Jól kereső, kinézetre hozzám jobban passzoló férjemtől váltam el 14 év után, a családom (leginkább anyám) folyton kritizálja az új páromat nekem, legfőképp a külső adottságai miatt. Hogyan szereljem le?
A házasságom már évek óta nem működött jól, mindketten már csak szenvedtünk a végén. Elváltunk. Azóta lett új párom, akivel bevallom, már akkor megismerkedtem, mikor még házas voltam. A válás óta fokozatosan, de már hivatalosan is együtt vagyunk.
Anyám viszont nem bírja feldolgozni, hogy "lejjebb" választottam a volt férjemnél, mind keresetileg, mind külsőleg, de leginkább a kinézete zavarja. Szerinte egyrészt el sem kellett volna válnom, de ha már, akkor választottam volna valakit, aki "jobb". Vagy legalábbis jobban néz ki.
Nekem tetszik a párom, vonzódom hozzá, nekem semmi problémám nincs a külső adottságaival, nem egy modell alkat, na bumm...nekem az olyan férfiak amúgy be sem jönnek igazán, jobban szeretem, ha valaki karakteres, mintsem hogy megfelel az aktuális szépségideálnak.
Hogyan szereljem le anyámat, amikor ezzel bánt engem? Nagyon rosszul esik ez tőle. Én a páromat választottam, nem neki kell ágyba bújnia vele, hanem nekem. És a vonzalmam nem egy kockahastól vagy karakteres arcéltől függ, pláne nem attól, hogy mennyit keres...hogyan kezeljem a helyzetet? Mit mondjak anyámnak?
34/N
Határok kijelölése, hogyan tartsuk határainkat, énhatárok, ha rákeresel találsz erről cikkeket. pl.
Neki az a fontos mit mesélget a barátnőinek, mit lát a külvilág, mert felszínes. Lehet szekálják is vele hogy láttuk a lányod új pasiját, hát...
Esetleg azzal lehet ezen enyhíteni ha van a párodnak valami menő hobbija, vagy hasonló amivel az ilyenek befogják a szájukat. De ha nincs, hát ez van, anyukádnak se lehet valami jó társasága ha ennyire tart a külvilág véleményétől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!