Ilyen esetben válalnál gyermeket?
Boldog párkapcsolat/házasság szeretnétek gyereket, de az egyik félnek van egy örökletes bőrbetegsége.
Nem halálos, de egész életen át tartó, nem gyógyítható, elég kellemetlen sebeket okoz. És bármikor előjöhet és onnantól már azzal kell élni. (Nyilván begyógyúlnak, de mindig újak jönnek elő) rosszabb esetben egesz testen, arcon bárhol megjelenhetnek a sebek, "jobbik" esetben csak háton, hajlatokban
Nagyon nagy százalék van arra, hogy a gyerek megörökölje
Beválalnátok?
(Tegyük fel, hogy még nincs terhesség, tehát a kérdés nem az, hogy ilyenkor elvetetnéd e. De erre is jöhetnek gondolatok)
29-es vagyok. Nem tudom, mire fel kaptam egy csomó lepontozást, mikor a tényeket írom tapasztalat birtokában.
Ismétlem magam: akit érdekel a téma, olvasson utána és látni fogja, hogy a színtiszta igazságot írtam.
Nem mindenkinek az örökbefogadás az útja, de akinek igen, az meg tudja oldani - hacsak nincsenek irreális elvárásai a gyerekkel szemben vagy nem zárják ki a folyamatból pszichológiai, anyagi vagy egészségügyi okok miatt (ezeket is vizsgálják, mikor jelentkezel).
És aki Pest megyében vagy Budapesten él, az valóban hosszabb várakozásra számíthat sajnos. De ott is megvan a megyeváltás lehetősége, illetve vannak alapítványok és magánutas örökbefogadás is, amelyek lehetnek jóval gyorsabbak a TEGYESZ-es útnál.
Nem akarok a témába jobban belemélyedni, ezért itt kérdezném meg az olvasás helyett.
Egy fehér bőrűt miért nehezebb örökbe fogadni, mint egy kreol árnyalatút?
Illetve elfogadhatatlannak tartom, hogy évekbe is telhet egy ilyen folyamat.
32-es
A legtöbb jelentkező világos bőrű gyermeket szeretne. Még ha elfogadóak is származásban, tehát nem zavarja őket a cigány származás, akkor is kiköthetik, hogy a gyermek "családba illeszkedő" legyen vagy "erős rasszjegyek nélküli" legyen vagy "küllemében hasonlítson" a jelentkezőkre.
Mondok két számot, amit a szakemberektől hallottam: a rendszerben lévő gyerekek 85%-a roma származású (így vagy úgy, ki teljesen, ki félig, ki világos-, ki sötét bőrű), viszont a jelentkezőknek csak kb 15-20%-a fogad el roma származású gyermeket. Nos, ezért sokkal hosszabb a várakozás fehér bőrű gyermekre.
29-es voltam.
#23-as vagyok
Ha lehetne, inkább választanám a bőrbetegséget mint a nem létet.
Gyereket vállalni, szülni mindig Óriási kockázat. Öröklött betegségektől függetlenül.
Kifogások vagy eredmények.
Volt egy kollégám, aki általában úgy kezdte, hogy "miért nem" lehet megcsinálni egy maszekot.
Van aki Tourette szindrómával született, és lettek gyerekei. A legnagyobb boldogságban élnek. És van aki nem tudott együtt élni a betegséggel, depressziós lett, elszigetelődött.
Hazánkban van egy népcsoport, ahol a belterjességi mutató közelebb áll az 1-hez mint a nullához. Mégis semmivel sem törődve évenként gyártják a gyerekeket. Viszont ott is vannak tagok, akik megvetik az effajta állati viselkedést.
Mondandóm csupán annyi, hogy a döntésetek megfontolt, egyenes legyen. Kétséget kizáró. Mert azt visszacsinálni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!