Szülők, támogatnátok ilyen helyzetben a felnőtt gyermeketeket? Ha előre szóltatok hogy elrontja az életét?
A nővérem volt hasonló esetben. A szüleim tárt karokkal várták haza. Közösen kitalálták, hogy hogyan állhat újra talpra, hogyan lehet mihamarabb független és önálló. Ha értelmesek a szüleid, akkor nem fognak gyerekként kezelni.
Nem tagadom egyszerűbb volt a helyzete, mert nem született gyereke a tesómnak. Így segitettek neki albérletet találni: 1.5 évig csak szobát tudott bérelni, de a többi tervnek (munkahelyváltás és másodállás vállalása) köszönhetően saját garzont tudott bérelni.
Merj segitséget kérni! A túlzott atyáskodás is jobb, mint a bántalmazás. Főleg a gyerekeid miatt.
Szülőfüggő. Láttam olyan esetet mint amit a kettes válaszoló írt, de olyat is, amiben nem tudtak a szülők normálisan kezelni a lányuk felresiklott életét, mert ők valahogy már az elején átlattak a pasin... De a lányuk nem hallgatott a szüleire, ami kis híján az életébe is került a lánynak.
És hát ott is van két gyerek...
Én egyetlen egyszer mondtam a lányomnak, hogy "nem hozzád való, van benne valami sunyi furasag", és hamar kiderult hogy tényleg. De ebből nem lett tartós kapcsolat halistennek.
Próbálj segítséget kérni. Valószínűleg fognak, hiszen a gyerekük vagy.
Kérdező: szerintem csak úgy gondolod, hogy "elvesztetted a bizalmukat", én biztos vagyok benne, hogy ha azt mondanád: "szeretnékb eszélni veletek", melletted állnának.
Egy szülő nem fordul el azért a gyerekétől, mert szerinte "hibás döntést hozott", szerintem szüleid sem fordultak el tőled, hiszen - mint írod - jó a viszony.
Szerintem beszélj velük őszintén, a problémáidról.
Nagymama vagyok és hasonló helyzeten megyünk át, igaz nem azzal a lányommal akinek gyerekei vannak, hanem a másikkal aki szintén felnőtt nő (ő elvált, gyermektelen)
A bizalom és a segítség két különböző dolog.
A bizalmamat véglegesen elveszítette a lányom. De ez nem jelenti azt, hogy nem segítem és támogatom. Nyilvánvalóan nem olyan dolgokban amik törvénytelenek, vagy mások bántására irányulnak.
Ha már ismét jó a viszonyotok, nagy valószínűséggel támogatni fognak (60 év alatt már megtanultam, hogy a halálon kívül semmi nem biztos)
Beszélj velük őszintén.
Becsületes ember, csak éppen kicsinál lelkileg.
A bántalmazótól függők klasszikus példája vagy.
Én visszafogadnálak, segítenék, keresnénk szakembert, aki segít helyretenni az önbecsülésedet, stb.
Ezen kívül minden erőmmel azon lennék, hogy a pasas ne láthatta a gyerekét csakis irányított körülmények között (mert az ilyen aztán mindenkit manipulál és egy gyereknek erre aztán végképp semmi szüksége).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!