Nem dohányzó szülőkhöz szól a kérdésem. Milyen véleményen vagytok arról, ha a felnőtt gyermeketek cigizik?
Zavar, bánt titeket ha a felnőtt, nagykorú gyermeketek cigizik? Féltitek az egészségét, vagy úgy vagytok vele, hogy az Ő dolga?
Azért fogalmazódott ez meg bennem, mert van egy munkatársam, akinek a fia Angliában él. Múltkor mesélt arról, hogy mennyire hiányzik a fia neki, egy éve nem látta. Azt mondta, hogy még a folyamatos dohányszaga és füstölése is hiányzik.
Ez a mondat gondolkodtatott el arról, hogy ő, mint nem dohányzó szülő, ennyire érdektelen annak irànyàba, hogy a fia láncdohányos? Nem félti az egészségét?
Vagy ezt csak azért mondhatta, mert mindenestül hiányzik a gyereke neki?
Egy felnőtt, ez esetben 28 éves gyerekednél, aggódnál ezen, vagy ráhagynád a dolgot?
Igaz, nekem még pici fiam van, de nagyon zavarna, ha felnőttként ezzel mérgezné magát.
Amikor elkezdene cigizni, akkor próbálnám megfejteni az okát, hogy miért csinálja.
Ha már évek óta dohányzik és felnőtt ember, aki eltartja magát, akkor nyilván nem lehet mást csinálni, mint tudomásul venni. Annyit kiköthetsz, hogy a te házadban nem szívhatja.
Teljesen mindegy, hogy egy szülő erről mit gondol, mennyire aggódik, kénytelen elfogadni. Egy gyereknek megtilthatod a dohányzást, de 28 évest már felesleges ezzel piszkálni.
Nem tudom, hogy mire gondolsz, mit tudnál tenni, ha a te fiad felnőttkorában dohányozna? Megsúgom, semmit.
Az elején lehet, hogy próbálnám lebeszélni, de végső soron felnőtt, az ő dolga. Viszont ha az én lakásomban csinálja, hogy az én ruhám, hajam, cuccaim legyenek tele a szagával, vele együtt baszom ki.
Nem akarok semmilyen szinten passzív dohányos lenni. Ha már én is felnőtt vagyok, úgy gondolom, jogom van a saját testemhez csakúgy, mint neki az övéhez.
Benne van a kerdesedben, h felnott...
Nyilvan mar ezerszer vitatkoztak ezen, aztan "rahagyta", nem azert, mert erdektelen, vagy mert nem aggodik... hanem azert, mert nem sokat tehet.
Mert a gyereke, mert szereti. Attol meg aggodhat erte, de nem traktalja, hagyja, h a fia dontson az elete felett...
Amugy te nagyon szerencses vagy kerdezo, h a sajat eletedben nincs semmi problemad, igy masok eleteben vajkalsz🤮
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!