Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy szülő, ha...

Mit tehet egy szülő, ha ellene nevelik a gyermekét?

Figyelt kérdés

Az anyánál van elhelyezve mindkét gyerek. Két hetente hoztam a nagyobbikat évekig, de olyan két éve ez (a fiú 10 éves korában) megváltozott és már nem jön hozzám. Nem is igényli már a találkozást. Mitől lehet ez és mit tehetnék, hogy ez megváltozzon?

Az anyját érzem a történet hátterében, mert nem 100-as szegényke. Még arra is képes volt, hogy súlyosan megbetegítse a gyereket, hogy neki e-miatt ne kelljen dolgozni járnia, hanem beteggondozásin otthon lehessen. A gyerek természetesen jár iskolába, de komoly terror alatt van az anyja által.

Ilyen luxus ajándékokkal ideig-óráig érdekessé tudnám tenni magam a kölykök szemében, de gyorsan ráunnak a dolgokra és már térnek is vissza a régi kerékvágásba. A kislány (7 évesen) már most olyan kioktató és fölényes stílusú - szegényke - mint az anyja. Ő különösebben nem érdekel, mert a nevelésében már nem voltan jelen az életében, de a fiam ellenem nevelése zavar és dühít. Szerintem szenved a gyerek a ráeröltetett helyzetében és a betegségétől is (emésztőrenszeri probléma, egyébként az anya nagyon gyengén főz, soha nem volt egy sztárszakács. Mindent túlfűszerez, főleg sóz).

Elengedjem a dolgokat, mert reménytelen a szitu, vagy teperjek azért, hogy valamelyest visszakerüljek a fiam látóterébe?

(Tartásdíjakat rendesen fizetem.)

#gyerek #ellenem nevelés
2022. dec. 17. 08:32
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
74%
Süt az írásodból a degradálás. Te nem szereted a gyerekeket. Bosszút akarnál anyu ellen, erre használnád őket eszközként.
2022. dec. 17. 08:39
 2/31 anonim ***** válasza:
83%

"Még arra is képes volt, hogy súlyosan megbetegítse a gyereket, hogy neki e-miatt ne kelljen dolgozni járnia"

Bizonyítani is tudod, hogy az anya betegítette meg a gyereket szándékosan? Mert ha igen, az már bűncselekmény kategória. Vagy csak kitaláltad? Tényleg süt az írásodból, hogy mennyire lenézed az exedet és a kislányodat is. Külön undorító, hogy a fiad érdekel, de a lányod nem.

2022. dec. 17. 08:47
 3/31 A kérdező kommentje:
Ha nem (próbálnám) szeretném őt, akkor nem kérdeznék a témában. De köszi a kioktatást!
2022. dec. 17. 08:51
 4/31 anonim ***** válasza:
89%
"A kislány (7 évesen) már most olyan kioktató és fölényes stílusú - szegényke - mint az anyja. Ő különösebben nem érdekel, mert a nevelésében már nem voltan jelen az életében..." ez mindent elmond rólad! Szánalmas vagy!
2022. dec. 17. 08:54
 5/31 anonim ***** válasza:
88%

És miért nem olyanoktól kérdezel, akik ismernek, ismerik a körülményeket? Családod, barátaid?

Itt mindenki más szemüvegen át látja a dolgokat.

2022. dec. 17. 08:55
 6/31 anonim ***** válasza:
77%
A gyerek nem egy "kölyök" kutya. A kislanyt pedig ha nem te nevelted is, de te nemzetted, tehat nem csak anyucie a felelösseg. Lehet nem sztar szakacs de azert gyereket tudtal csinalni neki... inkabb nem is folytatom. Amugy kamu kerdes szerintem
2022. dec. 17. 09:28
 7/31 anonim ***** válasza:
90%
Miért hiszi minden hanyagolod apa hogy hülyék a gyerekei, és uszítva vannak? Fáj beismerni hogy maguktól is ismerik milyen a fater?
2022. dec. 17. 09:43
 8/31 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon durva amiket írsz. De nem a gyerekek anyjára nézve, hanem rád. És csodálkoznak az emberek, hogy ennyi mentálisan sérült gyerek van!!! Kerüld el mind a két gyereket, és engedd, hogy boldogok és egészsegesek legyenek. Mert szerintem tőled van a fiadnak baja.

A lányod meg nem is érdekel!??

Hm... Érdekes egy apa lehetsz.

2022. dec. 17. 09:50
 9/31 anonim ***** válasza:
88%
Én járásbirosagon dolgozom, sok gyerekelhelyezesi pert láttam már életembe. Bőségesen lejon az irasodbol, hogy a hiba a te készülékedben lesz.
2022. dec. 17. 09:55
 10/31 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos ez van. Jogaid nincsenek csak kötelességed hogy fizess.
2022. dec. 17. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!