Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy szülő, ha...

Mit tehet egy szülő, ha ellene nevelik a gyermekét?

Figyelt kérdés

Az anyánál van elhelyezve mindkét gyerek. Két hetente hoztam a nagyobbikat évekig, de olyan két éve ez (a fiú 10 éves korában) megváltozott és már nem jön hozzám. Nem is igényli már a találkozást. Mitől lehet ez és mit tehetnék, hogy ez megváltozzon?

Az anyját érzem a történet hátterében, mert nem 100-as szegényke. Még arra is képes volt, hogy súlyosan megbetegítse a gyereket, hogy neki e-miatt ne kelljen dolgozni járnia, hanem beteggondozásin otthon lehessen. A gyerek természetesen jár iskolába, de komoly terror alatt van az anyja által.

Ilyen luxus ajándékokkal ideig-óráig érdekessé tudnám tenni magam a kölykök szemében, de gyorsan ráunnak a dolgokra és már térnek is vissza a régi kerékvágásba. A kislány (7 évesen) már most olyan kioktató és fölényes stílusú - szegényke - mint az anyja. Ő különösebben nem érdekel, mert a nevelésében már nem voltan jelen az életében, de a fiam ellenem nevelése zavar és dühít. Szerintem szenved a gyerek a ráeröltetett helyzetében és a betegségétől is (emésztőrenszeri probléma, egyébként az anya nagyon gyengén főz, soha nem volt egy sztárszakács. Mindent túlfűszerez, főleg sóz).

Elengedjem a dolgokat, mert reménytelen a szitu, vagy teperjek azért, hogy valamelyest visszakerüljek a fiam látóterébe?

(Tartásdíjakat rendesen fizetem.)

#gyerek #ellenem nevelés
2022. dec. 17. 08:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Mit tehetne? Beszerez egy ostoba nőcskét még a sittről.
2022. dec. 17. 14:33
 22/31 anonim ***** válasza:
Semmit kb.
2022. dec. 17. 14:33
 23/31 A kérdező kommentje:

Akik a föld alá kívánnak, ki kell ábrándítanom őket, egyenlőre nem tervezek ilyen utazást, lehet, hogy még a gyerekeinknek szükségük lesz rám valamikor a jövőben. Ha nem lesz szükségük rám, annak is nagyon fogok örülni, mert az azt fogja jelenteni, hogy önállóan is boldogulnak az életükben.

(A kislányunkat már szándékosan nem akartam kitenni annak a tortúrának, amin sajnos a fiunknak végig kellett szenvednie, amint nézhette, hogy milyen az, amikor két ember nem illik össze. Mindezektől függetlenül megpróbálok vele is normális kapcsolatot kialakítani. Úgy gondolom, hogy neki jobb így, hogy már nem kellett komoly, "felnőttek" közötti konfliktusokat megtapasztalnia. Egészségileg is jobb élete van.)

Bíróságra már nem szándékozom menni ezügyben. De sajnálom a fiunkat amiatt, amin keresztül kell mennie. Kicsit úgy viselkedik, mint akinek be lett magyarázva, hogy neki - 12 évesen - kell megvédelmeznie az anyját meg a testvérét a külvilág veszélyeitől. El van nyomva rendesen és az is zavar, hogy már nem igényli a társaságom. Persze amikor együtt vagyunk, ezt nem mutatja ki direktben, mert felszabadult, örül a találkozásnak is, csak már nem olyan mint régebben. Beszélgetni szoktunk, de mintha közénk állna valami "függönyszerűség", őszintétlenséget érzek a részéről.

Várok még véleményeket, tanácsokat és köszönöm azoknak, akik építőleg próbáltak hozzászolni a problémámhoz.

2022. dec. 17. 15:23
 24/31 anonim ***** válasza:
93%
Bla-bla-bla...
2022. dec. 17. 15:42
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Miféle véleményt vársz a sztoriról amit az egyik oldalról hallottál csak? Hogy nagyon buta vagy amiért minden szar bekajálsz?
2022. dec. 17. 15:45
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
a vele töltött idő minősége és a kapott szeretet megmutatja neki milyen is vagy számára... van, hogy az ellen hangolás visszafelé tud hatni
2022. dec. 18. 10:32
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Azzal hogy a 7 éves lányodról úgy beszélsz, hogy "kioktató és fölényes, mint az anyja" az minden elmond rólad, mennyire szánalmas egy ember vagy. Ha így állsz a gyerekedhez, meg is értem, hogy az exed nem szívesen enged oda. Az is a kedvencem, hogy utólag elmondod minden sz.rnak, de amíg együtt éltetek, meg gyereket csínáltál neki, akkor bezzeg jó volt, mi?
2022. dec. 18. 20:17
 28/31 A kérdező kommentje:

A "másik oldal" véleményét is el tudom mondani, nagyon szívesen, de az nem lesz válasz a kérdésemre. Kérdezni lehet rólam is, hogy milyen ember vagyok, de aki alapból egy femináci, vagy valami hasonló, annak úgy sem fogok tetszeni, megfelelni, mert nem azt a "jégvarázsban" és egyéb tündérmesékben látható világot építem, amiért ők annyira rajonganak és amiben ők hisznek. (Az is fura és beszédes, hogy egyesek mennyire érzéketlenek a szenvedő fiúgyermek sorsa iránt. Bezzeg az, hogy én nem fényezem a terrorban közreműködő kislány fenekét úgy mint az anyja, az egyből kiveri a biztosítékot.)

Csak egy példa az "életünk" játszmáiból. Tavaly karácsonyra a kislány kapott tőlem egy okostelót, mert neki még nem volt, de nagyon szeretett volna egyet, hogy ne csak a bátyjának legyen ilyen. Örült neki, boldog volt és én is örültem, hogy tetszett neki az ajándék (a kapott teló komolyabb volt mint az enyém, szóval nem egy "nesze semmi, fogd meg jól" kacatról beszélünk). Az anyja elzárta tőle és azt hazudta neki, hogy elveszett. Az idén kérdeztem a kislányt, hogy milyen ajándéknak örülne az idén? Válasz, hogy okosteló. Hát meddig lehet ezt a macska-egér játékot játszani? Ha bármiről beszélni akarok velük, azt csak az anyjukon keresztül tudom megtenni. Mert hát neki mindenről tudnia kell..

Az idén a kislány panaszkodott, amikor elvittem őket strandra, hogy azt mondta neki az anyja, hogy "ő egy púp a hátán". Nyugtatgattam, hogy nagyon szereti és biztos, hogy nem gondolta komolyan, de az ilyen szitukkal is mit tudjak kezdeni?

(Legutóbb azért jól szórakoztunk a mozgó vidámparkban. Élvezték nagyon. Egyedül az ajándékért pecázás maradt ki. A telhetetlen mindenüket.)

2022. dec. 19. 05:21
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

#28 Hat éves gyereknek ne vegyél komoly okostelefont. Amúgy az ilyen döntéseket kifejezetten meg kellene beszélni a másik szülővel is.

A gyerekeket hallgasd meg, de többet nem tehetsz, hacsak esetleg nincs olyan, hogy az exed el akar menni valahova és akkor lehetnek nálad a gyerekek.

2022. dec. 19. 06:28
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem szeretném őt, akkor nem kérdeznék a témában. De köszi a kioktatást!"

Tehát hogyha valaki azt mondja, hogy szánalmas hogy a lányoddal nem törődsz, akkor azzal vágsz vissza, hogy igenis szereted a fiad, hisz kiírtál egy kérdést is.

Te semmit ne tegyél, hagyd őket.

2022. dec. 27. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!