Egy szülőnek mindig boldognak kell mutatnia magát a gyermeke előtt(akár kicsi, akár nagy)?
Figyelt kérdés
Például kényszermosolygás (sírás közbe is). Ha a gyerek megkérdezi hogy van-e valami baj/segíthet-e/akar-e vele beszélni akkor folyton elutasítja.2022. nov. 25. 13:34
1/16 anonim válasza:
Dehogy... egy család vagytok egyrészt. Másrészt a gyerek nem hülye, csak kicsi. JObban érzi a másik lelkiállapotát mint egy felnőtt. Lehet sírás közben mosolyogni...? És szerinted ezt a gyerek elhiszi?
Valamint a fő kérdésem: minek???
2/16 anonim válasza:
Ezzel csak meg akarja rémíteni a gyereket. Mártírkodik. Vagy nem láthatja a gyerekem a sírásomat, vagy tudhatja az okát. Nem pici baba.
3/16 anonim válasza:
Nem! Az ilyen mártír viselkedés csak rossz hatással van a gyerekre. Bűntudattal teli, szégyenteljes, szociális nehézségekkel küzdő, életképtelen felnőtt lesz belőle. Már kicsi kora óta látja, hogy a szülő folyamatosan áldozatszerepben van miatta. Az így felnőtt gyerek saját maga sem fogja tudni normálisan kezelni az érzelmeit.
4/16 anonim válasza:
Nem. A gyerekek nem hülyék: másrészt ritka szar dolog hazudozni a gyereknek. És ostobaság is: csak azt éred el vele hogy semmiben nem fog hinni neked a gyerek, és alapállapot lesz neki az a beteges hozzáállás hogy meg kell játszania magát.
6/16 anonim válasza:
Nem kell mindig boldognak, energikusnak tehát "mintaanyának" lenned, mert az egyáltalán nem természetes, de ha lehet ne nagyon lásson sírni, mert amikor én kicsi voltam traumának éltem meg, amikor meghalt a nagypapám, és ott sírt előttem az snyukámy akit annyira szerettem.
7/16 anonim válasza:
Ezzel helytelen viselkedési formát mutatsz neki. Szomorúnak lenni nem bűn, nyugodtan lehet sírni, egymással megbeszélni a bajunkat. Miért kellene elfedni a gyerek előtt ha valami bánt? Így ő is rejtegetni fogja az érzéseit vagy azt gondolja miatta vagy szomorú és szorongani fog.
Megmondod hogy szomorú vagy, mert valaki megbántott, vagy valami történt és ennyi.
9/16 anonim válasza:
Szüleim így viselkedtek, bár ne tették volna. Csak negatív következménye lett.
10/16 anonim válasza:
És mi van akkor ha komoly bajok vannak de nem akarja a gyereket megijeszteni ezert próbálja tartani magát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!