Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben válalnál gyermeket?

Ilyen esetben válalnál gyermeket?

Figyelt kérdés

Boldog párkapcsolat/házasság szeretnétek gyereket, de az egyik félnek van egy örökletes bőrbetegsége.

Nem halálos, de egész életen át tartó, nem gyógyítható, elég kellemetlen sebeket okoz. És bármikor előjöhet és onnantól már azzal kell élni. (Nyilván begyógyúlnak, de mindig újak jönnek elő) rosszabb esetben egesz testen, arcon bárhol megjelenhetnek a sebek, "jobbik" esetben csak háton, hajlatokban

Nagyon nagy százalék van arra, hogy a gyerek megörökölje

Beválalnátok?

(Tegyük fel, hogy még nincs terhesség, tehát a kérdés nem az, hogy ilyenkor elvetetnéd e. De erre is jöhetnek gondolatok)

2023. jan. 10. 23:10
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom hogy a férjnek ban e ez a betegsége, vagy a feleségnek, de nekünk van ilyen az ismeretségi körünkben. A férfinak örökletes szembetegsege van, nagy esély volt rá, hogy a gyerekek is megvakulnanak.

Így nekik idegen donorral lettek gyerekeik. Azaz a férfi ivarsejt nem a férjtol származott. Ezek a gyerekek ma már 18 és 20 évesek. Szép család. Szeretik egymást. És a gyerekek így nem örököltek a betegséget.

Nyilván apukának ezt valahogy meg kellett emészteni, de mint a gyerekek kora is mutatja, ez sikerült.

2023. jan. 10. 23:23
 2/38 anonim ***** válasza:
91%
Amit 1. leírt, az a legjobb megoldás.
2023. jan. 10. 23:42
 3/38 anonim ***** válasza:
88%
Nem vállalnék, inkább örökbefogadnék.
2023. jan. 10. 23:48
 4/38 anonim ***** válasza:
70%
Magyarországon az örökbefogas? Szerintem te nem vagy járatos ebben a témában.
2023. jan. 10. 23:49
 5/38 anonim ***** válasza:
84%
#4 Hát nem vagyok járatos, de nem is Magyarországon élek/tenném. 😆
2023. jan. 10. 23:51
 6/38 anonim ***** válasza:
83%
Akkor elmondom neked, hogy az örökbefogasi helyzet nálunk elkeseritoen reménytelen, hosszadalmas, és 4 év reményteli várakozás után jön a pofaraeses... Pedig még roma gyermek is szóba jöhetett volna az én családomban, de az sem sikerült.
2023. jan. 10. 23:54
 7/38 anonim ***** válasza:
84%
Sajnálom. De azt hogy csak az egyik szülő legyen vérszerinti, azt biztosan nem vállalnám mert igazságtalannak tartom. Valószínüleg lemondanék a gyerekről ha az örökbefogadás sem sikerülne.
2023. jan. 11. 00:02
 8/38 anonim ***** válasza:
91%
Nem vállalnék. Nem akarnék semmilyen kórságot átadni neki. Előbb benyelném, hogy más a biológiai apa, hiszen nem az az ivarsejt tesz valakit apává. Örökbefogadást is előbb választanám.
2023. jan. 11. 00:11
 9/38 anonim ***** válasza:
12%
Örökbefogadni azért nem is annyira bonyolult folyamat ha a feltételek adottak.
2023. jan. 11. 00:43
 10/38 anonim ***** válasza:
91%
Én elmennék genetikushoz.
2023. jan. 11. 00:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!