Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben válalnál gyermeket?

Ilyen esetben válalnál gyermeket?

Figyelt kérdés

Boldog párkapcsolat/házasság szeretnétek gyereket, de az egyik félnek van egy örökletes bőrbetegsége.

Nem halálos, de egész életen át tartó, nem gyógyítható, elég kellemetlen sebeket okoz. És bármikor előjöhet és onnantól már azzal kell élni. (Nyilván begyógyúlnak, de mindig újak jönnek elő) rosszabb esetben egesz testen, arcon bárhol megjelenhetnek a sebek, "jobbik" esetben csak háton, hajlatokban

Nagyon nagy százalék van arra, hogy a gyerek megörökölje

Beválalnátok?

(Tegyük fel, hogy még nincs terhesség, tehát a kérdés nem az, hogy ilyenkor elvetetnéd e. De erre is jöhetnek gondolatok)

2023. jan. 10. 23:10
1 2 3 4
 21/38 NTBS ***** válasza:
25%
Igen. Nem biztos, hogy örökli a gyerek.
2023. jan. 11. 06:56
 22/38 A kérdező kommentje:

Nem konkrétan a pikkelysömörre gondoltam. Én a Hailey-Hailey betegségre gondoltam. Ez jóval ritkább, az orvosok se nagyon tudnak róla, és jóval nagyobb az öröklődés esélye.

A válaszokat mindenkinek köszönöm! Érdekesek voltak

2023. jan. 11. 07:09
 23/38 anonim ***** válasza:
98%

Sok hozzászólástól feláll a hátamon a szőr. Jóindulatúak, bár sötétek mint az éjszaka. Egy felvilágosult család leül, és elkezdenek beszélgetni a gyerekvállalásról. Ezután (mint írták is) elmennek genetikushoz. Majd újra leülnek KETTEN, és döntésre jutnak.

Itt az a lényeg, hogy Nektek mi fér bele. Mindkét oldalról teljes bizonyossággal lehet érvelni, nyálfröcsögve a saját igazunkat bizonygatva, de TI fogjátok nevelni, TI fogtok Vele/Velük küzdeni és aggódni értük.

Mindenre van példa és a szöges ellentéte. Ne várj egyetemes igazságot, mert nincs. A legfontosabb, és ezt jól jegyezd meg NEKTEK kell dönteni.

2023. jan. 11. 07:34
 24/38 anonim ***** válasza:
85%

Azt is bele kell kalkulálni, hogy hiába írják itt sokan az örökbefogadást, az lassan mission impossible lesz.

Aki nem akarja a gyereket, az elveteti inkább, többnyire csak 2+-os romagyerekeket tudsz majd örökbe fogadni, évek teltével.

Ez nem úgy megy, mint az amerikai filmekben, hogy jönnek az egészséges, fehér csecsemők és mindenki boldog az új családban.

2023. jan. 11. 07:43
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Hailey-Hailey - megnéztem a képeket róla, hát én ennek szándékosan senkit nem tennék ki...Genetikustól kérdezősködjetek, hogy mik az esélyek és hogy lehet elkerülni, milyen orvostechnikai megoldások vannak rá, ne itt! Az a létező legönzőbb dolog, hogy ha a párnak gyerekezhetnéke van, és tudva ilyen dolgokat orosz rulettezik...
2023. jan. 11. 08:27
 26/38 anonim ***** válasza:
93%
Kizárt. Nekem ízületi betegségem van, LEHET örökölné a gyerekem. Köszi, nem akarom, hogy olyan fájdalmakkal kelljen élnie, mint néha nekem.
2023. jan. 11. 08:28
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem keressetek fel egy genetikust, vagy egy olyan személyt, aki meg tudja mondani mekkora a rizikó a gyermekvállalásnál erre a betegségre. Ennek tükrében hozzátok meg majd a döntéseteket. Lehet nem lesz olcsó, de legalább kiderül minden.

A családomban a pikkelysömör örökletes, ha jól emlékszem a dédimamámnak volt, majd átugrott 2 generációt, és nővérem lett beteg, valamint én is fogékony vagyok bőrbetegségekre. Nekem seborreám van, ami nagyon hasonló a pikkelysömörhöz. Nővérem ennek ellenére szült 2 gyereket. Az orvostudomány olyan mértékben fejlődik, hogy ez a betegség jó eséllyel gyógyítható lesz a jövőben, ha még most nem is az.

2023. jan. 11. 09:05
 28/38 anonim ***** válasza:
92%
Nem vállalnék. Nem akarok beteg gyereket akinek szenvedés lenne az élete vadidegentől meg pláne nem akarok akit amúgyle sem vsekkolnak csak bemondásra megy az egész.
2023. jan. 11. 09:50
 29/38 anonim ***** válasza:
18%

Friss örökbefogadó szülőként: ti mi a rossebbről beszéltek? Hogy lehetetlen Mo-n örökbefogadni?

Mo-n (sajnos vagy nem sajnos) más, nyugati országokhoz képest könnyű és gyors az örökbefogadás. Persze itt sem 9 hónap, ahogy azt Novák Katalin még családügyi miniszterként megígérte, de azért nem 10 év és ki tudja, hány millió forint, mint mondjuk a hollandoknak.

A hollandok Mo-ra jönnek és elviszik a sötét bőrű cigány gyerekeket, meg az autistákat meg a 3-as, 4-es testvérsorokat. Mert nekik nincs más lehetőségük. Hollandiában (de említhetném a skandináv országokat vagy az USA-t, vagy UK, Írország, Olasz- és Spanyolország) annyira erős a szociális háló, hogy nincsenek magukra hagyott gyermekek, akiket örökbe lehetne fogadni. Így jönnek Mo-ra.

Aki tájékozódni akar örökbefogadásról, olvasgassa az orokbe.hu oldalt, ott minden infót megtalál.

A lényeg: sok faktortól függ, hogy milyen gyorsan lehet gyermeket kapni - melyik megyében éltek, mennyire vagytok elfogadóak származás, életkor és egészségi állapot tekintetében, vállalatok-e gyermeket másik megyéből is akár (országos lista). És tény, hogy Budapest és Pest megye iszonyatosan lassú, és akár 3-4 évbe is telhet cigány származású babát kapni. Szabolcsban meg fél éven belül hívnak kiajánlással.

Bődületes különbségek vannak megyék között, ez igaz. És aki fehér bőrű, magyar, egészséges újszülöttet akar, az mindenhol éveket vár. Egy gyorsabb megyében 3-4 évet, egy lassabban 6-8-at is akár.

De azért azt kijelenteni, hogy nem lehet örökbefogadni, ostobaság. Ne állítsatok ostobaságot. Nekünk 3 évbe telt (kreol bőrű, egészséges, gyönyörű egy éves kislány), de ha az első perctől fogva férjnél lettem volna, még a COVID-dal együtt is 2 év lett volna max, ebben biztos vagyok.

De én egyedülállóként indultam, időközben mentem férjhez, így bonyolultabb a helyzetünk kicsit.

És igen: az egyedülállónak sajnos vajmi kevés esélyük van a mostani rendszerben. De a kérdező nem meleg, van párja, így jó esélyekkel indulnának.

Amúgy, hogy a kérdésre válaszoljak: valószínűleg én sem vállalnám be, hogy átadjam a gyereknek a kórt, inkább másik úton vállalnék gyereket. Donor vagy öf.

37/N

2023. jan. 11. 10:29
 30/38 anonim ***** válasza:
71%

"Nyilván apukának ezt valahogy meg kellett emészteni, de mint a gyerekek kora is mutatja, ez sikerült."

Mert, ha nem emészti meg, akkor mi lesz a gyerekek korával??? 😧

2023. jan. 11. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!