Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám túlment egy határon,...

Anyám túlment egy határon, hogyan értessem meg vele, hogy ezt azonnal fejezze be?

Figyelt kérdés
Fürdeni voltam (zuhany), a mosógép pedig pont akkor végzett a mosással, anyám pedig szó nélkül bejött, és elkezdett teregetni azzal az indokkal, hogy "Úgyis láttam már mindent". Hát mondom kösz, jól esik, ennyi erővel én is bármikor bemehetnék, de nem teszem, mert tudom hogy van magánszférája: Kulcsot sajnos nem tudok szerezni, arra gondoltam, hogy addig esetleg eltorlaszolom az ajtót, vagy valami ilyesmi. (Még szülőkkel élek)

2023. jan. 8. 11:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%

10 ezerből megvan egy teleszkópos rúd rá pedig a függöny. Vagy te vedd meg vagy beszélj a szüleiddel hogy vegyék meg ők. Eleve a fürdőben egy hasznos dolog mert minden állandóan vizes, én mindig utáltam. Felüdülés volt mikor felraktuk a függönyt.

A zárral az a baj hogy mi van ha valaki rosszul lesz.. Inkább a függönyt javaslom.

2023. jan. 8. 17:39
 22/33 anonim ***** válasza:
19%
Miért könnyebb egy rakás idegennek nyafogni ahelyett hogy kinyitnád a picike szádat otthon?
2023. jan. 8. 17:43
 23/33 anonim ***** válasza:
50%

Amikor nekiálltál fürdeni, láttad, hogy megy a mosógép, tehát van rá esély, hogy akkor ér véget, amikor még bent vagy. Meg kellett volna kérdezned anyukádat, meg tudja-e várni a teregetéssel, amíg végzel. Ha nem, akkor pedig neked kellett volna megvárnod, míg lejár a mosógép.

Le kéne, hogy essen a tantusz: anyukád nem perverzkedni ment oda be, hanem házimunkát végezni. A családjáért, tehát érted is.

Rendkívül undorító, hogy csakis úgy tudsz erre a helyzetre tekinteni, hogy ő túlment egy határon, és meg kell változtatnia a viselkedését. Mit szólnál hozzá, ha úgy változtatná meg a viselkedését, hogy holnaptól kezdve semmit nem mosna ki? És azt mondaná, moss és teregess te, akkor garantáltan nem lesz ilyen konfliktus.

2023. jan. 8. 23:46
 24/33 anonim ***** válasza:
86%

#23 bocsi de nem hiszem hogy az egy óriási kérés hogy 5 percel később vegye ki valaki a mosást a mosógépből.

Szerintem annak azért alapnak kéne lenni hogy valaki tartsa tiszteletben a személyes szférádat és ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen házimunkát végez, főleg hogy nem tudod, hogy a kérdező abban aktívan részt vesz -e vagy sem.

2023. jan. 8. 23:58
 25/33 anonim ***** válasza:
85%
23. Senki se mondta higy perverzkedni ment oda. Csak azt írta hogy zavarja. Miért ne mehetne be zuhanyozni amikor megy a gép? Nem értem. Mintha csak abban a 10 percben lehetne bemenni a ruháért amikor a fia bennt van...miért em várt egy kicsit?
2023. jan. 9. 00:05
 26/33 anonim ***** válasza:
15%

Talán azért, mert közben főzött, egyik tennivalótól ment a másikhoz, hogy mindennel végezzen, miközben a királykisasszony a délelőtt közepén nekiállt zuhanyozni. És k....vára nem volt kedve még emiatt is várni.

Ezt csak az érti, aki maga végzi a házimunkát. Akit kiszolgálnak, az úgyse fogja. És újra írom: ha őt zavarja, hogy bemegy az anyja, akkor neki kellett volna előre okosabbnak lennie és előtte kérdeznie az anyját. Ez sokkal konstruktívabb, mint "személyes szféráról" meg "határok meghúzásáról" okoskodni.

2023. jan. 9. 00:35
 27/33 anonim ***** válasza:
43%
Ja, anyuci várjon a picsogós hercegnő miatt... akkor mosson ki a nyafka, és nem mennek be emiatt. De ugye az nem megy, azért van az anyja , csicskának..
2023. jan. 9. 01:40
 28/33 anonim ***** válasza:
91%

#26 A házimunka végzése nem jogosít fel arra hogy betörj más privát szférájába.

Gondolom te is örülsz ha valaki begaloppozik a fürdőbe amikor fürdesz vagy rádnyitja valaki az ajtót miközbe szarsz.

A házimunkát meg senki se mondja hogy csak neki kéne csinálnia. Mikor én gyerek voltam anyukám kiosztotta a feladatokat és együtt megcsináltuk azokat. Ha valaki balfék és magára vállal mindent az az ő baja. A balféksága viszont továbbra se jogosítja fel őt erre.

Csak úgy megjegyzem hogy a legtöbb mosógép nem mutatja az időt szóval az azt jelenti hogy akár 2.5 órán keresztül nem mehet be valaki a fürdőbe.

2023. jan. 9. 08:26
 29/33 anonim ***** válasza:
35%
A szavazatokból látszik mennyire életképtelen a mai tizenéves korosztály, rendesen szekunder szégyenérzetem van...
2023. jan. 9. 13:56
 30/33 anonim ***** válasza:
84%

"Azért az fontos infó lenne, hogy fiú vagy, vagy pedig lány?"

Miért lenne FONTOS infó? Teljesen mindegy, ha valaki fürdik, akkor normál helyen nem megy be senki közben.

2023. jan. 10. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!