Anyám túlment egy határon, hogyan értessem meg vele, hogy ezt azonnal fejezze be?
10 ezerből megvan egy teleszkópos rúd rá pedig a függöny. Vagy te vedd meg vagy beszélj a szüleiddel hogy vegyék meg ők. Eleve a fürdőben egy hasznos dolog mert minden állandóan vizes, én mindig utáltam. Felüdülés volt mikor felraktuk a függönyt.
A zárral az a baj hogy mi van ha valaki rosszul lesz.. Inkább a függönyt javaslom.
Amikor nekiálltál fürdeni, láttad, hogy megy a mosógép, tehát van rá esély, hogy akkor ér véget, amikor még bent vagy. Meg kellett volna kérdezned anyukádat, meg tudja-e várni a teregetéssel, amíg végzel. Ha nem, akkor pedig neked kellett volna megvárnod, míg lejár a mosógép.
Le kéne, hogy essen a tantusz: anyukád nem perverzkedni ment oda be, hanem házimunkát végezni. A családjáért, tehát érted is.
Rendkívül undorító, hogy csakis úgy tudsz erre a helyzetre tekinteni, hogy ő túlment egy határon, és meg kell változtatnia a viselkedését. Mit szólnál hozzá, ha úgy változtatná meg a viselkedését, hogy holnaptól kezdve semmit nem mosna ki? És azt mondaná, moss és teregess te, akkor garantáltan nem lesz ilyen konfliktus.
#23 bocsi de nem hiszem hogy az egy óriási kérés hogy 5 percel később vegye ki valaki a mosást a mosógépből.
Szerintem annak azért alapnak kéne lenni hogy valaki tartsa tiszteletben a személyes szférádat és ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen házimunkát végez, főleg hogy nem tudod, hogy a kérdező abban aktívan részt vesz -e vagy sem.
Talán azért, mert közben főzött, egyik tennivalótól ment a másikhoz, hogy mindennel végezzen, miközben a királykisasszony a délelőtt közepén nekiállt zuhanyozni. És k....vára nem volt kedve még emiatt is várni.
Ezt csak az érti, aki maga végzi a házimunkát. Akit kiszolgálnak, az úgyse fogja. És újra írom: ha őt zavarja, hogy bemegy az anyja, akkor neki kellett volna előre okosabbnak lennie és előtte kérdeznie az anyját. Ez sokkal konstruktívabb, mint "személyes szféráról" meg "határok meghúzásáról" okoskodni.
#26 A házimunka végzése nem jogosít fel arra hogy betörj más privát szférájába.
Gondolom te is örülsz ha valaki begaloppozik a fürdőbe amikor fürdesz vagy rádnyitja valaki az ajtót miközbe szarsz.
A házimunkát meg senki se mondja hogy csak neki kéne csinálnia. Mikor én gyerek voltam anyukám kiosztotta a feladatokat és együtt megcsináltuk azokat. Ha valaki balfék és magára vállal mindent az az ő baja. A balféksága viszont továbbra se jogosítja fel őt erre.
Csak úgy megjegyzem hogy a legtöbb mosógép nem mutatja az időt szóval az azt jelenti hogy akár 2.5 órán keresztül nem mehet be valaki a fürdőbe.
"Azért az fontos infó lenne, hogy fiú vagy, vagy pedig lány?"
Miért lenne FONTOS infó? Teljesen mindegy, ha valaki fürdik, akkor normál helyen nem megy be senki közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!