Miért zavarja anyámat, hogy a nyáron "munkanélküli" leszek? Hogy értessem meg, hogy ez nem igaz?
Még a nyáron otthon fogok élni, de ősszel a tervek szerint költözök az egyetem miatt. Anyám meg mindig megjegyzéseket tesz, hogy az nehéz lesz, ha nem dolgozok, mert ő meg apu csak minimálisan tud majd támogatni.
Viszont nekem már lassan másfél éve van melóm suli mellett, csak egy-két rendkívüli esetet leszamítva home officeban vagyok. Csak anyám erre a melóra úgy tekint, mint valami hobbira, mert amúgy alapvetően is csináltam ilyesmiket. Plusz jövő hónap közepétől lesz egy másik állásom is, csak az is szintén home officeban, szóval anyám szerint szintén nem munka. Konkrétan egy csomószor azzal jön, hogy menjek el a tehenészetbe, vagy valamelyik helyi kisboltba esetleg fagyizóba dolgozni, ne csak a semmittevés legyen otthon. És hiába magyarázom, hogy csak a mostani suli melletti állásommal úgy, hogy kevesebb óra, meg még szeretem is, többet keresek, mint amiket javasol, egyszerűen nem érti meg.
Rendszerint azzal jön, hogy attól, hogy elmegyek dolgozni, még mellé "belefér a hobbi" is. De amúgy mutattam neki, hogy mit kell csinálnom, hogy az mennyi idő, főleg ha újra kell csinálni, mert nem elégedettek ( mondjuk az elég ritka;) ).
Csak nem értem miért kéne egy napi 8-9 órás munkát vállalnom kevesebb pénzért, ha a meglévővel átlagosan fele ennyi órában kicsit többet keresek és ha elkezdem is az új melót mellé még akkor is kevesebb napi órám lenne jobb fizetéssel. Konkrétan, ha meglesz a két melóm egyszerre, akkor ugyanannyi órával kb kétszer annyit keresek, mint amennyit az anyám által javasolt bármelyik melóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!