Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja anyámat, hogy a...

Miért zavarja anyámat, hogy a nyáron "munkanélküli" leszek? Hogy értessem meg, hogy ez nem igaz?

Figyelt kérdés

Még a nyáron otthon fogok élni, de ősszel a tervek szerint költözök az egyetem miatt. Anyám meg mindig megjegyzéseket tesz, hogy az nehéz lesz, ha nem dolgozok, mert ő meg apu csak minimálisan tud majd támogatni.

Viszont nekem már lassan másfél éve van melóm suli mellett, csak egy-két rendkívüli esetet leszamítva home officeban vagyok. Csak anyám erre a melóra úgy tekint, mint valami hobbira, mert amúgy alapvetően is csináltam ilyesmiket. Plusz jövő hónap közepétől lesz egy másik állásom is, csak az is szintén home officeban, szóval anyám szerint szintén nem munka. Konkrétan egy csomószor azzal jön, hogy menjek el a tehenészetbe, vagy valamelyik helyi kisboltba esetleg fagyizóba dolgozni, ne csak a semmittevés legyen otthon. És hiába magyarázom, hogy csak a mostani suli melletti állásommal úgy, hogy kevesebb óra, meg még szeretem is, többet keresek, mint amiket javasol, egyszerűen nem érti meg.

2022. máj. 5. 17:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja hát még az óvónők szerint sem munka a home office, vidd haza, úgyis otthon vagy. Akkor mit várjunk attól, aki a tehenek közé akar küldeni??

Mit gondol, pénzed honnan van?

2022. máj. 6. 06:28
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy generáció vagytok, nagyon lassan fogja megérteni, ha valaha egyszer megérti.
2022. máj. 6. 07:42
 13/20 dregor ***** válasza:
88%
Nem kell aggódni, sosem fogja feldolgozni szellemileg, hogy nem csak kapával a kézben lehet dolgozni. :D
2022. máj. 6. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ők az a generáció, akikbe belenevelték, hogy a munka nemesít, pontosabban a fizikai munka. Nekik elképzelhetetlen pl. hogy egy irodában ülve is meg lehet keresni 3-400 ezer forintot úgy, hogy nem ügyvezető az ember. Sokszor olvasom facebookon kommentben ettől a korosztálytól, hogy "mi építettük fel nektek ezt az országot!", ugyanis ők azt gondolják, hogy a jelen generáció csak élvezi azt, amit ők megteremtettek és nem csinál semmit. Hozzáteszem, én is tapasztalom 41 éves létemre, hogy akik most végzik az iskolát, már az első munkahelyen félmilliót akarnak keresni, nulla tapasztalattal. Sok ilyet látok, a munkahelyemre is felveszik őket, beülnek az irodába és azt hiszik, annyi lesz a dolguk, hogy a tűzőgépet töltögetik és a papírokat tologatják, aztán jön a pofára esés, hogy igenis dolgozni kell, kőkeményen, ha jól akarsz keresni. Viszont az, hogy kőkeményen dolgozol, nem feltétlen jelenti azt, hogy egész nap a bányában vagy egy gyártósor mellett görnyedve kapkodod a kezed robot módjára. Sokat változott a világ és a számítógép megjelenése óta egyre szélesedik az a munkakör, ami egyre inkább kiszorítja a fizikai munkát. Ettől függetlenül és nagyon tisztelem a fizikai dolgozókat, azokat, akik gyárban, három műszakban robotolnak, mert nélkülük nagyon sok minden nem működne. De azt is észre kell venni, hogy változik a világ. Ezt a jelenleg 60-70 éves korosztálynak nagyon nehéz belátnia, mert ők teljesen más világban kezdték a munkát a 70-es években.
2022. máj. 6. 13:13
 15/20 anonim ***** válasza:
84%

mondok neked valami vicceset, külön élek a szüleimtől négy éve, három éve önellátó vagyok, egy fillért nem kértem semmire, de apám folyamatosan azzal bszogat (ha véletlenül otthon van, amikor meglátogatom a kisöcsémet), hogy be kéne már fejeznem az egyetemet (amit két éve hagytam félbe, de ez az infó se ment be), mert neki ez nagyon sokba kerül és nem tud már sokáig támogatni... (túl lusta amúgy ahhoz, hogy kezelje a számláit, ezért anyám csinál minden utalást, de ő is hiába mondta neki már többször is, hogy olvassa már át a számlatörténetet...)

bármi dolgozol is, bármennyit keresel is, ez csak ilyen mártírkodás, hogy neki milyen nehéz, meg önfeláldozás meg mindenszr. e kell szrnod, nem fogsz vele értelmes felnőtt módjára kommunikálni.

2022. máj. 6. 17:39
 16/20 anonim ***** válasza:
27%
Fizess be szépen a rezsibe, az élelmiszer vásárlásba. Akkor elhiszi.
2022. máj. 7. 06:23
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Költözz el, de komolyan, egyetem miatt gondolom amúgy is koli lesz.

Dolgozol is, szóval egy szobát tuti kitudsz venni nyáron...

2022. máj. 10. 11:15
 18/20 A kérdező kommentje:
Tudnék szobát kivenni, valószínűleg el is tudnám tartani magam, csak nem hiszem, hogy megérné anyagilag. Helyben, mivel kisebb településen lakom nincs kiadó szoba, viszont a meglévő munkahelyemre néha be kell mennem, azzal meg nem szívesen szívatnám magam, hogy a fél napom rámenjen a tömegközlekedés miatt, mert jelenleg ha kell, akkor gyalog és lassan is 20 perc alatt ott vagyok.
2022. máj. 10. 12:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

18

Hát akkor viseld el anyádat, mert sajnos a leírtak alapján szerintem nincs rá mód, hogy megértse a helyzetet, főleg ha már idősebb.

Sajnálom.

2022. máj. 10. 14:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szegény nagymamám (Isten nyugosztalja) volt hasonló beállítottságú. Neki a munka a fizikai munkát jelentette csak, aki szellemi munkát végzett az csak láblógató volt.
2022. máj. 17. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!