Miért zavarja anyámat, hogy a nyáron "munkanélküli" leszek? Hogy értessem meg, hogy ez nem igaz?
Még a nyáron otthon fogok élni, de ősszel a tervek szerint költözök az egyetem miatt. Anyám meg mindig megjegyzéseket tesz, hogy az nehéz lesz, ha nem dolgozok, mert ő meg apu csak minimálisan tud majd támogatni.
Viszont nekem már lassan másfél éve van melóm suli mellett, csak egy-két rendkívüli esetet leszamítva home officeban vagyok. Csak anyám erre a melóra úgy tekint, mint valami hobbira, mert amúgy alapvetően is csináltam ilyesmiket. Plusz jövő hónap közepétől lesz egy másik állásom is, csak az is szintén home officeban, szóval anyám szerint szintén nem munka. Konkrétan egy csomószor azzal jön, hogy menjek el a tehenészetbe, vagy valamelyik helyi kisboltba esetleg fagyizóba dolgozni, ne csak a semmittevés legyen otthon. És hiába magyarázom, hogy csak a mostani suli melletti állásommal úgy, hogy kevesebb óra, meg még szeretem is, többet keresek, mint amiket javasol, egyszerűen nem érti meg.
Ja hát még az óvónők szerint sem munka a home office, vidd haza, úgyis otthon vagy. Akkor mit várjunk attól, aki a tehenek közé akar küldeni??
Mit gondol, pénzed honnan van?
mondok neked valami vicceset, külön élek a szüleimtől négy éve, három éve önellátó vagyok, egy fillért nem kértem semmire, de apám folyamatosan azzal bszogat (ha véletlenül otthon van, amikor meglátogatom a kisöcsémet), hogy be kéne már fejeznem az egyetemet (amit két éve hagytam félbe, de ez az infó se ment be), mert neki ez nagyon sokba kerül és nem tud már sokáig támogatni... (túl lusta amúgy ahhoz, hogy kezelje a számláit, ezért anyám csinál minden utalást, de ő is hiába mondta neki már többször is, hogy olvassa már át a számlatörténetet...)
bármi dolgozol is, bármennyit keresel is, ez csak ilyen mártírkodás, hogy neki milyen nehéz, meg önfeláldozás meg mindenszr. e kell szrnod, nem fogsz vele értelmes felnőtt módjára kommunikálni.
Költözz el, de komolyan, egyetem miatt gondolom amúgy is koli lesz.
Dolgozol is, szóval egy szobát tuti kitudsz venni nyáron...
18
Hát akkor viseld el anyádat, mert sajnos a leírtak alapján szerintem nincs rá mód, hogy megértse a helyzetet, főleg ha már idősebb.
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!