Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyuval,...

Hogy értessem meg anyuval, hogy én nem az ő elvei/elvárásai alapján "keresek" párt? N

Figyelt kérdés

Az én "jövőbeli párommal" kapcsolatos elvárásait néhányévente időszakosan a tudtomra adja. Ez onnan indult, hogy első alkalomnál ez az elvárás-listáján az volt, hogy ne legyen se piercingje, se tetoválása, se extrém haja, ne legyen külföldi, aztán ez leredukálódott arra, hogy ne legyen raszta haja, ne legyen külföldi, majd ebből lett az, hogy mindegy, csak ne legyen külföldi, jelenleg ott tart, hogy mindegy, csak férfi legyen. És ahogy egyre idősebb vagyok egyre sűrűbben emlegeti, hogy milyen párt képzel el mellettem, szerintem azért, mert minél idősebb vagyok annál biztosabb benne, hogy én a saját nememhez vonzódom (ami így nem igaz, mert biszex vagyok, de ezt nem mondtam neki), mondván, hogy nem tud arról, hogy lett volna valakim, vagy legalább tetszett volna valaki(nem is szoktunk ilyenekről beszélni).

És kicsit ez engem bosszant. Kezdve azzal, hogy az összes valaha volt elvárása azon alapszik, hogy külsőség, hogy őt ne szólják meg az én párom miatt, semmi olyan nincs ezekbe, ami tényleges aggódás lenne értem... Másfelől közelítve egyrészt nem gondolom, hogy a huszas éveim legelején el lennék késve. Másrészt alapból én nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindenáron kell párkapcsolat, anyám meg úgy van vele, hogy kell, hogy legyen kivel gyereket csinálni, és akkor öregen nem marad magára az ember. (Ahogy ő és apám kapcsolatát elnézem, szerintem én is így "keletkeztem") Meg ne várja már, hogy én az ő elvárásai alapján keressek párt, pláne ha ez a nagy elvárás annyi, hogy a másik félnek legyen pénisze. Nekem ennél azért kicsivel több igényem van, még akkor is, ha eltekintünk attól, hogy a nőkhöz is vonzódom. Én alapból nem feltétlenül szeretnék párkapcsolatot, ha összejön, akkor tök jó, ha meg nem, akkor nem jövök össze valakivel, hogy mindegy, legalább gyerekem még lehet tőle. Megvannak a magam nagyon nehezen megvalósítható és aránytalanul nagy céljaim, meg az ezekig vezető kisebb céljaim, ha emellett nem lesz családom, párkapcsolatom, és a céljaimnak akár a negyede sikerül az életemben szerintem én akkor is teljesen rendben leszek.

Ehhez képest meg minimum havi egyszer előjön anyám azzal, hogy legyen már párom, teljesen mindegy, hogy milyen, csak férfi legyen...

2022. okt. 25. 13:16
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Vagy elmondod neki mindezt vagy simán minden alkalommal megkérdezed, hogy anyu, nem unod még? Mert én nagyon.
2022. okt. 25. 13:35
 2/32 anonim ***** válasza:
93%
Miért kellene megértetni vele? Nem kell ezzel foglalkozni.
2022. okt. 25. 13:39
 3/32 anonim ***** válasza:
93%
Megértetni nem fogod tudni, ne foglalkozz azzal, amit mond.
2022. okt. 25. 13:41
 4/32 anonim ***** válasza:
0%
Férfit keres ne azonos nemet, hogy lesz akkor gyereked majd igényelsz egyet ? Vagy a másé kell majd ?!
2022. okt. 25. 13:41
 5/32 A kérdező kommentje:
#2 Nem tudom hogy lehet nem foglalkozni azzal, hogy a beszélgetés kellős közepén ilyenekkel jön. Nyilván nem fogom otthagyni, amikor nincs aktuálisan hová mennem, mert mondjuk elment az utolsó vonat, vagy későbbire van helyjegyem. Nem fogok a hideben csövezni, meg ilyenek. Ha ignorálom a témát, akkor meg hatszázszor újrakezdi, esetleg el is megy a kiabálásig.
2022. okt. 25. 13:43
 6/32 anonim ***** válasza:
89%
Úgy lehet foglalkozni vele, hogy magaddal foglalkozol. A te érzelmi tartalékaiddal. A te reakcióiddal. Mit vált ki belőled ez a viselkedése anyukádnak? Mi játszódik le benned olyankor?
2022. okt. 25. 13:47
 7/32 anonim ***** válasza:
4%
Szedj fel egy gazdag rockzenészt. Vesz anyádnak egy szalonautót meg befizeti egy földkörüli utazásra és egyből megváltozik a véleménye
2022. okt. 25. 13:49
 8/32 A kérdező kommentje:

#4 Na megjelent a homofób válasz is... Gondolom a melegek örökbefogadása-ellenes megnyilvánulása akart ez lenni. Megsúgom, örökbefogadáskor nem a megfelelő, vérszerinti hetero szülőktől szokás elvenni a gyereket, akárki is az örökbefogadó....

Mellesleg nem értelmezted, hogy mit írtam. Lebutítva annyi, hogy számomra semleges ez az egész párkapcsolat -családalapítás téma. Ha lesz bármi is, akkor nagyon király, ha nem akkor az is. Szimplán nincs benne a céljaim között egyik sem. Ezt nem írtam, de az már más kérdés, hogy a gyerek függetlenül attól, hogy lesz-e párom, ha lesz, akkor annak a nemétől függetlenül inkább afelé hajlok, hogy nem szeretnék gyereket.

2022. okt. 25. 13:51
 9/32 anonim ***** válasza:
90%

"Nem tudom hogy lehet nem foglalkozni azzal"

. Nem reagálsz, ha mégis, annyit, hogy "jó", vagy "majd meglátjuk". Ha meg elkezd ordibálni, megkred, hogy ne ordibáljon.

A leírtak alapján nem normális anyád viselkedése (ld. ordítás), akkor hogyan szeretnéd ő racionálisan meggyőzni?

2022. okt. 25. 14:00
 10/32 anonim ***** válasza:
92%
"hogy lesz akkor gyereked majd igényelsz egyet" - majd befogad egy heteroszexuális pár által eldobott gyereket.
2022. okt. 25. 14:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!