Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyuval,...

Hogy értessem meg anyuval, hogy én nem az ő elvei/elvárásai alapján "keresek" párt? N

Figyelt kérdés

Az én "jövőbeli párommal" kapcsolatos elvárásait néhányévente időszakosan a tudtomra adja. Ez onnan indult, hogy első alkalomnál ez az elvárás-listáján az volt, hogy ne legyen se piercingje, se tetoválása, se extrém haja, ne legyen külföldi, aztán ez leredukálódott arra, hogy ne legyen raszta haja, ne legyen külföldi, majd ebből lett az, hogy mindegy, csak ne legyen külföldi, jelenleg ott tart, hogy mindegy, csak férfi legyen. És ahogy egyre idősebb vagyok egyre sűrűbben emlegeti, hogy milyen párt képzel el mellettem, szerintem azért, mert minél idősebb vagyok annál biztosabb benne, hogy én a saját nememhez vonzódom (ami így nem igaz, mert biszex vagyok, de ezt nem mondtam neki), mondván, hogy nem tud arról, hogy lett volna valakim, vagy legalább tetszett volna valaki(nem is szoktunk ilyenekről beszélni).

És kicsit ez engem bosszant. Kezdve azzal, hogy az összes valaha volt elvárása azon alapszik, hogy külsőség, hogy őt ne szólják meg az én párom miatt, semmi olyan nincs ezekbe, ami tényleges aggódás lenne értem... Másfelől közelítve egyrészt nem gondolom, hogy a huszas éveim legelején el lennék késve. Másrészt alapból én nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindenáron kell párkapcsolat, anyám meg úgy van vele, hogy kell, hogy legyen kivel gyereket csinálni, és akkor öregen nem marad magára az ember. (Ahogy ő és apám kapcsolatát elnézem, szerintem én is így "keletkeztem") Meg ne várja már, hogy én az ő elvárásai alapján keressek párt, pláne ha ez a nagy elvárás annyi, hogy a másik félnek legyen pénisze. Nekem ennél azért kicsivel több igényem van, még akkor is, ha eltekintünk attól, hogy a nőkhöz is vonzódom. Én alapból nem feltétlenül szeretnék párkapcsolatot, ha összejön, akkor tök jó, ha meg nem, akkor nem jövök össze valakivel, hogy mindegy, legalább gyerekem még lehet tőle. Megvannak a magam nagyon nehezen megvalósítható és aránytalanul nagy céljaim, meg az ezekig vezető kisebb céljaim, ha emellett nem lesz családom, párkapcsolatom, és a céljaimnak akár a negyede sikerül az életemben szerintem én akkor is teljesen rendben leszek.

Ehhez képest meg minimum havi egyszer előjön anyám azzal, hogy legyen már párom, teljesen mindegy, hogy milyen, csak férfi legyen...

2022. okt. 25. 13:16
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
29%

"nem életcélom a párkapcsolat és családalapítás"

most ez még trendin hangzik, de gecci szomorú évtizedek elé nézel így a jövőben.

2022. okt. 26. 13:32
 22/32 A kérdező kommentje:
#21 Nekem szomorúbban hangzik "mindegy kivel" elven gyereket vállalni, csak hogy legyen valakim öregkoromra, ami nem is garantált mellesleg.
2022. okt. 26. 22:33
 23/32 Savlekotő ***** válasza:
88%

#21 Nekem szomorúbban hangzik "mindegy kivel" elven gyereket vállalni, csak hogy legyen valakim öregkoromra, ami nem is garantált mellesleg.

Ne legyél ilyen...

Magyarok felé ilyen lakhatási legyen kivel dugni meg lakni amúgy szarnak egymásra borzalomban élnek. Pia stb. Ne akarj ilyen borzalmat mert anyád is ezt a mintát látta,és ezt szeretné ..

Inkább egyedül mint hányadék szintű házasságban gyerekkel akiket senki se kívánt és lerúgják rajtuk a szüleik a nyomorukat .. Te gondolod jól.

2022. okt. 27. 00:58
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Két qgymosott "vitája".

Nyilván nem kell összeallni egy utolsó szarházival (de amúgy ilyen hozzáállással pont ez fog veled történni)

2022. okt. 27. 09:00
 25/32 A kérdező kommentje:
Most engem agymosottaztál le!? Az agymosottság, hogy nem akarok mindenáron gyereket, akár olyan áron, hogy nem is szeretem az apját? Ha nem találok olyan embert, akivel passzolunk, akkor szerintem teljesen logikus, hogy nem jövök össze bárkivel csak, hogy gyereket csináljunk mindenképp, mert "KELL". Ennyire elvetendő gondolat nem mindenáron szaporodni? :D
2022. okt. 27. 09:08
 26/32 anonim ***** válasza:
7%

Ilyenkor van 2 szokásos forgatókönyv.

1. valogatsz 50 éves korodig, majd maradsz a macskáiddal, és csak azért jársz az utcára meg boltba, hogy beleköthess valakibe, és legyen valami történés az életedben.

2. 35-40 évesen rájössz, hogy ezt elkurtad, és elemi erővep beüt az anyai ösztön, amit 15 éven keresztül elnyomtál, mert a TV meg a facebook azt mondta, így SOS szemellenzővel keresel valami farkat, aki megtermékenyít. S lőn alkoholista család, es elhanyagolt gyerek.

2022. okt. 27. 09:18
 27/32 Savlekotő ***** válasza:
38%
Inkább szar házasságban élő gyerekesek kötnek Bele másokba mer irigyek frusztráltak hogy mások értelmesek nem a hanyadekban élnek szabadok nem azért van gyerekuk mert kellett a pipa,hanem mert szerettek volna, ahol kell ott a gyerek szív..
2022. okt. 27. 09:51
 28/32 anonim ***** válasza:
68%
A mama foglalkozzon a saját nemi életével. Nézz ezt meg pl. [link]
2022. okt. 27. 15:53
 29/32 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, hagyd a pasikat addig, ameddig nem vagy képes annyit elmondani, hogy "1: a párom nekem kell megfeleni, nem neked, 2: ha unokázni akarsz, lehet menni önkénteskedni gyermekotthonba, vagy örökbefogadni. Pont.". Amíg ennyit nem tudsz elmondani anyádnak, te max. csak a személyid alapján vagy felnőtt. Ennyi.
2023. márc. 7. 12:26
 30/32 A kérdező kommentje:
#29 Ki mondta, hogy nem mondtam? Pont borítékolja a kérdés, hogy mondtam, csak nem érti meg. Attól meg nem leszek kevésbé felnőtt, hogy idegesít, ha valakitől, akivel muszáj tartanom a kapcsolatot (nagymamám miatt, mint ahogy írtam), folyamatosan ugyanazt a bullshitet kell hallgatnom, átlag napi 3-szor, ha éppen otthon vagyok
2023. márc. 7. 12:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!