Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyuval,...

Hogy értessem meg anyuval, hogy én nem az ő elvei/elvárásai alapján "keresek" párt? N

Figyelt kérdés

Az én "jövőbeli párommal" kapcsolatos elvárásait néhányévente időszakosan a tudtomra adja. Ez onnan indult, hogy első alkalomnál ez az elvárás-listáján az volt, hogy ne legyen se piercingje, se tetoválása, se extrém haja, ne legyen külföldi, aztán ez leredukálódott arra, hogy ne legyen raszta haja, ne legyen külföldi, majd ebből lett az, hogy mindegy, csak ne legyen külföldi, jelenleg ott tart, hogy mindegy, csak férfi legyen. És ahogy egyre idősebb vagyok egyre sűrűbben emlegeti, hogy milyen párt képzel el mellettem, szerintem azért, mert minél idősebb vagyok annál biztosabb benne, hogy én a saját nememhez vonzódom (ami így nem igaz, mert biszex vagyok, de ezt nem mondtam neki), mondván, hogy nem tud arról, hogy lett volna valakim, vagy legalább tetszett volna valaki(nem is szoktunk ilyenekről beszélni).

És kicsit ez engem bosszant. Kezdve azzal, hogy az összes valaha volt elvárása azon alapszik, hogy külsőség, hogy őt ne szólják meg az én párom miatt, semmi olyan nincs ezekbe, ami tényleges aggódás lenne értem... Másfelől közelítve egyrészt nem gondolom, hogy a huszas éveim legelején el lennék késve. Másrészt alapból én nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindenáron kell párkapcsolat, anyám meg úgy van vele, hogy kell, hogy legyen kivel gyereket csinálni, és akkor öregen nem marad magára az ember. (Ahogy ő és apám kapcsolatát elnézem, szerintem én is így "keletkeztem") Meg ne várja már, hogy én az ő elvárásai alapján keressek párt, pláne ha ez a nagy elvárás annyi, hogy a másik félnek legyen pénisze. Nekem ennél azért kicsivel több igényem van, még akkor is, ha eltekintünk attól, hogy a nőkhöz is vonzódom. Én alapból nem feltétlenül szeretnék párkapcsolatot, ha összejön, akkor tök jó, ha meg nem, akkor nem jövök össze valakivel, hogy mindegy, legalább gyerekem még lehet tőle. Megvannak a magam nagyon nehezen megvalósítható és aránytalanul nagy céljaim, meg az ezekig vezető kisebb céljaim, ha emellett nem lesz családom, párkapcsolatom, és a céljaimnak akár a negyede sikerül az életemben szerintem én akkor is teljesen rendben leszek.

Ehhez képest meg minimum havi egyszer előjön anyám azzal, hogy legyen már párom, teljesen mindegy, hogy milyen, csak férfi legyen...

2022. okt. 25. 13:16
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, akkor nagyon egyszerű: próbálj minél kevesebbet otthon lenni és minél kevesebbet kontaktálni anyuddal. Amíg nem cuccolsz el, mást nem tudsz csinálni. Egyébként ha önellátó felnőtt ember vagy, olyan, nincs, hogy kötelező kapcsolatot tartanod, ez a bullshit...
2023. márc. 7. 12:55
 32/32 A kérdező kommentje:

#31 Három hetente megyek, bár az utóbbi időben jó lesz az 4-nek is.

Az meg hülyeség, hogy nincs olyan, hogy kötelező. Mármint papírforma szerint nyilván nem az, de az élet nem úgy működik, hogy csak akkor kötelező, ha fegyvert fognak a fejedhez/anyagi függésben vagy/valami előírja.

Nem, van egy nagymamám, akivel jó a kapcsolatom, nekem fontos, vele szívesen tartom a kapcsolatot, DE ő a korából adódó állapota miatt nem olyan, hogy ez működjön anyám nélkül. Amikor kiírtam a kérdést, mamám még a saját házában lakott egyedül (nyilván naponta többször látogatta a család), de már nem értett a telefonjához, nem tudta, hogy hogy kell felvenni, stb, tehát ha fel akartam hívni, akkor azt csak úgy tudtam felhívni, hogy ha ott van valaki, aki segít neki, megnyomni a zöld gombot. Ez a személy meg anyám volt a legoptimálisabban (többi családtagom hasonló, mint ő, szóval ha szükségszerű néha hazamennem, ha látni akarom mamám, és ebből adódóan anyámmal nem szakíthatom meg amúgy se a kapcsolatot, mert valahol aludni is kell olyankor, lévén az otthoni tömegközlekedés rossz, nekem autót fenttartani nem fér bele csak azért, hogy havi egyszer hazavezessek, a távolság nagy, ha úgy mennék, hogy aznap megyek is vissza, oda ahol élek egyébként, akkor lenne fél órám) Mostmeg már a telefonálás is kilőve, mert fél tőle, durván rossz mamám állapota(demencia), otthonban van, a szr tömegközlekedés ugyanúgy fennál, ha meg látogatom mamámat, és nem 10 percre akarok bemenni hozzá (amíg lecsekkolnak az otthonba, hogy ki vagyok, kit keresek, meg ugyanez kifelé, na meg egy várossal arrébb van, tehát még több megy a tömegközlekedésre), akkor valahol aludni kell a látogatás napján, hogy másnap menjek vissza abba a városba, ahol élek.

2023. márc. 7. 13:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!