Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért elítélendő, ha egy...

Miért elítélendő, ha egy szülő autót vesz a gyerekének, amennyiben az a vágya, azt kér?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy anyagilag belefér, senki nem adósodik el miatta, a fenntartás sem okoz problémát.

Mások szemében ez miért gond, miért kell emiatt kiborulni?

2023. jan. 6. 15:59
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
97%
akkor el nem tudom képzelni miért fáj neki. Kérdezz rá.
2023. jan. 6. 17:14
 22/48 anonim ***** válasza:
22%

Én nem ítélem el, ugyanakkor személy szerint akkor sem fogok autót venni a gyerekeimnek, ha belefér (mondjuk, nem is most kell még ezen gondolkodnom :D)

Miért?

Mert az a véleményem, az ember jellemének hozzátesz az, ha valamit önerőből is elér, megvesz, ha dolgozik érte, spórol rá. Na most, lakást biztos nem vesz kb. senki önerőből, így marad az autó.

Dolgozzon egy kicsit érte, legyen szorgalmas, és akkor esetleg kipótolom. De lehet, hogy azt sem, mert én inkább a lakása ön erejébe gyűjteném azt a pénzt, amit egy kocsi megvétele, szervizelése, tankolása elvisz. A kocsi árából 10 év múlva semmi nincs, a lakás meg értékálló.

Ez az én véleményem.

2023. jan. 6. 17:15
 23/48 anonim ***** válasza:
96%

Nem elítélendő, sőt van olyan helyzet, amikor szerintem még muszáj is, pl dolgozni kezd és nincs tömegközlekedés. Ilyenkor simán megtámogatom.

Ugyanakkor stratégiailag hülyeségnek tartom, hogy autókázni vegyek neki autót. Használhatja a családi autót, ha kell, de pusztán azért nem veszek, mert "kér".

2023. jan. 6. 17:27
 24/48 A kérdező kommentje:

Itthonról egyik kocsit sem használhattam akkor, ha a nevelőapám is itthon volt. Mert hogy "nem tudok vezetni", meg kell szoknom az autót és csak utána adhatja oda anya a sajátját, meg hogy menjek gyalog, biciklivel. Úgy mentem pl. barátnőkkel moziba, hogy anyával indultunk el úgy, hogy ő vezetett, az utca végén cseréltünk, őt levittem a nagyszüleimhez, elvezettem a moziig és mikor a filmnek vége lett, mentem anyáért és ő vezetett vissza haza.

Apa autóját használhattam bármikor, de mivel ő nem él velünk, ezért az megint macera volt. Elmenni érte, vagy ő jött értem, utána őt hazavinni, majd mikor már nem kellett az autó, felvenni apát a házánál, hazahozni engem stb. Aztán kérdeztem, hogy majd esetleg VALAMIKOR lehetne-e szó arról, hogy legyen egy sajátom? Az egyetem miatt is jól fog jönni, mert szeptembertől Pesten tanulok majd, meg úgy alapjáraton is kényelmesebbek így a mindennapok.

Szóval csak egy kérdés volt ez a részemről.

2023. jan. 6. 17:44
 25/48 anonim ***** válasza:
97%
Anyád mit mond, miért tűri ezt? És miért kényszerít téged is ebbe a helyzetbe?
2023. jan. 6. 17:58
 26/48 A kérdező kommentje:
Hát a mai műsor után is annyit mondott, hogy "ez egy totál elmebeteg". De közben meg védi, hogy nehéz gyerekkora volt, ő sosem kapott se szeretetet, se mást a szüleitől, meg hogy senkije nincsen a férjének rajtunk kívül, se barátok, se családtagok...
2023. jan. 6. 18:00
 27/48 anonim ***** válasza:
16%
Az anyja gondolom azért tűri, mert jólesik neki a férje pénze, ő is abból él.
2023. jan. 6. 18:07
 28/48 A kérdező kommentje:

Leírom ismét, mert úgy látom, elkerülte a figyelmedet.

" De anyával külön kasszán vannak, mióta összeköltöztek. Mindent feleznek, legyen szó rezsiről, télre tűzifáról, nyaralásokról stb. Nincs náluk olyan, hogy "közös". "

2023. jan. 6. 18:08
 29/48 anonim ***** válasza:
97%
Ez egy idióta. Anyádnak jobb lenne nélküle. És nem kell a nehéz gyerekkorral takarózni. Sosem értettem ezt. Attól, mert nehéz volt, nem kötelező azt a példát követni!
 30/48 anonim ***** válasza:
97%
26, erre nyugodtan kérdezz vissza, hogy miért csak ezt az egy szerencsétlen sorsút hozta haza, van ilyenből bőven. Legalább többen ordíthatnák le annak a gyereknek a fejét, akinek ő lenne köteles nyugodt, békés gyerekkort biztosítani. Kíváncsi lennék a válaszára. Eszem megáll.
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!