Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi volt a legrosszabb gyerekko...

Mi volt a legrosszabb gyerekkori emléked a Szüleid miatt?

Figyelt kérdés

2023. jan. 5. 10:28
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%

Ok nélküli kiabálás és pofozkodás illetve az a verésre lendülő kar vagy kéz, mintegy fenyegetésként bevetve, még most is nagyon rosszulesik ha visszagondolok, ezekre. Ráadásul a szülőm még élő ismerősei néha még mindig megállítanak, hogy milyen csodálatos, szelíd ember volt, olyankor nagyokat nyelek és igyekszem gyorsan befejezni a " beszélgetést".

4-5 éves lehettem az elsők idején, amire emlékszem, az utolsó tettlegesség akkor ért amikor gyereket vártam. Verbális bántalmazás még később is előfordult.

2023. jan. 5. 10:41
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
Amikor apukám megverte anyukámat. Szerencsére elváltak és nem így telt az egész gyerekkorom, de sajnos egy része igen.
2023. jan. 5. 10:56
 3/41 anonim válasza:
86%
Ordibálás, mert apa ivott. Nem jött össze nekik a gyerek, és anyám felkúratta magát mással, de együtt maradtak és onnantól violent volt az élet. Jó kis magyaros történet a 90-es évek elejéről.
2023. jan. 5. 10:57
 4/41 anonim ***** válasza:
100%

Apám folyamatos üvöltései, ő nem is ivott, alapból ilyen.

Nem is beszélek vele 5 éve, pedig anyámmal együtt él és anyámmal jóba vagyok.

2023. jan. 5. 11:06
 5/41 anonim ***** válasza:
69%
Hat az en sztorim nem ilyen verekedos vagy eroszakos. En egyszeruen egy magyar szinonima szotarat kaptam karacsonykor a fa alatt. Ez gyerekkent elegge megviselt,mig a tobbi osztalytarsam valami trendi jatekot kapott.
2023. jan. 5. 11:26
 6/41 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszüleim öngyilkosok lettek, még a hírekben is benne volt, hogy páros öngyilkosságot követtek el. Otthon és a tágabb családban állt a bál, ment a pletykálkodás, az ujjal mutogatás, hogy ki a hibás. A temetés 3 héttel azután volt, miután öngyilkosok lettek, így apám abban a 3 hétben szétcsapta magát, állandóan ivott, veszekedtek, verekedtek anyámmal.

A temetés napján azonban anyám ivott: de előtte bevett egy nyugtatót, amiről sikeresen elfelejtkezett: ki akart mászni az ablakon, hogy ő bulizni akar, randalírozott, tört-zúzott nagybátyáméknál.

2023. jan. 5. 11:46
 7/41 anonim ***** válasza:
100%

Unokatesómék egy hétvégén ott aludtak nálunk. Én 10 éves voltam, lány unokatesóm 9, az öcsém és a fiú unokatesóm 6-7 évesek voltak akkor.

Fociztunk délelőtt, átment a szomszédhoz a labda. Beküldtem a lány unokatesómat, hogy foglalja le anyámat, nehogy meglássa az ablakból, hogy mit csinálunk. A fiú unokatesómnak meg mondtuk, hogy másszon át a kerítésen. Átdobta a labdát, már mászott kifelé, amikor anyám meglátta és a partvissal megverte. Nagyon nagy bűntudatom volt, és egész délelőtt próbáltam az unokatesómmal kedveskedni, mert lelkiismeret furdalásom volt.

Délután hazajött apám, bent voltak, mi gyerekek kint. Ugyanúgy fociztunk, és a labda felrepült a háztetőre, lány unokatesóm meg feldobta a cipőjét, ami ugyanúgy fent maradt, majd fiú unokatesóm is feldobta és a tetőből egy kis darab leesett. Kijött apám, és ő is megverte Lacikát. Egy nap alatt 2x verték meg, és ez úgy belém égett, hogy sokáig nem tudtam a szemébe nézni, mert én is mondtam, hogy dobjuk fel a cipőket, hátha lejön a labda.

2023. jan. 5. 11:56
 8/41 anonim ***** válasza:
92%

Az elsőt nem szeretném leírni mert annyira traumatikus, pedig nem nagy dolog.

Amikről tudok beszélni: amikor anyám széttépte a szemem láttára a plüsseimet, játékbabáimat, vagy lehúzta őket a wcn (ha befértek), hogyha rosszat tettem. Apám alkoholizálása, főleg gyerekkoromban. Amikor apám többször is őrjöngött részegen, egyszer már volt hogy azt találtam ki hogy kárt teszek magamban csak hogy fejezze be, de annyira benne volt az egészben hogy az sem érdekelte volna. Az a hangulat mikor apám örjöngött részegen...

Van még. Nem csoda hogy agybeteg ember lettem.

Az biztos hogy én már nem szaporodok!

26/n

Szilvi

2023. jan. 5. 11:58
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Apámról kevés, mert leszart minket, de amikor épp nem szart le, akkor néha elvert. Talán a legrosszabb emlékem, hogy sírtam a szobámban az asztal alatt, de vissza kellett fojtanom a sírást, mert azon még idegesebb lett és többet kaptam akkor. Azóta sem értem, hogy miért volt bűn a saját szobámban becsukott ajtónál sírni.
2023. jan. 5. 11:59
 10/41 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi voltam, és szerettem táncolni. Ott aludtak nálunk unokatesómék, így ki kellett húzni az ágyamat, úgyhogy csak az ágyon tudtam táncolni, mert kicsi volt a szoba. A behúzott ágyamra rá lehetett hoppanni, de amikor ki volt húzva, akkor nem, mert ott volt a fa, és nem volt olyan puha. Anyám valamiért kihívott a konyhába, majd beszaladtam a szobába és ráhuppantam az ágyamra, eltört két ágyrács. El se tudtam titkolni, mert kihallatszott a reccsenés meg besüppedt azon a ponton az ágy. Amit akkor kaptam, azt nem raktam zsebre. Anyám a rokonok előtt jól megvert, oda állított a sarokba, és üvöltözött velem, hogy hagyjam abba a sírást, mert beleveri a sarokba a fejem és ütötte a fejem felett a falat. A rokonok ezt full kussba nézték végig. Nagyanyám vicceskedve hozzátette, hogy "Jaaj, Zsanika mindig így sír, nagyon maximalista." Csak azt hagyta ki belőle, hogy nem én voltam maximálista, hanem a drága lánya, akinél ha elvétettem egy 2+3=6 szintű hibát, akkor már csapkodott. Egész délután full kussba ültem, és mindenki csodálkozott, hogy miért nem játszok az unokatesómmal, meg miért nézek ki olyan bánatosan, mint akinek 100 halottja van. Plusz anyám hozzátette évesnél, hogy "Nehogy már te legyél megsértődött!", mindezt a kedvenc ételem felett. Hát nagyon jó ízűen ettem meg ezek után....
2023. jan. 5. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!