Külföldre költözés akkor is ha a szülők nem akarják?
Jártam hasonló cipőben. Ez nagyban a szülők iskolázottságától is függ. Pl.az én szüleim egyszerű emberek és egész életükben egy helyen éltek. Nyilván egy kis manipulálás a részükről, hogy szeretnék maguk mellett tudni a gyereküket, és bennem is okozott egyfajta lelkiismereti kérdést, hogy magukra hagyom-e őket azzal ha külföldre költözök. Ahol a szülők iskolázottabbak, és mondjuk utaztak életükben, sokszor váltottak lakhelyet, ott nem igazán tapasztalható a manipulálás. Ismerek egy lányt, kb.10 éve elkezdett dolgozni Ausztriában, kint tervezte az életét. Rá pár évre meghalt az apukája. Most azt látom a facebookján, hogy anyukájával él, otthon a kis faluban 36 éves, se kutyája, se macskája, hogy hol és mit dolgozil, számomra rejtély. Számomra ez is egy bizonyíték, hogy valószínűleg sajnálatból hazaköltözött, de nem talája a helyét.
A kérdezőnek javaslom, hogy menjen, de tegye rendbe magába a kérdést, ne legyem lelkiismeret furdalása.
18 és 19, mondjuk leírtam a kommentemben, hogy a mérnök és programozó pont kivétel, mert abban nagy hiába van kint is, erre beírjátok mindketten, hogy ebben helyezkedtetek el :D
De bírom ezt az irigykedős szöveget :D Nincs rá okom, mert a külföldön két melóval összegyűjtött pénznek hála 30 évesen az újêpítésű családi hàzamban lakom a férjemmel, és a diplomámnak és két nyelvtudásomnak hála jó munkám is van - de bocs, tény, hogy kint senkit nem érdekelt a gazdasági diplomám meg az, hogy beszélek angolul és németül, hát ez ott annyira alap, minthogy az ember magyarul beszél itthon. Itt meg plusz kvalitásnak számít.
Viszont aki ilyen gazdasági-jogász és hasonló diplomával akar kint elhelyezkedni, az bocsi, de igenis 95 % eséllyel pofára esik, mert ilyen végzettségűből sok van kint is, nem úgy, mint az informatikusból.
Egyetlen másodpercig nem érdekelt. Nem az ő életük, hanem az enyém, és itt végre megtaláltam a helyem.
A büdös életben nem akarok hazamenni, mert csak lehúzás megy, meg a "kisember" teljesen felesleges cs.szegetése mindenért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!