Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldre költözés akkor is...

Külföldre költözés akkor is ha a szülők nem akarják?

Figyelt kérdés
Sosem szerettem itthon élni, mindig Németországba szerettem volna letelepedni, ez a mai napig így van viszont a családom (anya, nagyszülők) ezt nem támogatják, illetve természetesen ez engem is visszatart mivel szeretnék róluk gondoskodni... Ugyanakkor itthon csak tenglődöm az életben, bár van jó munkám, viszonylag jó fizetéssel most de nem találom itt a helyem és már 30-hoz közel állok nőként... Ti mit tennétek?

2022. dec. 23. 15:10
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
91%

Jártam hasonló cipőben. Ez nagyban a szülők iskolázottságától is függ. Pl.az én szüleim egyszerű emberek és egész életükben egy helyen éltek. Nyilván egy kis manipulálás a részükről, hogy szeretnék maguk mellett tudni a gyereküket, és bennem is okozott egyfajta lelkiismereti kérdést, hogy magukra hagyom-e őket azzal ha külföldre költözök. Ahol a szülők iskolázottabbak, és mondjuk utaztak életükben, sokszor váltottak lakhelyet, ott nem igazán tapasztalható a manipulálás. Ismerek egy lányt, kb.10 éve elkezdett dolgozni Ausztriában, kint tervezte az életét. Rá pár évre meghalt az apukája. Most azt látom a facebookján, hogy anyukájával él, otthon a kis faluban 36 éves, se kutyája, se macskája, hogy hol és mit dolgozil, számomra rejtély. Számomra ez is egy bizonyíték, hogy valószínűleg sajnálatból hazaköltözött, de nem talája a helyét.

A kérdezőnek javaslom, hogy menjen, de tegye rendbe magába a kérdést, ne legyem lelkiismeret furdalása.

2022. dec. 23. 18:52
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

18 és 19, mondjuk leírtam a kommentemben, hogy a mérnök és programozó pont kivétel, mert abban nagy hiába van kint is, erre beírjátok mindketten, hogy ebben helyezkedtetek el :D

De bírom ezt az irigykedős szöveget :D Nincs rá okom, mert a külföldön két melóval összegyűjtött pénznek hála 30 évesen az újêpítésű családi hàzamban lakom a férjemmel, és a diplomámnak és két nyelvtudásomnak hála jó munkám is van - de bocs, tény, hogy kint senkit nem érdekelt a gazdasági diplomám meg az, hogy beszélek angolul és németül, hát ez ott annyira alap, minthogy az ember magyarul beszél itthon. Itt meg plusz kvalitásnak számít.

Viszont aki ilyen gazdasági-jogász és hasonló diplomával akar kint elhelyezkedni, az bocsi, de igenis 95 % eséllyel pofára esik, mert ilyen végzettségűből sok van kint is, nem úgy, mint az informatikusból.

2022. dec. 23. 19:07
 23/28 anonim ***** válasza:
73%
Ha tudsz németül, sok helyen keresnek kapcsolattartót kékgalléros magyar munkavállóknak. Illetve sok olyan hely van, ahol Európa-szerte lehet home officeolni. Esetleg választanak mellé egy minijobot
2022. dec. 23. 19:38
 24/28 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem lenne gyerekem, mellesleg úgy, hogy a seggfej apjával közös a felügyelet, azonnal költöznék külföldre. Ez itt egy anomália, ami itt van. 2 diplomám van, mégsem találom a helyem. Szolnok megyében élek. Jelenleg pályát vagyok kénytelen módosítani. Nagyon utálom ezt az országot egyébként. Sok sikert neked, én biztosan mennék!
2022. dec. 23. 20:45
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Menj, éld a sajat életed.
2022. dec. 23. 20:47
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
14 válaszolo írta ha látják németek hogy megprobálsz be illeszkedni akkor nem lesz gondod Németországban sem C1 német nyelvtudásal meg nem lesznek hétköznapi nyelvi akadályok.
2022. dec. 24. 06:30
 27/28 anonim ***** válasza:
94%

Egyetlen másodpercig nem érdekelt. Nem az ő életük, hanem az enyém, és itt végre megtaláltam a helyem.

A büdös életben nem akarok hazamenni, mert csak lehúzás megy, meg a "kisember" teljesen felesleges cs.szegetése mindenért.

2022. dec. 24. 09:42
 28/28 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, ez teljesen igaz. Jelenleg olyan munkahelyen vagyok 2 diplomával, ahol a vezetőnek érettségije sincs. Mindenért kap itthon a "kisember". Ebben az országban úgy mennek a dolgok, hogy csinálj már helyet a fiam barátjának az unokatestvérének.
2022. dec. 24. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!