Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldre költözés akkor is...

Külföldre költözés akkor is ha a szülők nem akarják?

Figyelt kérdés
Sosem szerettem itthon élni, mindig Németországba szerettem volna letelepedni, ez a mai napig így van viszont a családom (anya, nagyszülők) ezt nem támogatják, illetve természetesen ez engem is visszatart mivel szeretnék róluk gondoskodni... Ugyanakkor itthon csak tenglődöm az életben, bár van jó munkám, viszonylag jó fizetéssel most de nem találom itt a helyem és már 30-hoz közel állok nőként... Ti mit tennétek?

2022. dec. 23. 15:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem mi jár az ilyen szülők fejében. Sikernek könyvelik el, ha sikerül visszatartani a gyermeküket, de eszükbe se jut higy boldogtalan ott, ahol van? Nem ok nélkül költözik az ember. Nyilván lehet beszélni róla, megprobálni lebeszélni ha irreális elképzelései vannak (pl végzettség és nyelvtudás nélkül napi 4 óra munkával annyit fog keresni hogy évi 2 egzotikus út is belefér). De ha az elképzelés reális, miért tartják vissza? Hiszen azért akár menni, mert nem érzi jól magát.
2022. dec. 23. 16:07
 12/28 anonim ***** válasza:
92%

Indulj amíg tudsz én 44 évesen családal költöztem ki Németországba nem bántam meg szeretek itt élni.

Magyarországra max évi 1x megyek de az is 3 nap max .és csak anyukám és barátnömék miatt .

2022. dec. 23. 16:17
 13/28 anonim ***** válasza:
21%

Ez egy nehéz kérdés. Egyrészt, valahol megértem a szüleidet, mert innentől kezdve nyilván nem fognak téged látni, nem lesznek az életed része úgy, mint eddig, és azért elválni attól, akit egész életedben a legjobban szerettél.... Hát, nem lennék a szüleid helyében, az fix. Ettől függetlenül nem csesztetném a gyerekem, ha fogszorítva is, de elfogadnám a döntését.

Màsrészt, nem teljesen értem, mit akarsz ott kint egyedül, ki tudja, milyen munkát végezve. Mi kint láttunk pár évig a férjemmel, nekem is volt diplomám meg felsőfokú nyelvtudásom, de esélytelen volt elhelyezkedni, ilyenekre kb. csak helybelieket alkalmazkodnak. Még IT meg mérnök szakmában csak-csak, de jogászként...? Esélytelennek tartom, arra sorban állnak a német/odaszületett bevándorló fiatalok.

Szóval ott leszel egyedül, valami gyári vagy raktáros munkát csinálva, a kutya se vár majd otthon, és azokból a magyar emberekből kell barátokat "válogatnod", akikkel összetalálkozol éppen. Nekünk is csak "kényszerbarátaink" voltak, akikkel otthon amúgy biztos nem pendültünk volna egy húron. Az echte németek annyira nem nyitottak, hogy bevándorló vendégmunkásokkal barátkozzanak.

Ez az én véleményem, mármint az, hogy nem tudom, ha itt nem találtad meg a helyed ilyen körülmények között, kint hogy fogod rosszabbak között.

2022. dec. 23. 16:44
 14/28 anonim ***** válasza:
86%

13-as: ne akard elkeseríteni a kérdezöt, külföldi is el tud helyezkedni megfelelö tudással Németországban a végzettségének megfelelöen.

A született németek akkor nyitottak, ha a külföldi hajlandó beilleszkedni nem öket akarják átalakítani a magyar szokásokra.

Én régen itt élek, soha nem volt gond abból, hogy nem vagyok német, a diplomámnak megfelelö munkát végeztem. Viszont itt nem tartok kapcsolatot itt élö magyarokkal, mert nagyon negatív tapasztalataim vannak velük, ahogy más itt élö, képzettebb magyaroknak is (öket még MO-ról ismerem, mielött belekötsz).Viszont jópár - ahogy te írtad , echte német - barátom van, minden nehézség nélkül befogadják, aki normálisan áll hozzájuk. (Meg természetesen beszéli a nyelvet)

Szóval kérdezö, szerintem indulj neki,

2022. dec. 23. 16:51
 15/28 anonim ***** válasza:
92%
Bocs, elment véletlen:szóval indulj el, vágj bele, veszteni nem tudsz, ha sehogy sem megy a beilleszkedés, legfeljebb visszamégy MO-ra, de ha nem is próbálod, akkor csak magadnak teszel rosszat
2022. dec. 23. 16:52
 16/28 anonim ***** válasza:
22%

Gondoskodni szeretnél róluk? Ez mit jelent?

Mert nem mindegy, hogy támogatod őket esetleg egy kis pénzzel, bevásárolsz nekik, orvoshoz viszed őket, vagy esetleg éjjel-nappal ápolod őket, pelenkázol, fürdetsz, stb.

2022. dec. 23. 17:01
 17/28 anonim ***** válasza:
18%
Azért jogászként illett volna annyi önismereti munkát is magadba fektetni, hogy ne gyakori tippmixen idegenek szavazzák meg az életed alakulását és annyi önbizalmat építened, hogy ne a család véleményét kérd a komoly döntésekhez. Így nem tudom az ügyeket is hogy viszed végig.
2022. dec. 23. 17:17
 18/28 anonim ***** válasza:
92%
13-as, hagyjuk már az ilyen savanyúmagyar seggfájásokat. Persze, tudjuk, Nyugaton mindenkit átvernek, csak a legalja kulimunkát engedik át nekünk, és Londonban mindenki mosogató meg vécépucoló. Persze, persze, majd jól megtanuljuk, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Egyéb bölcsességek? Azt meg tudod magyarázni, én hogy lettem vezető programozó Kanadában? Biztos jól mosogattam, ugye?
2022. dec. 23. 17:54
 19/28 anonim ***** válasza:
91%

A 13-as az, aki nem jutott semmire és most irigykedik.

Németországban élek a párommal, mindketten magyar diplomával (mérnök), meg jó nyelvtudással középvezetöi pozícióban dolgozunk, soha egyetlen percig sem kellett mosogatni, gyárban dolgozni, elég volt a diploma, megfelelö állásva felvettek minden nehézség nélkül.

2022. dec. 23. 18:24
 20/28 anonim válasza:
74%
Azt írod szeretnék róluk gondoskodni. Akkor én inkább Bécset vagy Grácot ajánlanám a figyelmedbe, Németország nagyon messze van, a két városból amit írtam viszonylag könnyű rendszeresen hazautazni, akár egy-egy hétvégére is. Ráadásul sokkal könnyebb albérletet találni és van 13 meg 14. havi fizu.
2022. dec. 23. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!