Külföldre költözés akkor is ha a szülők nem akarják?
Költözz. Egy életed van, most vagy a legjobb éveidben, és ezt nem áldozhatod fel azokért, akik már kifelé mennek az életből. Sem a nélkülözést, sem a magányt nem kell vállalnod értük. Ha ezt követelik, akkor magukat szeretik, nem téged. Minek akartak gyereket, kiszolgáló személyzetnek?
Ez persze nem azt jelenti, hogy okvetlenül hagyd őket ebek harmincadjára. Németországból is tudsz nekik segíteni, küldhetsz pénzt, intézhetsz dolgokat. Meg is látogathatod őket. Nagyon sokan gondoskodnak így a szüleikről, nincs ezzel semmi baj. Ha jól értem, azért nem egy rakás magatehetetlen, ágyhoz kötött aggastyánról szó.
" de nem találom itt a helyem"
Úgy gondolod, idegen környezetben azonnal megtalálnád a helyedet?
Jogászként dolgozom, angolul és németül is beszélek C1 szinten, jogászként annyira nem egyszerű a váltás kinn sajnos.
A nem találom a helyem úgy értettem, hogy tanultam rövid ideig Németországban és Ausztriában is. Németországban úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem, itthon nem érzem ezt a kapcsolódást. Természetesen nem egyszerű kinn sem boldogulni de azt érzi az ember, ha valahol azt a plusz érzést érzi, hogy igen, ez az ő helye.
Közel 40-hez, 2 gyerekkel, hitelmentes házzal, biztos, atlagon felül fizető állami melóval fogtuk magunkat és kijottunk Írországba.
Apámnak mar az is katasztrofa volt hogy faluról a 20 kilométerre levo városba költöztűnk, képzeled hogy fogadta az utóbbit.
Szerintem menj, ha Németországban jól érted magad, 'helyen vagy', akkor vágj bele. Ott tudod magad képezni az ottani elvárásoknak megfelelöen - lehet, hoyg egy-két plusz félévet kell végezned a német jog miatt -, és mindenképpen a saját életedet éld úgy, ahogy neked megfelel.
A szüleidet támogatni onnan is tudod, ez ugyanis nem azt jelenti, hogy összeköltözöl velük, anyagilag meg ott egyértelmüen több lehetöséged lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!