Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldre költözés akkor is...

Külföldre költözés akkor is ha a szülők nem akarják?

Figyelt kérdés
Sosem szerettem itthon élni, mindig Németországba szerettem volna letelepedni, ez a mai napig így van viszont a családom (anya, nagyszülők) ezt nem támogatják, illetve természetesen ez engem is visszatart mivel szeretnék róluk gondoskodni... Ugyanakkor itthon csak tenglődöm az életben, bár van jó munkám, viszonylag jó fizetéssel most de nem találom itt a helyem és már 30-hoz közel állok nőként... Ti mit tennétek?

2022. dec. 23. 15:10
A kérdező szavazást indított:
Költöznék
Nem költöznék
97 szavazat
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
91%
Nyelvtudás, szakma vagy végzettség van? Ha igen, ne tartson vissza a család.
2022. dec. 23. 15:14
 2/28 anonim válasza:
94%
Szia! Szerintem ez legyen a Te döntésed. Ha szeretnéd magad kipróbálni külföldön, hajrá:)
2022. dec. 23. 15:15
 3/28 anonim ***** válasza:
96%

Költözz. Egy életed van, most vagy a legjobb éveidben, és ezt nem áldozhatod fel azokért, akik már kifelé mennek az életből. Sem a nélkülözést, sem a magányt nem kell vállalnod értük. Ha ezt követelik, akkor magukat szeretik, nem téged. Minek akartak gyereket, kiszolgáló személyzetnek?

Ez persze nem azt jelenti, hogy okvetlenül hagyd őket ebek harmincadjára. Németországból is tudsz nekik segíteni, küldhetsz pénzt, intézhetsz dolgokat. Meg is látogathatod őket. Nagyon sokan gondoskodnak így a szüleikről, nincs ezzel semmi baj. Ha jól értem, azért nem egy rakás magatehetetlen, ágyhoz kötött aggastyánról szó.

2022. dec. 23. 15:16
 4/28 anonim ***** válasza:
40%

" de nem találom itt a helyem"

Úgy gondolod, idegen környezetben azonnal megtalálnád a helyedet?

2022. dec. 23. 15:22
 5/28 anonim ***** válasza:
86%
4-es, én 30+ évig nem találtam a helyem Magyarországon, de fél év alatt összeraktam az életem Kanadában, és boldog vagyok. A büdös életben nem akarom többé látni azt a mezőgazdasági telepet, amit elvileg a "hazámnak" kellene tekintenem.
2022. dec. 23. 15:27
 6/28 A kérdező kommentje:

Jogászként dolgozom, angolul és németül is beszélek C1 szinten, jogászként annyira nem egyszerű a váltás kinn sajnos.

A nem találom a helyem úgy értettem, hogy tanultam rövid ideig Németországban és Ausztriában is. Németországban úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem, itthon nem érzem ezt a kapcsolódást. Természetesen nem egyszerű kinn sem boldogulni de azt érzi az ember, ha valahol azt a plusz érzést érzi, hogy igen, ez az ő helye.

2022. dec. 23. 15:30
 7/28 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező, még tedd hozzá, hogy szexi is vagy, és bizisten rád írok.
2022. dec. 23. 15:33
 8/28 anonim ***** válasza:
92%

Közel 40-hez, 2 gyerekkel, hitelmentes házzal, biztos, atlagon felül fizető állami melóval fogtuk magunkat és kijottunk Írországba.

Apámnak mar az is katasztrofa volt hogy faluról a 20 kilométerre levo városba költöztűnk, képzeled hogy fogadta az utóbbit.

2022. dec. 23. 15:36
 9/28 anonim válasza:
89%
Én világ életemben otthon azt hallllgatam a szüleimtől, hogy ők nem azért nevelnek és éltartanak, hogy én később őket tartsam el. ( Már a nagyszüleim is fére raktak a nyugdias éveikre a fizetésükből...) Szerintem ne tedd tönkre a karrieredet vagy annak a reményét, költöz ki!
2022. dec. 23. 15:46
 10/28 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem menj, ha Németországban jól érted magad, 'helyen vagy', akkor vágj bele. Ott tudod magad képezni az ottani elvárásoknak megfelelöen - lehet, hoyg egy-két plusz félévet kell végezned a német jog miatt -, és mindenképpen a saját életedet éld úgy, ahogy neked megfelel.

A szüleidet támogatni onnan is tudod, ez ugyanis nem azt jelenti, hogy összeköltözöl velük, anyagilag meg ott egyértelmüen több lehetöséged lesz.

2022. dec. 23. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!