Mennyit illene hazaadnom?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, havi nettó 300 körül keresek, még otthon lakom Anyumékkal.

Általában megveszem magamnak a kaját hétköznap, és nincsenek túl nagy igényeim e tekintetben, de ha főznek akkor én is eszem, ők is ragaszkodnak hozzá, pl most karácsonykor.

Összesen rezsivel mennyi a reális?

Tudom ezt vele kell megbeszélnem,de érdekelne ismeretlenek véleménye.

2022. dec. 23. 01:33
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Beszéljétek meg.

Nem tudjuk mennyi a rezsi, és mennyire tudnak/akarnak a szüleid támogatni.

2022. dec. 23. 05:45
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg a szüleiddel. Az a legegyszerűbb.
2022. dec. 23. 05:53
 13/38 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem kajára kellene, nem kérnék tőle pénzt, de azt igény, hogy ne elb*ssza a pénzét, hanem gyűjtsön, tegyen félre. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy semmit ne vegyen magának, de mértékkel.
2022. dec. 23. 06:18
 14/38 NTBS ***** válasza:
92%
Ezt a szüleiddel beszéld meg. Kb. Kaja rád eső részét, rezsi rád eső részét.
2022. dec. 23. 06:34
 15/38 anonim ***** válasza:
78%

Annak idején mi is megbeszéltük. Kaja, rezsi arányosan. De amit a #9, #10-es írt, 80 ezer, reális.

N

2022. dec. 23. 06:47
 16/38 anonim ***** válasza:
87%

Annyit "illik" / kell adni amennyi rád esik.

Megmondja édesanyád mennyi az átlagos rezsi (mi egy nagyobb vidéki panel lakásban élünk és a rezsink kb havi 60e Ft, de ebben benne van a közös költség is meg a net és mobiltelefonok díja)

Ha megmondta elosztod annyival amennyien éltek. (pl mi 4en élünk így 15e Ft / hónap / fő a rezsink)

Nekünk van lakastörlesztőnk is de azt biztos nem fizettetném ki a gyerekkel.

Plusz a kaja. Na a kajára megy el a legtöbb. Borzalmas sok. Nálunk ez havi szinten 250-300e Ft. Ha te nem otthon eszel akkor ez egyéni tárgyalás alapján eldöntendő. Ha mondjuk minden nap otthonról vinnék ételt ebédre és vacsorazok is, akkor azért egy 50-et számolnék.

Azt mondom a 60-70.. max 80 lenne nálunk az egy főre jutó költség a törlesztő nélkül. (persze ha mondjuk valaki albérletet akkor annál magasabb lesz ez az összeg)

2022. dec. 23. 06:48
 17/38 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem az illem azt kívánja meg mindenből a rád eső részt fizeted. Pl ha család rezsije 90ezer ft és 3-man laktok 30ezer ft-ot adsz. +amit eszel ha anyud főz rád.
2022. dec. 23. 07:00
 18/38 anonim ***** válasza:
94%

Én egy fillért se fogadnék el, ha látom, hogy nem szórod a pénzt. (Természetesen egy fiatal ésszerű mértékig költsön szórakozásra, nem aszkéta-életet várnék a gyerekemtől.)

Azt mondanám, amit nekünk adnál, azt tedd félre saját lakásodra. Így közvetve tudnánk segíteni a lakáshoz jutásban.

2022. dec. 23. 07:17
 19/38 anonim ***** válasza:
93%

Ezt a szüleidnek kell eldöntenie.

Megkérdezed és ők mondják majd.

2022. dec. 23. 07:25
 20/38 anonim ***** válasza:
43%

fogjad szépen a rezsiszámlákat, add össze, aztán oszd el annyival, ahányan laktok. a rád eső részt nyugodtan fizesd ki. ezen felül beszállhatsz a bevásárlásokba is, akár arányos résszel.

szerintem így korrekt.

2022. dec. 23. 07:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!