Mennyit illene hazaadnom?
20 éves vagyok, havi nettó 300 körül keresek, még otthon lakom Anyumékkal.
Általában megveszem magamnak a kaját hétköznap, és nincsenek túl nagy igényeim e tekintetben, de ha főznek akkor én is eszem, ők is ragaszkodnak hozzá, pl most karácsonykor.
Összesen rezsivel mennyi a reális?
Tudom ezt vele kell megbeszélnem,de érdekelne ismeretlenek véleménye.
"Nem a felnevelesem fizetem. Csupan megkönnyítem anyam eletet."
Oké, de az anyád döntése volt, hogy megteremtett háttér, jól fizető végzettség nélkül vállal téged, ergo tisztában lehetett vele, hogy talán nélkülözés vár rá.
De ha te anyádnak adod a fél fizetésed, neked miből lesz saját életed? Saját otthonod, megtakarításod, miből fogod te a saját családodat eltartani, ha anyádat finanszírozod?
Ne okoskodj, semmit nem tudsz az eletunkrol. Apam varatlanul meghalt, anyamra maradt a lakashitel. Nem akarta feladni a sajat hazat.
Nem azt mondtam hogy nelkuluztunk hanem hogy elofordult hogy szamolgatnia kellett a penzt. Nem vehetett meg akarmit a boltban. Nem vehetett meg akarmit a gyerekeinek.
Nem a semmire szult minket.
En most mar dolgozom, a testverem elkoltozott. En is el fogok amint lesz egy stabil parkapcsolatom. Feleslegesnek erzem csak azert elkoltozni alberletbe hogy masok szemeben ne legyek mamahoteles. Ez nem erről szól. Ferfikent főzök, a sajat szobam takaritom.
A megmaradt fizetesem nagy reszet igy is el tudom tenni.
Anyam sem költ el minden penzt, o is tesz félre. Ami nyilvan a mienk lesz egyszer.
Utolsó!
Sokak szemében MINDENKI mamahotelesnek számít, aki otthon lakik. Pont nemrég futottam bele egy szomszédba, tudja hogy itthon lakok most épp, és kérdezte: ugye milyen jó itthon, a mamával? - Anyádat azt.
Az nem számít hogy fizetem a rezsi rám eső részét, vásárlok magamnak, fenntartom a kocsit, elmegyek dolgozni.
Szerintem az a mamahoteles, aki semmit nem csinál, eltartatja magát, és esze ágában sincs elköltözni.
"En is el fogok amint lesz egy stabil parkapcsolatom. Feleslegesnek erzem csak azert elkoltozni alberletbe hogy masok szemeben ne legyek mamahoteles."
Dehogy fogsz... Bocsi, de senki nem akar összejönni egy olyan pasival, aki a 220 ezres fizetésének a felét az anyjának adja és még ezen kívül is ô vesz dolgokat. És nem azt mondom, hogy ne adj semmit, de kvázi te finanszírozod anyádat és emiatt félre sem tudsz tenni szinte semmit, sose lesz semmid, albérletben lakva meg nem tudom, hogy akarsz havi 220-250 ezres fizetéssel valakivel megélni, bebútorozni és családot alapítani. A neked kiesne a munkából a gyerek miatt, már êhen is halnàtok kb. pláne, ha még mindig anyádnak adod a fél fizudat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!