Miért húzza - vonja eddig a dolgokat?
Az apám folyamatosan húzza - vonja a dolgokat. Már több, mint másfél éve kérem, hogy csináljon nekem bankkártyát. Míg más velem egykorúaknak már több éve van...
Nemrég eltört a mobilom, mert leejtettem. Széjjel van törve a képernyő, van ahol szivárványos foltok vannak, van, ahol teljesen be van feketedve. Ez már több mint másfél hónapja történt, én kérem apát, hogy vegyen újat, de ő csak azt mondja, hogy "majd".
van 50.000 Forintom, és szeretnék 1 - 2 dolgot, pl. egy magyar válogatott szurkolói mezt, de ő csak mondogatja, hogy majd lesz. ( ezért is szeretnék bankkártyát, hogy ne 2 évig tartson, amíg megszerzem, azt, amit szeretnék)
"Rendelkezzen azzal a felszereltséggel, amivel egy mai telefonnak rendelkeznie kell"
16: ja persze... és ez ott kezdődik, hogy ájfón 14 - 15 pro, gondolom...
:))))
"Kinek kéne megvennie azt, ami kell nekem?"
. A szüleidnek. Csakhogy ez esetben a szüleid úgy ítélhetik meg, hogy
A. a telefonod működik, nincs szükség újra
B. az általad elvárt követelmények egy telefonnal szemben nem indokoltak
És emellett lehet a jogos pedagógiai szándék az egész mögött, hogy nem szeretnének ennyi pénzt költeni, amikor itt a Te felelőtlenségedről van szó.
"Ő alapította a céget, ami jól megy, van egy 80 milliós telkünk, van egy balatoni nyaralónk....... Na nehogy már egy telefonra ne teljen!"
. Gondolom, apád úgy jutott el ide, hogy nem verte el a pénzt felesleges dolgokra.
De Te még mindig nem érted, hogy nem arról van szó, hogy ne telne telefonra. Amit ők megteremtettek, az nem a Te pénzed. Persze Te tanulsz, de attól még a pénz a szüleidé, akik már eddig is rengeteget költöttek belőled rá, de fenntartják a jogot, hogy továbbra is arra költsék, amiről úgy gondolják, tényleg szükséged van.
22: egyáltalán nem az vagyok, mint a többi ember a mai világban. Lesz@rom, hogy az embereknek milyen mobilja van...nem erről állapítom meg őket.
Nekem se kell jobb, a könyvek jobban vonzzanak.
"Te még mindig nem érted, hogy nem arról van szó, hogy ne telne telefonra. Amit ők megteremtettek, az nem a Te pénzed. "
Tipikus hőbörgős tinédzser, tele van ilyennel a GYK. Azt hiszik, hogy a szülők által fáradságos munkával megkeresett pénz az az övék is.... Az utolsó fillérig....
Mekkorát fognak majd pofára esni, mikor az első saját keresetből tizedannyira nem fog jutni nekik, mint amit otthon megkaptak a "szőrösszívű" szülőktől....
"Lesz@rom, hogy az embereknek milyen mobilja van...nem erről állapítom meg őket."
. Akkor vegyél egyet az 50 ezerből, ha már az előzőt Te törted össze...
1. Mért nem csináltatsz magadnak bankkártyát?
2. Mihez kell a bankkártya? Nekem sincs és mindent meg tudok venni.
1: Dehogyis. 2700 Ft-tól van az éves díja.
A számlacsomagtól függ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!