Miért húzza - vonja eddig a dolgokat?
Az apám folyamatosan húzza - vonja a dolgokat. Már több, mint másfél éve kérem, hogy csináljon nekem bankkártyát. Míg más velem egykorúaknak már több éve van...
Nemrég eltört a mobilom, mert leejtettem. Széjjel van törve a képernyő, van ahol szivárványos foltok vannak, van, ahol teljesen be van feketedve. Ez már több mint másfél hónapja történt, én kérem apát, hogy vegyen újat, de ő csak azt mondja, hogy "majd".
van 50.000 Forintom, és szeretnék 1 - 2 dolgot, pl. egy magyar válogatott szurkolói mezt, de ő csak mondogatja, hogy majd lesz. ( ezért is szeretnék bankkártyát, hogy ne 2 évig tartson, amíg megszerzem, azt, amit szeretnék)
Neked az a dolgod, hogy tanulj. Ennyi. Ez az eletben a legegyszerubb dolog, foleg gimiben, mert ettol csak tobb szopas var rad, ne haragudj kerdezo, de ez az igazsag. Ha egyetemre mesz, hatszor nehezebb lesz, de ha dolgozni, meg az is.
Szoval nekem ezzel aztan a kolyok ne erveljen, hogy “nem szarja a tudast”. Tanulni kell es csokolom.
De amugy en szulokent nem akadok ki par rossz jegy miatt addig, ameddig a gyerekem magas lorol elo nem akarja adni, hogy neki mi minden jar, meg mekkora szivesseget tesz a tanulassal.
Mert nem, rohadtul nem.
Azt tanulom, ami érdekel, próbálok majd nem olyan felnőtt lenni, mint a legtöbb, aki az életétől is undorodik...
Egyébként meg ösztöndíjra tanulok, szóval fel tudom fogni, hogy miért dolgozom.
"Nemrég eltört a mobilom, mert leejtettem. Széjjel van törve a képernyő, van ahol szivárványos foltok vannak, van, ahol teljesen be van feketedve. Ez már több mint másfél hónapja történt, én kérem apát, hogy vegyen újat, de ő csak azt mondja, hogy "majd"."
. Őszintén: mennyit várnál el apádtól, hogy az új telefonra költsön? Hátha megértem, miért halasztja a vásárlást.
oké. Teljesen őszinte leszek, és már most bocsánat a gondolataimért, de én akkor is így gondolom
1. Én nem vagyok egy elkényeztetett kisfiú, aki mindent megkap egy kiáltásra , de attól még az apám, ő dolgozik, én tanulok. Kinek kéne megvennie azt, ami kell nekem? Én nem tudom megvenni. Se a szomszéd bácsi, se más.
És hozzátenném + nem keres keveset. Ő alapította a céget, ami jól megy, van egy 80 milliós telkünk, van egy balatoni nyaralónk....... Na nehogy már egy telefonra ne teljen!
14-es, szep alom 😊
En is szeretem a munkam es az eletem pl, de ne haragudj, azert rohadt faraszto tud lenni evtizedeken keresztul ez a monotonitas. Felkelsz, bemesz dolgozni, hazaersz, csalad, kiskutya, vagy eppen kinek mi, drogok, kurv..ak, ez is lehet 😂
Az ember akarva-akaratlanul, meg ha szereti is az eletet, ki tud borulni neha, el tud faradni. Tinikent meg azt hiszed, majd te mas leszel es majd te megvaltod a vilagot, de ez 99%-ban nem igy lesz.
Ha szerencsed lesz es persze teszel erte, jo eleted lesz es szereted majd a munkad, meg ahogy elsz, de attol fuggetlenul el lehet faradni, ki lehet egni.
Aki mondjuk nem csinal semmit, nem is dolgozik, csak utazgat, vagy epp otthon malmozik, az is meg tudja unni ezt az eletformat, meg ha latszolag isteni elete van, akkor is.
Aki mast mond, az hazudik vagy nem ember es nincsenek erzesei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!