Szerintetek ez így rendben van? 18 évesen így kell korlátozni?
50!
Se nem lusta, se nem életképtelen, csupán átlag éppen nagykorú, aki azt hiszi, mindent tud és mindent jobban. Hidd el, nem ő az egyetlen a korosztályában, aki igy gondolkodik. Van, aki 15 évesen érett gondolkodású, van aki még 25 évesen lesz az. Első esetben nem kell szabályokat állítani neki nagykorúkent, mert ő maga állítja fel azokat, helyesen. Második esetben az épeszű szülő bizony szabályokat állít, amíg a gyerek nem képes rá egyedul.
Belegondoltam hogy mi lesz vele, ha nem velem fog élni. Addigra megtanulja hogy a nagykorusag felelősség. Lehet egy év kell még neki hozzá, lehet 5.
Aha, hát biztos van ahol ez az átlag, nálunk azért 19 évesen már anyu nélkül is be tudtak járni a srácok suliba. Ugyanakkor van sok fiadhoz hasonló, az nem vitás. Én kívánom, hogy legyen igazad de jó ha tudod a fiad korában már a legtöbb személyiségjegy elég stabil. A racionális döntéshozatalért felelős agyi területek, még kb. 25 éves korig fejlődhetnek. És ne haragudj, az igazság az, hogy de életképtelen a fiad. Jelenleg. Aztán persze bízhatsz benne, hogy majd csak felnő. De kirúgják mindenhonnan ha nem otthonról indul :D Vicc kategória. És ez 18 évesen derült ki? Előtte nem kapott felelősséget amiből ez kitűnt volna? Ez nekem már egy másik dimenzió.
Amúgy ha szerinted is egyénenként változó kit hogyan kell nevelni, akkor minek rizsáztál arról hogy bezzeg a te 19 évesed gyereked hogy tartod. Kit érdekel? Lehet a kérdező tök más kategória. Talán képes már egyedül beállítani egy ébresztőt és bebattyogni az iskolába. Meg a te fiad azért nem járt be sehova mert megengedted neki hogy heti egy hétköznap a párjánál aludjon? Kötve hiszem.
18 évest már hagyni kéne, hogy önálló döntéseket hozzon és megtapasztalja a következményeit.
Így lesz önálló, így fog felnőni.
Te döntöttél úgy, hogy gyereket vállalsz és törvény szerint el is kell tartanod amíg iskolába jár ezért ne mártírkodj, hogy gondoskodsz róla.
Suliidőben én sem mehettem át a barátomhoz. Hétvégén igen, hétköznap nem, és itt alvósra hétköznap senki sem jöhetett.
Sem barátnő, sem barát, sem jóbarát... senki ugyanis pl reggel így is mindig zavartuk egymást a készülődésben, nemhogy még egy plusz fő.
#56 Nem csodálom, fiús szülők ezt letudják egy "használj gumit" beszólással. Különösen szép a kontraszt az olyan családokban, ahol fiú és lány is van. És természetesen ez öngerjesztő folyamat, a szüleid ezért ilyenek. Amúgy szerintem ez 18 éves korban már önáltató és nem korrekt korlátozás - amíg kitűnő tanuló vagy. Amíg színötös a gyerek, nem érdekel, mikor tanul és 18 évesen, úgy, hogy okostelefonja is van, úgysem alussza ki magát, ha nem akarja, akárhol is tölti az éjszakát.
Örülj neki, hogy téged ennyiben korlátoznak, nem mondta azt anyád amikor meglett a pasid, hogy "kislányom, mostantól kötelező tablettát szedned", mert ilyet is ismerek.
Nezd kerdezo, a magam 26 evevel nem vagyok nalad sokkal idosebb, de amikor egyutt voltam a tiniszerelmemmel 16-21 eves korom kozott, hetkoznapokon mi sem aludhattunk egyutt, csak hetvegen. Szerintem ez teljesen korrekt. Masnap ugyanis ha iskola volt, nem lehetett volna normalisan beosztani a reggeli menetrendet, halkan zorogni, hogy ne ebresszunk fel masokat, lehetetlen lett volna kivitelezni.
Volt egy osztalytars-parosunk, ok egyutt jartak iskolaba, es rendszeresen elkestek, rament a tanulmanyaikra is a folytonos egyuttalvas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!