Apám szégyene, hogy megütött?
Mindketten hibásak vagytok.
Egyrészt azért, mert apád többször is megkért valamire, amit te nem tettél meg, másrészt azért, mert bunkó volt ez a beszólásod (oké, vicces is, de bunkó attól még).
Apád meg egyszerűen azért, mert nem így kellett volna lereagálnia a hülyeségedet, higgadtabban kellett volna kezelnie.
Egy ilyen beszólás után mit vártál? Hogy megdicsér milyen alpári vagy? Tudd már mi a különbség a szüleid között, meg a haverjaid között.. a haverjaidnál talán belefér egy a "vicc" ami egyszerűen csak tahóság, van az a korosztály ahol sikk bunkónak lenni.
Az meg ahogy a baráti köröd neked ad igazat, semmit sem jelent. Az embereken nem konfrontálódnak szívesen, akkor se mondanák meg az igazat ha azt gondolják, hogy apád nem ütött elég nagyot.
Az erőszak sosem meg oldás!!!
De azért én is le adtam volna azt a hagymás tejfölös lángost.
Sok hiba van itt a gépezetben (bár kíváncsi volnék, hány éves vagy, ha publikus).
Szerintem már ott nem oké a dolog, hogy édesapád "elzavart" fürdeni (ha jól értem, mindenki előtt?). Nem hinném, hogy ez a legkorrektebb módja annak, hogy elküldjön onnan. Meg lehet ezt mondani normálisan: "figyelj, most komolyabb dolgokról szeretnénk beszélgetni, megtennéd, hogy magunkra hagysz?"
A "mennyé fürdeni" megalázó, lekicsinylő. Nem tudok ezzel azonosulni.
A beszólásod szintúgy elítélendő, ráadásul így kívülről inkább poénba bújtatott pikírt megjegyzésnek hangzik "csakazértisodaszúrok" jeligével, de elnézést, ha tévedek. De akárhogy is - poénnak nagyon rossz. Ahogy írták: haveroknál oké, szülők felé nem oké.
Az hogy megütött, szintúgy nem oké - vagyis akkor, ha nem történt utána semmi átbeszélés. A pofon szerintem egy végső megoldás lehet csak, és utána kérjen elnézést a szülő, DE A GYEREK IS!!! Beszéljék meg utána a szülő kezdeményezésre. Rengeteget lehet tanulni belőle hosszú távon.
NEM a pofon a megfelelő módja a gyereknevelésnek. Ezzel sokan nem fogtok egyetérteni, de bizton állíthatom, hogy tökéletesen jól fel lehet nevelni egy gyereket úgy, hogy egyszer sem kell megütni. Ja, hogy sokkal nehezebb? Tessék oda menni reklamálni, ahol azt mondták, könnyű lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!