Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám szégyene, hogy megütött?

Apám szégyene, hogy megütött?

Figyelt kérdés
Megkérdeztem pár havert, akik szerint nem kellett volna ezt tennie. De a családtagok meg engem szidnak, ahogy apám is. Tegnap itt voltak látogatóba nagybátyámék, beszélgetni egy kicsit. 10 perc után még apám elkezdte mondani, hogy menjek el fürödni (azt akartam, de mivel látogatók voltak, így gondoltam majd akkor, ha elmennek, váratlanul érkeztek). Majd mondtam, hogy később, mert én is szeretnék velük beszélni. Majd nem hagyta abba, kb 2 percenként mondta, hogy menjek el fürödni, vagy le a kertbe. Okot nem mondott, úgy éreztem, hogy mintha titkolnanak valamit, olyan érzés volt bennem, hogy én nem kellek oda. Ezért végül el is mentem az egyik haverhoz. Majd miután hazaertem már megnyugodtam, próbáltam elfelejteni a dühöt amiért ignorált, vagy nem tudom miért nem akarta, hogy ott legyek. Poénból utána megkérdeztem, hogy jó volt harmasozni velük (poénból, még ez jutott eszembe amúgy is először xd). Ami után pofan vagott, hogy minek nézem én őt. Nem értettem, lehet hogy bunkó beszólás volt, de szerintem amit ő tett az gázabb volt. Majd azóta sértődött, pedig szerintem nekem kéne az lenni, azután, hogy elküldött, meg még is üt.

2022. nov. 20. 10:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%
Talán kicsit erős volt apukád irányába ez a vicc, és ezért ütött meg mert tiszteletlenségnek vette. Neki sem kellett volna megütnie, de van aki nem tudja kezelni máshogy a dühét, vagy csak egyszerűen így büntetett meg. Szerintem engedd el, megtörtént, reméljük többször nem fog. Kitartást :)
2022. nov. 20. 10:56
 2/20 anonim ***** válasza:
34%
Bunkó voltál és ő leereszkedett a szintedre. Hibázott ő is, de te kezdted. Ha elküld a szülő, akkor elmész, ezniylen egyszerű
2022. nov. 20. 10:56
 3/20 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem attól függ, milyen a kapcsolat. Én simán megkérdezhetném így apámtól, nem venné zokon. Ha te az apáddal nem vagy olyan bizalmas, rugalmas viszonyban, akkor ilyen egyszerűen nem engedhettél meg volna magadnak, és ennek ez lett a sajnálatos következménye.
2022. nov. 20. 10:58
 4/20 anonim ***** válasza:
22%
Jo nagy paraszt voltál. Ő is hibázott, de te kezted, te is hibás vagy. Miért nem mentél el amikor kért, nyilván zavartad, csak ezt nem akarta a pofádba vágni, te meg nem vetted a lapot.
2022. nov. 20. 11:04
 5/20 anonim ***** válasza:
28%

Mindketten hibásak vagytok.

Egyrészt azért, mert apád többször is megkért valamire, amit te nem tettél meg, másrészt azért, mert bunkó volt ez a beszólásod (oké, vicces is, de bunkó attól még).

Apád meg egyszerűen azért, mert nem így kellett volna lereagálnia a hülyeségedet, higgadtabban kellett volna kezelnie.

2022. nov. 20. 11:05
 6/20 anonim ***** válasza:
34%

Egy ilyen beszólás után mit vártál? Hogy megdicsér milyen alpári vagy? Tudd már mi a különbség a szüleid között, meg a haverjaid között.. a haverjaidnál talán belefér egy a "vicc" ami egyszerűen csak tahóság, van az a korosztály ahol sikk bunkónak lenni.

Az meg ahogy a baráti köröd neked ad igazat, semmit sem jelent. Az embereken nem konfrontálódnak szívesen, akkor se mondanák meg az igazat ha azt gondolják, hogy apád nem ütött elég nagyot.

2022. nov. 20. 11:06
 7/20 anonim ***** válasza:
38%
A szint meg amit mutattál egyértelművé teszi, hogy a felnőttek beszélgetése nem rád tartozik, csak zavaró tényező lennél ilyen értelmi szinttel.
2022. nov. 20. 11:09
 8/20 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
50%

Az erőszak sosem meg oldás!!!

De azért én is le adtam volna azt a hagymás tejfölös lángost.

2022. nov. 20. 11:22
 9/20 Psycho ***** válasza:
46%

Sok hiba van itt a gépezetben (bár kíváncsi volnék, hány éves vagy, ha publikus).

Szerintem már ott nem oké a dolog, hogy édesapád "elzavart" fürdeni (ha jól értem, mindenki előtt?). Nem hinném, hogy ez a legkorrektebb módja annak, hogy elküldjön onnan. Meg lehet ezt mondani normálisan: "figyelj, most komolyabb dolgokról szeretnénk beszélgetni, megtennéd, hogy magunkra hagysz?"

A "mennyé fürdeni" megalázó, lekicsinylő. Nem tudok ezzel azonosulni.

A beszólásod szintúgy elítélendő, ráadásul így kívülről inkább poénba bújtatott pikírt megjegyzésnek hangzik "csakazértisodaszúrok" jeligével, de elnézést, ha tévedek. De akárhogy is - poénnak nagyon rossz. Ahogy írták: haveroknál oké, szülők felé nem oké.

Az hogy megütött, szintúgy nem oké - vagyis akkor, ha nem történt utána semmi átbeszélés. A pofon szerintem egy végső megoldás lehet csak, és utána kérjen elnézést a szülő, DE A GYEREK IS!!! Beszéljék meg utána a szülő kezdeményezésre. Rengeteget lehet tanulni belőle hosszú távon.

NEM a pofon a megfelelő módja a gyereknevelésnek. Ezzel sokan nem fogtok egyetérteni, de bizton állíthatom, hogy tökéletesen jól fel lehet nevelni egy gyereket úgy, hogy egyszer sem kell megütni. Ja, hogy sokkal nehezebb? Tessék oda menni reklamálni, ahol azt mondták, könnyű lesz.

2022. nov. 20. 11:24
 10/20 anonim ***** válasza:
27%
A nevelésessel már rég elkéstek ha ekkora pofája van.
2022. nov. 20. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!