Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti valaha szégyenkezte...

Szülők! Ti valaha szégyenkeztetek már a gyereketek rossz tanulmánya miatt?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy lusta a gyerek, hanem ha tényleg nem jó képességű és nehezen tanul.
2022. aug. 19. 23:00
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
21%
Igen, én nagyon sok minden miatt szégyelltem a lányomat. Nem is tartom vele a kapcsolatot.
2022. aug. 19. 23:03
 2/48 anonim ***** válasza:
95%
Ha csak a képességei rosszak, de nem lusta, akkor nincs miért szégyenkezni. Nem lehetünk mindenben jók.
2022. aug. 19. 23:04
 3/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. aug. 19. 23:09
 4/48 A kérdező kommentje:
Nem lusta, a képességeihez képest mindent megtesz, hogy jobb legyen, de nem nagyon sikerül. Igazából az öcsémről van szó, aki most kezdi majd másodjára a 4. osztályt, mert az iskola javasolta az évismétlést. Nem tartották még érettnek arra, hogy felsős legyen. Anyum az egész nyáron nyúzta, órákat tanultak, önálló feladatokat is adott neki, de valahogyan nem megy jól. Most, hogy két hét múlva kezdődik a suli szinte napi szinten mondja neki, hogy kapja össze magát és ne kelljen újra szégyenkeznie miatta. Öcsém sokszor sír és mondja, hogy nem akar visszamenni az iskolába.
2022. aug. 19. 23:14
 5/48 anonim ***** válasza:
95%
Mekkora gyökér anyátok van. Erre nem tudok mást mondani.
2022. aug. 19. 23:16
 6/48 A kérdező kommentje:
#5 Azért ezt egy enyhét erősnek gondolom. Bár nagyon nem értek vele egyet, de gondolom ebben benne van az is, hogy az öcsém egy későn született gyerek, második házasság és lehet 50 felett már nem úgy van türelme hozzá, mint hozzám közel 20 éve.
2022. aug. 19. 23:18
 7/48 anonim ***** válasza:
96%
Hetedikben volt először, hogy nem lettem kitűnő. Anyám szégyenlte. Oszt csak egy matek négyesem volt, meg miatta a tesim volt négyes, ami soha nem volt ötös közelébe se, csak meg lett adva, hogy ne az rontson bele a kitűnőbe. Meg nem voltak dicséreteim. Sosem felejtem el, egész úton hazafelé milyen bszogatást kaptam, meg vagy két héten keresztül utána. Pedig már vagy 7 éve.
2022. aug. 19. 23:22
 8/48 anonim ***** válasza:
89%

Szánalmas!

Ezek az emberek a gyerekükön keresztül akarják elérni, amit maguknak nem sikerült megvalósítani.

A gyerek érdeme vagy kudarca a sajátja!

A szülő a saját érdeimeivel goglalkozzon.

Melóhelyen mennyit hallgatom a gyerekes kolléganők dicsekvését a gyerekükről....Szerencsétlenek

2022. aug. 19. 23:28
 9/48 anonim ***** válasza:
88%
Ne bántsa a gyereket nem tehet róla,mért ilyen anyukád ? Nem lehet mindenki nővel díjas profeszor,szeretni biztatni kell nem megalázni mert nem beszélsz anyudal hogy ne bántsa a gyereket
2022. aug. 19. 23:36
 10/48 anonim ***** válasza:
92%
Nem jó szülőként azzal szembesülni, ha a gyereknek gyengék a képességei. Talán szívesebben gondol ilyenkor arra a szülő, hogy hátha lusta a gyerek és csak noszogatni kell, vagy hátha csak kicsit többet kellett volna vele gyakorolni és akkor biztosan ment volna minden, mint a többieknek. Mit lehet tenni egy gyenge képességű gyerekkel, őt hogyan lehet felkészíteni az életre, ha már a 4-ik osztályos tananyaggal sem boldogul? SNI-s?
2022. aug. 19. 23:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!