Valaha tud belül normális ember lenni az aki rossz mintákat kapott a szüleitől?
Apám egy igazi tirpák bunkó.
Minden csak úgy lehet ahogy ő akarja. Ha valami nem tetszik neki, üvölteni kezd, mindegy milyen apróság. Egy rosszul letett szerszám, vagy egy meg nem evett rántott hús bőven elég. Szólni vitatkozni ezért nem lehet. Ha elmondunk neki verekszik is.
Anyám ebbe már rég beletörődött.
Sajnos ahogy telik az idő, egyre inkább azt veszem észre magamon hogy olyan leszek mint ő.
Tudom hogy el lehet költözni, meg el lehet menni pszichológushoz.
De ez elég lesz valaha?
Leszek valaha normális?
Félek én már örökre el lettem rontva.
Sok munkával jár, hogy évekkel később ne ezt add tovább a gyerekeidnek.
Az első reakció azok a mondatok, tettek lesznek, amivel te is szembesültél.
A sors ismétli önmagát az esetek többségében.
Nekem az anyukám volt ilyen. Nem törődöm, lusta, önző, becsvágyó , irigy. Sajnos én is elszoktam ezt a mintát. Elköltöztem , azután 2-3 évvel később sikerült ( baráti figyelmeztetések stb miatt ) felfogni és küzdeni ellene. Azóta más ember lettem.
Szerintem van esélyed, de ki kell mozdulnod ebből a közegből .
Persze, mikor haza megyek pár napra mindig zavar a viselkedése, próbálom kezelni, és mindig vissza jönnek a régi emlékek, de tudom, csak pár nap.
Legalább benned van a hajlam, hogy te ne légy ilyen. Ez már jó kezdet. Tölts több időt építő barátokkal, és amint tudsz , költözz el.
Bonyolult ez. Sosem kedveltem emiatt, sosem volt anya típus, de volt egy borzalmas időszakom, és ott segített, én is csodálkoztam, hiszen távol állt tőle mindenféle együtt érzés, így kiérdemelte ezt a jelzőt. Azon felül a viselkedése nem
Példa értékű , én igyekszem temetni ezt és arra koncentrálni, hogy végeredményben az anyám . Havonta 1-2 napot látom, kerülöm a konfliktust .
"mert felfogták (akár tudat alatt) hogy valamit nagyon rosszul csinál a szülője."
Az ilyen elég ritka, de igazad van neked is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!