Valaha tud belül normális ember lenni az aki rossz mintákat kapott a szüleitől?
Apám egy igazi tirpák bunkó.
Minden csak úgy lehet ahogy ő akarja. Ha valami nem tetszik neki, üvölteni kezd, mindegy milyen apróság. Egy rosszul letett szerszám, vagy egy meg nem evett rántott hús bőven elég. Szólni vitatkozni ezért nem lehet. Ha elmondunk neki verekszik is.
Anyám ebbe már rég beletörődött.
Sajnos ahogy telik az idő, egyre inkább azt veszem észre magamon hogy olyan leszek mint ő.
Tudom hogy el lehet költözni, meg el lehet menni pszichológushoz.
De ez elég lesz valaha?
Leszek valaha normális?
Félek én már örökre el lettem rontva.
Rendkívül nehéz, de hajrá.
Apám egy lerobbant idegbeteg ezermester. Bármihez próbáltam volna nyúlni itthon, már azonnal ott idegeskedett a fejem fölött. Számos alkalommal úgy üvöltött, hogy a fél falu hallja. Nem is az ő fia vagyok, miért nincs belőle kettő a háznál stb. Pedig nekem nagyon szükségem lenne arra, hogy sok mindenhez értsek. Ehelyett akaratlan bénázások, üldözési mánia, fölösleges zavaró gondolatok, homályos gondolkodás, logika hiánya, szégyenérzet.
De várjunk csak. Ha nem az ő fia vagy, akkor egyértelműen a mostohaapád.
12#
Nem mostoha. Nem így kell ezt értelmezni.
14#
Pedig kétség nem férhet hozzá. Ez akkor valami egyedi dolog lehet. Nem igazán tudom mit lehetne még ehhez hozzáfűzni, hogy érthető legyen számodra. Mióta az emlékezetem tudom, szorongás fogott el ha apának kellett szólítanom. Talán ennyi. Nem szaporítom tovább a szót.
"Egyedi dolog"
Na már értem... Jut eszembe, nem zártam el a sütőt két órája, elzárom, nehogy leégjen a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!