Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg fogja érteni valaha...

Meg fogja érteni valaha anyukám hogy nem lusta vagyok hanem mentálisan kikészülve?

Figyelt kérdés
Nemsokára fogok menni vizsgálatra(pár nap múlva)Talán elhinné akkor ha lenne valami.Olyan szinten van ez az egész hogy boltba is képtelen vagyok menni,sőtt felkelni is általában.Egyszerűen nem megy,de ő csak kiabálni tud hogy milyen lusta vagyok.Ígyse tudom hogy szedjem össze magam annyira hogy elmenjek és megvizsgáljanak
2022. júl. 23. 14:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
pedig szedd össze magad, mert semmi sem fog javulni ha nem mész dokihoz. Tudom milyen szar egy állapot, de a családod nem is értheti milyen.
2022. júl. 23. 14:55
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Igaza van, attól, hogy fekszel, nem lesz jobb. Muszáj lesz kicsit megerőltetned magadat, ha nem akarod az életedet bezárva tölteni.
2022. júl. 23. 15:02
 3/21 anonim ***** válasza:
37%
Amúgy attól sem lesz jobb, hogy papír lesz a kezedben. Úgysem fogják neked elhinni. Nem leszel tőle nyugodtabb. Nem kell nekik amúgysem semmit bizonyítanod.
2022. júl. 23. 15:34
 4/21 anonim ***** válasza:
56%

#2-es hozzászóló remek példa a szülei mentalitására. 0 szakértelem, ami mondjuk tök érthető, de nyomja a bölcs tanácsit, el nem tudja képzelni milyen fhos egy ilyen állapot. És rosszabb esetben kérdező szülei stílusban nyomja az ilyen ember, akkor még több kárt csinál vele, mint hasznot.

Azt kéne megérteni, hogy a mentális probléma nem egy olyan dolog, hogy odabökjük, hogy "Muszáj lesz kicsit megerőltetned magadat, ha nem akarod az életedet bezárva tölteni.", mert bacottul nem ilyen egyszerű. Igen, én is voltam ilyen állapotban, és az ilyen tanácsokkal mire mentem, már azon kívül, hogy nagyobb szrnak éreztem magam? Semmire. Ez semmit nem segít azon, ha hányingerem van, pánikrohamom van az emberek közé menéstől.

2022. júl. 23. 16:19
 5/21 anonim ***** válasza:
52%
Pedig szedd ősze Magad!
2022. júl. 23. 16:30
 6/21 anonim ***** válasza:
11%

4

A hányinger és a pánikroham elmúlik. Kösd ki magad egy padhoz a főtéren 2 hétre. Hidd el hogy nem fogsz 2 hétig hányni és nem lesz 2 hétig semmilyen rohamod.

2022. júl. 23. 16:43
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
#6 Mondtad te, dr. Gyakoris Random Idegen....
2022. júl. 23. 16:46
 8/21 anonim ***** válasza:
29%

7

Ez is egy terápia.

Megtörtént eset. Egy nő nem tudott átmenni hidakon, mert pánikrohamot kapott. Szépen fogták, kiállították a hídkorláthoz és ott töltöttek pár órácskát, majd ezt ismételgették.

A sztori vége nyilván az, hogy azóta nem fél a hidaktól. :)

2022. júl. 23. 16:55
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
#8 De gondolom nem szakember nélkül....
2022. júl. 23. 17:04
 10/21 anonim ***** válasza:
32%
Ugyan szorngásos-deppressziónak hívják ezt a nyavaját, a mai önbizalomhiámyos fiataloknál elég gyakori,a szülők pedig nem értik meg, mert teljesen más problémákkal kellett megküzdeniük gyerekkorukban. De kérdező, tetszik vagy sem,kezdened kell magaddal valamit. A pszichiáter azért nem jó megoldás, mert csak gyógyszert ír fel azt szevassz, főleg akkor, ha klinikára mész. Én is átestem ezen, de muszály vmit csinalnod. Találj ki feladatokat, menj el kirándulni-biciklizni-úszni, menj el sétálni, fektess le szabályokat és kövesd azokat. Még ugyan nem vagy mentálisan szétesve, viszont ha most nem kezdesz magaddal valamit akkor becsavarodsz és jönnek a pámikrohamok. KEZDJ MAGADDAL VALAMIT.
2022. júl. 23. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!