Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti valaha szégyenkezte...

Szülők! Ti valaha szégyenkeztetek már a gyereketek rossz tanulmánya miatt?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy lusta a gyerek, hanem ha tényleg nem jó képességű és nehezen tanul.
2022. aug. 19. 23:00
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
97%

6-os, nem, nem erős.

Anyád egy id.óta, és tudod, miért rossz képességű az öcséd? Mert anyád folyamatosan stresszeli.

Eleve, hogy lehet valaki akkora gyökér, hogy egy 9-10 évesnek azt mondja, szégyenkezem miattad? Hát menjen a jóbüdös frncba az ilyen ember.

2022. aug. 20. 07:48
 32/48 anonim ***** válasza:
88%

De tipikus, a külvilág véleménye a mérvadó, a saját gyerekem meg le van szrva, és ha nem színötös, nem tudok vele dicsekedni, akkor éreztetem is vele kőkeményen, hogy egy szerencsétlen kis hlye.

Mesélhetnék, hogy ennek mi lesz a vége, de védd csak anyukádat, hogy ő nem ilyen, nem olyan, nem így gondolja, stb.

Anyukád ezzel azt éri el, hogy az öcséd költözés után rá sem nyitja majd az ajtót - vagy miután a pszichológusok segítették helyretenni a lerombolt önértékelését.

2022. aug. 20. 07:54
 33/48 anonim ***** válasza:
74%
Édesanyátok tehetne mondjuk annyit a jó ügy érdekében, hogy megtanul tanítani egy alapszinten. Ő se a legélesebb kés a fiókban, ha így a szájába kell rágni a nyilvánvalót.
2022. aug. 20. 08:29
 34/48 anonim ***** válasza:
89%

Öcsédről ezek szerint anyád is tudja, hogy tanulási nehézségekkel küzd, mégsem bízza szakemberre? A nyári szünet létezésének amúgy van egy konkrét oka: a fejlődő agynak szüksége van a pihenésre, ilyenkor ülepedik le az agyban a tudásanyag. Ha a gyerek tényleg kikapcsolódik nyáron, szeptemberben kipihenve, frissebb aggyal kezdi az évet, gyorsabban tanul. Azt gondolom, ez diszeseknél is hasonló lehet. A szünetben tanulással csesztetni, pláne stresszelni nagy marhaság. Értjük, hogy te nem szólhatsz bele, de legalább próbálj meg nyádra hatni beszélgetéssel.

Amúgy simán lehet, hogy anyádnak is nehéz a negyedikes anyag, és ez okozza a pánikot nála. Engem is cseszegetett apám alsós koromban tanulással, és csak felnőttként jöttem rá, hogy az írás, olvasás, szövegértés is gondot okozott neki egész életében, és a saját szégyenét élte át, mikor látta a rossz jegyeimet. Szegény öreg, nem haragszom rá, de anyádnál is simán lehet ilyen.

2022. aug. 20. 08:56
 35/48 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, nem tudom, hány éves vagy, hiába nem te neveled az öcsédet, de elég nagy vagy már ahhoz, hogy megpróbálj észérvekkel hatni anyádra. Neki az lett volna a dolga már réges-rég, hogy kivizsgáltassa az öcsédet, milyen tanulási nehézséggel küzd, nem az, hogy laikusként a fejébe verje erőszakkal az éves anyagot. Nagyon komoly következményei lehetnek annak, ha anyátok viselkedése miatt a kisfiú bezárkózik és depressziós lesz, és ezek közül az a jobbik, ha 18 évesen lelép otthonról és vissza se néz többet. Egyre többet lehet hallani, olvasni az interneten megfelelési kényszerrel küzdő iskolásokról, akik öngyilkosok lettek egy rossz jegy vagy egy bukás miatt. Nem csak tinédzserek, hanem 8-9 éves gyerekek! Olvasgassatok a hírekben! Ezt akarjátok?
2022. aug. 20. 09:09
 36/48 anonim ***** válasza:
96%

Idős, diplomás ember vagyok, ezért bátorkodom megírni azt, amit előttem már többen is leírtak: anyukád nem jó módszerrel akar segíteni az öcsédnek. A fiúval megutáltatja az iskolát, már most irtózik az öcséd, hogy ismét iskolába kell mennie. Gyógypedagógust kellene hozzá hívni és bíztatni őt abban, hogy ne féljen a tanulástól és főleg meg kell dicsérni őt a legkisebb siker után, hogy lássa - ő is tud eredményes lenni. Megszerzi vele az önbizalmát, nem fog stresszelni, mint jelenleg (bizonyára) teszi, átéli.

Anyukádat meg kell győzni arról, hogy rossz, nagyon rossz módon közelít az öcsédhez.

2022. aug. 20. 09:16
 37/48 A kérdező kommentje:
28 éves vagyok, már jó pár éve külön élek, de rendszeresen összejárunk, szorosan tartjuk a kapcsolatot. Öcsém anyum második házasságából van és kései gyerek, anyum 42 volt, amikor szülte.
2022. aug. 20. 09:29
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Te nem dönthetsz, de addig szekírozhatod az anyádat, amíg ő úgy nem dönt, hogy kivizsgáltatja és fejlesztésre járatja. Mellesleg ez kötelessége is. Nem az otthoni dilettáns nyaggatás. Rengeteg a diszes gyerek, nem lóg ki. A tanítók felelőssége is, hogy ezt nem javasolták, tehát egy diszesek oktatásában elkötelezett iskola kellene neki.
2022. aug. 20. 10:59
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Különben meg nem a világ vége, hogy megismétli a negyediket. Eleve nagy előnnyel fog nekiindulni mivel, az anyag nagy része számára már ismerős lesz.

Ha édesanyád belátja, hogy szükség van fejlesztésre még jó is kisülhet ebből.

Az olyan rokonokat meg magasról lekell szarni, akik megszólják.

Ismerős a szitu.. Anno az én bizonyítványomat is mutogatták anyámék meg nagyanyámék a szomszédoknak meg a rokonoknak, aztán kaptam én is a bezzeg a másik gyerek szöveget.

Jó lenne, ha kikopna a nevelésből ez a hozzáállás.

2022. aug. 20. 15:17
 40/48 anonim ***** válasza:
84%
Milyen a viszonyotok az öcséddel? Mert ha jó, akkor vidd el te nevtanba, mert anyánytok nagy eséllyel nem fogja. Hidd el, hálás lesz, hogy legalább te segítesz rajta,meg emellett nem is cseszteted.
2022. aug. 20. 17:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!