Szülők! Ti valaha szégyenkeztetek már a gyereketek rossz tanulmánya miatt?
6-os, nem, nem erős.
Anyád egy id.óta, és tudod, miért rossz képességű az öcséd? Mert anyád folyamatosan stresszeli.
Eleve, hogy lehet valaki akkora gyökér, hogy egy 9-10 évesnek azt mondja, szégyenkezem miattad? Hát menjen a jóbüdös frncba az ilyen ember.
De tipikus, a külvilág véleménye a mérvadó, a saját gyerekem meg le van szrva, és ha nem színötös, nem tudok vele dicsekedni, akkor éreztetem is vele kőkeményen, hogy egy szerencsétlen kis hlye.
Mesélhetnék, hogy ennek mi lesz a vége, de védd csak anyukádat, hogy ő nem ilyen, nem olyan, nem így gondolja, stb.
Anyukád ezzel azt éri el, hogy az öcséd költözés után rá sem nyitja majd az ajtót - vagy miután a pszichológusok segítették helyretenni a lerombolt önértékelését.
Öcsédről ezek szerint anyád is tudja, hogy tanulási nehézségekkel küzd, mégsem bízza szakemberre? A nyári szünet létezésének amúgy van egy konkrét oka: a fejlődő agynak szüksége van a pihenésre, ilyenkor ülepedik le az agyban a tudásanyag. Ha a gyerek tényleg kikapcsolódik nyáron, szeptemberben kipihenve, frissebb aggyal kezdi az évet, gyorsabban tanul. Azt gondolom, ez diszeseknél is hasonló lehet. A szünetben tanulással csesztetni, pláne stresszelni nagy marhaság. Értjük, hogy te nem szólhatsz bele, de legalább próbálj meg nyádra hatni beszélgetéssel.
Amúgy simán lehet, hogy anyádnak is nehéz a negyedikes anyag, és ez okozza a pánikot nála. Engem is cseszegetett apám alsós koromban tanulással, és csak felnőttként jöttem rá, hogy az írás, olvasás, szövegértés is gondot okozott neki egész életében, és a saját szégyenét élte át, mikor látta a rossz jegyeimet. Szegény öreg, nem haragszom rá, de anyádnál is simán lehet ilyen.
Idős, diplomás ember vagyok, ezért bátorkodom megírni azt, amit előttem már többen is leírtak: anyukád nem jó módszerrel akar segíteni az öcsédnek. A fiúval megutáltatja az iskolát, már most irtózik az öcséd, hogy ismét iskolába kell mennie. Gyógypedagógust kellene hozzá hívni és bíztatni őt abban, hogy ne féljen a tanulástól és főleg meg kell dicsérni őt a legkisebb siker után, hogy lássa - ő is tud eredményes lenni. Megszerzi vele az önbizalmát, nem fog stresszelni, mint jelenleg (bizonyára) teszi, átéli.
Anyukádat meg kell győzni arról, hogy rossz, nagyon rossz módon közelít az öcsédhez.
Különben meg nem a világ vége, hogy megismétli a negyediket. Eleve nagy előnnyel fog nekiindulni mivel, az anyag nagy része számára már ismerős lesz.
Ha édesanyád belátja, hogy szükség van fejlesztésre még jó is kisülhet ebből.
Az olyan rokonokat meg magasról lekell szarni, akik megszólják.
Ismerős a szitu.. Anno az én bizonyítványomat is mutogatták anyámék meg nagyanyámék a szomszédoknak meg a rokonoknak, aztán kaptam én is a bezzeg a másik gyerek szöveget.
Jó lenne, ha kikopna a nevelésből ez a hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!