500 Ft-ot loptam itthonról a családi kasszából. Ugye nem fog kiderülni? Nagyon félek.
Nem az 500 ft-on akadnék ki, hanem hogy loptál.
Mindenki 300-500-zal kezdi, aztán ha nem bukik le, jönnek a nagyobb összegek.
Én sem voltam szent, hajjaj, de a szüleimet sohasem loptam meg.
30-as, vagy egyszerűen csak jó buli.
Sokan NEM azért lopnak, mert a szülők nem adnának, hanem mert lusták pl írni nekik egy üzenetet, hogy hé, kéne 400 Ft pl rágcsára, deóra, etc. Hanem lenyúlják a szülők tudta nélkül, mondván úgysem jönnek rá.
Jó, biztos van olyan is, aki csak lusta szólni. De rengeteg olyan kamaszvan, aki egyáltalán nem kap semmiféle zsebpénzt, meg alkalmi összegeket sem, és azért tizenévesen ez nagyon fusztráló.
Mondom, én pl. deot vettem a lopott pénzből. Most jobb lett volna, ha büdösen járok iskolába?
Nem az én hibám, hogy még alapvető higiéniai szükségleteimet sem elégítették ki, ha már pénzt nem kaptam.
"Aha, tehát ha a gyereked szó nélkül elvisz húszezer forintot, az is oké, hisz közös a pénz, és nem az osztja be aki megkereste."
Tudsz olvasni?
500 forint írtam, hogy nem tétel. Ha olyanra kellett, amit amúgy is a szülők fizetnének, mondjuk egy szendvics, buszjegy, gyógyszer vagy ásványvíz utazás előtt, akkor nem lopás. Mondjuk én nem is rugóznék rajta, csak utána mondanám, hogy kivettem ennyi pénzt, mert kellett valamire. Ha direkt nem szól és olyanra veszi el, amit a szülők nem fizetnének, akkor lopás. De azt a kérdező nem írta le, hogy mire kellett. Meg azt se, hogy hány éves. Gyerekkoromban még én is nagyon komolyan vettem 500 forintot, most kb azé, aki megtalálja, mindenkinek van elég pénze. Néha kipakolok a zsebemből párezred az asztalra, aztán később nem tudom, hogy kié, az is lehet, hogy más teszi el véletlenül. Szóval ez kereső felnőttek között nem téma, de ha egy gyerek kivesz pénztárcából egy ezrest sörre, az lopás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!