Apukám ki akar rakni itthonról, mit tudok tenni?
Én jelenleg 16 éves vagyok, viszont apukám rendszeresen hangoztatja, hogy amint betöltöttem a 18. életévemet, kidob itthonról. Nem cigizek, nem iszok, nem drogozok, szóval semmi illegálisat nem csinálok (ha ez számít itt valamit) viszont ettől függetlenül ő ezt megteheti? Vagy hogyan működik ez az egész dolog? jelenleg 10. osztályos vagyok, szóval 19 évesen érettségiznék. Illetve nekem milyen lehetőségeim vannak?
Elmondása szerint ha nem etet, akkor a gyámügy elvisz engem. Ennek mekkora a valóságalapja?
(Anyukám nem él velünk, ő külön lakik, viszont a fizetéséből nem tudna engem is eltartani, így ez nem opció, hogy hozzá költözöm.)
Ha gyerek utálata van, azzal nem tudsz semmit tenni. Lehet embergyűlölő is (anyud is rájött?).
Az ilyen ember a szemetesbe való, csak magának való.
SK-ban úgy tudom hogy 25 éves korodig el kell látnia, ha külön is leszel akkor is fizessen tartást. De ezt inkább egy szociális munkás tudná megmondani MO-ról.
Elöször is, hiába töltöd be a 18. évedet, amíg nem végzel az adott iskolai évvel, addig nem tehet ki.
Másrészt ha nappalin tanulsz, akkor az elsö végzettség megszerzéséig köteles rokontartást fizetni utánad.
Ezen kívül ebben az esetben neked szociális okokból jogosult leszel kollégiumra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!