Én jelenleg 16 éves vagyok, viszont apukám rendszeresen hangoztatja, hogy amint betöltöttem a 18. életévemet, kidob itthonról. Nem cigizek, nem iszok, nem drogozok, szóval semmi illegálisat nem csinálok (ha ez számít itt valamit) viszont ettől függetlenül ő ezt megteheti? Vagy hogyan működik ez az egész dolog? jelenleg 10. osztályos vagyok, szóval 19 évesen érettségiznék. Illetve nekem milyen lehetőségeim vannak?
Elmondása szerint ha nem etet, akkor a gyámügy elvisz engem. Ennek mekkora a valóságalapja?
(Anyukám nem él velünk, ő külön lakik, viszont a fizetéséből nem tudna engem is eltartani, így ez nem opció, hogy hozzá költözöm.)
Mert az úgy működik hogy viszi ha a bíróság mást mond....
2021. nov. 12. 20:22
12/21 anonim válasza:
Sajnos a proliknál ez így van, 18 évesen már nem kap utánad semmi támogatást, így repülsz. Nem megbántani akarok senkit, de én huszonévesen hallottam erről először, egy pasi mesélte, hogy őt 18 évesen egyszerűen kirakták, ez hihetetlen volt számomra, hogy ilyen létezhet. Ez van, amikor pénzért csinálják a gyereket az ilyen primitív népek. De a faterod legalább szólt, nem a 18. szülinapodon jön a meglepi, tudsz készülni...
2021. nov. 12. 20:31
13/21 anonim válasza:
Biztos ő a biológiai apád? Erre azért rákérdeznék anyádnál...
2021. nov. 12. 22:04
14/21 grafno válasza:
Nyakig vagy a szarban. Ha igaz akkor remélem az emlékét is kitörlöd majd. Jobb nem is leirni mit gondolok
2021. nov. 12. 22:14
15/21 anonim válasza:
Gyüjtögess addig is, legalább vésztartalék lesz ha szükség lesz rá.
2021. nov. 12. 22:33
16/21 anonim válasza:
Akkor mész. Suli mellett keresel magadra, bérelsz szobát, stb.
A szomszédom is kitette otthonról a gyerekeit, mihelyt 18 évesek lettek.
2021. nov. 12. 23:37
17/21 anonim válasza:
Nem olvastam el a másik bejegyzésed, de 16 évesen a gyámhatóság jóváhagyásával anyukádhoz költözhetsz bírósági végzés nélkül is, apád meg köteles tartásdíjat fizetni, amíg nappalin tanulsz. Ehhez keresetet kell indítani. Fordulj ügyvédhez, önkormányzat segít ingyenes jogsegéllyel. Ne élj mérgező környezetben! Apád meg fizessen utánad, egy kicsit diákmunkázol, meg fogtok tudni élni.
2021. nov. 13. 08:09
18/21 anonim válasza:
Magyarul anyád eldobott magától, hogy élje az életét, és apádnak sem kellesz. Kellemetlen.
Menj dolgozni minél előbb, mert érettségit követően már nem köteles eltartani, kivéve, aha nappalin tanulsz tovább az első diploma, szakma megszerzéséig.
2021. nov. 13. 08:21
19/21 anonim válasza:
Szerintem ha 18 elmultál keress munkahelyet, vannak szállással is. Utána még mindig tudsz tanulni ha akarsz, de fontos hogy önfenntartó légy.
2021. nov. 13. 08:47
20/21 anonim válasza:
10-zes én is erre gondoltam, anyja sem valami kitartó, hiába mondja így-úgy szeretlek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!