Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa-lánya probléma, ti mit...

Apa-lánya probléma, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A férjem előző házasságából van egy 14 éves nagy lánya, aki külföldön él. Jövőre megy középiskolába és a fejébe vette, hogy ő minden áron Debrecenbe szeretne menni. Most ezzel annyi a baj, hogy mi Szabolcsban élünk, én jelenleg Gyed-en vagyok, a férjem tanul. Nekünk kellene kocsival hozni-vinni a sulitól hazáig, ami benzinköltségben sem kevés, mert oda-vissza nekünk 400 km és mindezt hetente 2x vasárnap és pénteken. Arról nem is beszélve, hogy gyerektartást fizetünk, de ezek mellett mindig kap zsebpénzt is, sokszor nem jó az az ennivaló ami itthon van és el kell vigyük pl pizzát enni vagy gyrost. Vagy ugye vannak az állandó költségek, ruhák, cipők, stb...

Sok kollégiumot bezárnak most a rezsiválság miatt, ha véletlenül fel is vennék egybe valószínűleg nekünk kellene a felét fizetni, albérletbe bele sem merek gondolni Debrecenben...

Ha nem Debrecen, akkor egy hozzánk viszonylag közel lévő kisvárosba jönne vagy maradna Romániában. Mivel az anyja örül, ha egy gyerekkel kevesebb van otthon (4-en vannak tesók, mind más apától) így mindenképp ránk akarja nyomni. Már az is felmerült, hogy hozzánk költözne. Bár nem önszántából, hanem az anyja duruzsol neki a fülébe egy jó ideje, mert mindig ellenünk volt nevelve. Az apja nem az apja, az apja nem szereti, az apja hagyta el, stb. Holott ez az ex csalta meg a férjem mikor még pici volt a lányuk.

Nekünk jelenleg egy 7 hónapos babánk van és 1 szobán kellene a picivel osztoznia, ráadásul nem szívesen hagynám ott vele, mert mikor nálunk van pisilni nem tudok elmenni úgy, hogy odafigyelne a kistesójára. Állandóan csak a telefonját nyomkodja.

Anyagilag is nagyon megterhelő lenne nekünk.

Már éjszakákat nem alszok, mert ezen kattogok. Az anyja ide akarja nyomni a gyereket, a férjem meg még örül is, hogy ő nevelheti végre. Bár mondtam neki, hogy kamasz korban már nem hiszem, hogy sikerülne.

Úgy érzem, hogy ez nem fog nálunk hosszú távon működni. Félek, hogy a mi kapcsolatunk is rámegy majd erre, mert vagy az van, hogy évekig rengeteget fizetünk kolira, ruhákra, költőpénzre, üzemanyagra vagy ide költözik és én moshatok, főzhetek rá, takaríthatok utána. Én ezt nagyon nem akarom. Úgy érzem gonosz vagyok.

Ti mit tennétek a helyemben?

2022. nov. 16. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
79%

"és hogy ha ide akar jönni tanulni, akkor ide jön és nincs beleszolasom. "

Hogy mi a f@sz van? Közöld vele, hogy ez a te házad, ide ugyan nem jön. Én a helyedben a válópert is beadnám ezzel a lendülettel.

2022. nov. 16. 18:00
 82/88 anonim ***** válasza:
76%

"Nem akarom fenyegetni, hogy ha idejön a lanya tanulni akkor elválok."

AKkor ne tedd. Viszont készülj fel arra, hogy éveken keresztül ki kell szolgálnod és valszeg egy babát is le fog pottyantani. Na azt is gondozhatod.

AZ meg, hogy a férjed kijelenti, hogy az lesz a TE házadban, amit Ő mond, nekem bőven elég lenne a válás beadásához. Ki fognak túrni a saját házadból.

2022. nov. 16. 18:02
 83/88 anonim ***** válasza:
28%
Mivel anyáról testvérek a romániai lányok, jön majd a másik négy testvér is, hogy de hát ők a lány tesói, nem dobhatja ki őket, ők is itt akarnak tanulni.
2022. nov. 16. 18:14
 84/88 anonim ***** válasza:
87%

Ja kérdező, akkor közöld szépen apukával, hogy abba ugyan nincs beleszólásod, hogy ide akar jönni tanulni, de abba igen, hogy ide akar jönni lakni. Tehát ha annyira kell neki a debreceni diákélet, akkor beköltözik szépen a koliba és havonta egyszer hazamegy az anyjához úgy ahogy tanulta. Nem túrnám ki a saját lakásomba a saját vér szerinti gyerekemet a szobájából, azért mert apuka a te kontódra akar szülősdit játszani ennyi év után. Főleg nem egy olyan kamasz kedvéért, aki arra nem képes, hogy vigyázzon néha a kicsire, ha már ide akar jönni a nyakunkra lakni.

Amúgy pedig ebben az esetben, ha meghunyászkodsz mert nem akarsz fenyegetőzni csak neked lesz rosszabb. Hosszú távon mindenképpen.

2022. nov. 16. 20:23
 85/88 Darius- ***** válasza:
72%

Lemaradt a lényeg . Én most azt irom, a lényeget, roviden. Mikor a férjjel kialakult a kapcsolat meg kellett volna beszélnetek azt, hogy ha ez a helyzet eloall fennallhat-e a kapcsolatotok.

Ha nem , akkor nem kell ehhez alkalmazkodj. Vagy otthagyja a lanyat az anyjanal vagy te hagyod el ot.

De ha szo volt errol, akkor neki van igaza .

2022. nov. 16. 22:52
 86/88 anonim ***** válasza:
91%
Ha szó lett volna akkor most nyilván nem alakul ki ez sem.
2022. nov. 16. 23:08
 87/88 anonim ***** válasza:
32%

Mondjuk a SAJÁT házamba biztosan nem jönne a munkanélküli! férjem nagypfájú lánya.

Hát az fix - az meg, hogy a férjem dirigálna, mikor semmit nem tesz szinte a közösbe. Nem lenne a férjem.

2022. nov. 17. 11:10
 88/88 A kérdező kommentje:
Mivel a lány kiskorú, így nem jöhet mehet a határon csak szülővel. Ezért kellene hoznunk vagy vinnunk
2022. nov. 18. 07:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!