Apa-lánya probléma, ti mit tennétek a helyemben?
A férjem előző házasságából van egy 14 éves nagy lánya, aki külföldön él. Jövőre megy középiskolába és a fejébe vette, hogy ő minden áron Debrecenbe szeretne menni. Most ezzel annyi a baj, hogy mi Szabolcsban élünk, én jelenleg Gyed-en vagyok, a férjem tanul. Nekünk kellene kocsival hozni-vinni a sulitól hazáig, ami benzinköltségben sem kevés, mert oda-vissza nekünk 400 km és mindezt hetente 2x vasárnap és pénteken. Arról nem is beszélve, hogy gyerektartást fizetünk, de ezek mellett mindig kap zsebpénzt is, sokszor nem jó az az ennivaló ami itthon van és el kell vigyük pl pizzát enni vagy gyrost. Vagy ugye vannak az állandó költségek, ruhák, cipők, stb...
Sok kollégiumot bezárnak most a rezsiválság miatt, ha véletlenül fel is vennék egybe valószínűleg nekünk kellene a felét fizetni, albérletbe bele sem merek gondolni Debrecenben...
Ha nem Debrecen, akkor egy hozzánk viszonylag közel lévő kisvárosba jönne vagy maradna Romániában. Mivel az anyja örül, ha egy gyerekkel kevesebb van otthon (4-en vannak tesók, mind más apától) így mindenképp ránk akarja nyomni. Már az is felmerült, hogy hozzánk költözne. Bár nem önszántából, hanem az anyja duruzsol neki a fülébe egy jó ideje, mert mindig ellenünk volt nevelve. Az apja nem az apja, az apja nem szereti, az apja hagyta el, stb. Holott ez az ex csalta meg a férjem mikor még pici volt a lányuk.
Nekünk jelenleg egy 7 hónapos babánk van és 1 szobán kellene a picivel osztoznia, ráadásul nem szívesen hagynám ott vele, mert mikor nálunk van pisilni nem tudok elmenni úgy, hogy odafigyelne a kistesójára. Állandóan csak a telefonját nyomkodja.
Anyagilag is nagyon megterhelő lenne nekünk.
Már éjszakákat nem alszok, mert ezen kattogok. Az anyja ide akarja nyomni a gyereket, a férjem meg még örül is, hogy ő nevelheti végre. Bár mondtam neki, hogy kamasz korban már nem hiszem, hogy sikerülne.
Úgy érzem, hogy ez nem fog nálunk hosszú távon működni. Félek, hogy a mi kapcsolatunk is rámegy majd erre, mert vagy az van, hogy évekig rengeteget fizetünk kolira, ruhákra, költőpénzre, üzemanyagra vagy ide költözik és én moshatok, főzhetek rá, takaríthatok utána. Én ezt nagyon nem akarom. Úgy érzem gonosz vagyok.
Ti mit tennétek a helyemben?
"sokszor nem jó az az ennivaló ami itthon van és el kell vigyük pl pizzát enni vagy gyrost"
na, ez a baj, hogy behajoltok neki, és ő parancsol nektek. Mi az, hogy nincs kedve a főztödhöz? Akkor ne járjon oda.
Lehet, hogy érthetetlen a döntése, de mi is az elvárás: hogy a férjed a 14 éves lányára rászánjon hetente néhány órát, és akár a pénzét is.
Szerintem ez így önmagában eléggé érthető elvárás.
Mi az, hogy naponta fuvarozni kell egy tizenéves lányt???
Hány km-ről van szó? NIncs buszközlekedés, vagymi?
Kollégium is létezik....
A kamasz lány nem a férfi terhe lenne anyagilag és kiszolgálásilag, hanem a feleségé.
Mindegy, mert ezzel a tudattal ment bele, hogy összeálljon vele, szüljön neki és bólogasson, hogy persze, tanulj csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!