Mi tennétek a helyemben? Anyuék tönkreteszik a házasságom, a jövőm?
"Öcsém a kedvenc 33 évesen otthon lakik,keveset keres{alapítványnál dolgozik}szüleim egészítik ki a fizetését}"
Miért kell annak a kereset kiegészítés, aki otthon élősködik? Vajon mire kell a pénz, ha mindent elé tesznek, kocsmára, szórakozásra? Már bocsánat!
"mert nem adják vissza,szerintük rokonok közt ez nem szokás"
Pedig nagyon is szokás visszaadni a kölcsönöket! Vagy úgy gondolják, hogy most te törleszted amit 18 év alatt rád költöttek? Akkor viszont ők nem a szüleid, csak valami bér nevelők...
"Egy időben titokban adtam pénzt"
Ez a legrosszabb, amit tehettél!
Az ún. "párod"-nak igaza van, ez már a ti kettőtök élete, nem kell anyagi felelősséget vállalnod a szüleidért, ha ennyire fafejűek!
Szerintem, bár én rosszmájú vagyok!
:D
nem kéne bűntudatodnak lenni. a testvéred felnőtt ember, nyugodtan kereshetne magának rendes munkát. a szüleid nem tudom mennyi idősek, de ha még tudnak dolgozni, akkor anyud eljárkálhatna pl takarítani(az én anyám is ezt csinálta, amikor semmi melója nem volt).
ha nagyon akarnák meg tudnák oldani, de egyszerűbb a nyakatokra járni, mert úgyis adsz. keménynek és határozottnak kell lenni. max tényleg nem beszéltek egymással.
NÉzd, ha anyukád csak azért szeret téged, mert pumpolhat, akkor inkább ne szeressen. Jól mondja, akkor nem kell beszélgetni. A szülő mindig a gyermeke boldogulását nézi, az igazi szülő, és inkább a sajátjából ad azért, hogy a gyermekének jobban menjen, hogy tudjon gyermeket vállalni stb.De a te anyukád a saját luxusát veled akarja megfizettetni. Igaza van a párodnak, hogy megálljt parancsolt. Elég volt belőlük, mert nem kenyérre kell nekik.
Ha meg hagyod magad kihasználni, és emiatt tényleg elmegy a pasid, akkor csak magadra vess. A párod nyilván nem tilthatja meg, hogy a saját boldogulásodat veszélybe sodord, de mondhatja, hogy ő ebben nem vesz részt. És még ha később netán szakítotok is, akkor is azt mondom, hogy helyesebb volt mellette maradni, mint engedni a nem szülőhöz méltón viselkedő szüleidnek.
Sajnos nem mindenki kap igazi szülőket.
35/N
Igaza van a párodnak. A családod kihasznál, és Te ezt hagyod. Mondd, meddig akarod még ,hogy hülyének nézzenek?
Én a helyedben már rég lesz*rtam volna őket. Nem gondolnak senki másra, csak magukra. Nekem ilyen szülők, nem kellenének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!