Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tennétek a helyemben?...

Bellarina kérdése:

Mi tennétek a helyemben? Anyuék tönkreteszik a házasságom, a jövőm?

Figyelt kérdés
Anyuékkal soha nem volt jó viszonyom.Gyerekként nagyon szegények voltunk ez nem volt probléma,hanem inkább az,hogy apám elég csúnyán ivott,anyu kiabált egy sort aztán minden ment tovább.Öcsém a kedvenc 33 évesen otthon lakik,keveset keres{alapítványnál dolgozik}szüleim egészítik ki a fizetését}.Én 18 évesen elkerültem otthonról{direkt}.Anyám könnyes szemmel búcsuzott-Pedig már eggyel több fizetéssel gazdálkodhattunk volna.Így is folyton a nyakamra járt pénzt kérni{apád elitta,öcsédnek kellett stb..vagy tv antennára,telefonfeltöltésre stb..}adtam,bár volt hogy a számlámon semmi nem maradt hó végén.Összejöttem a párommal,ő nagyon megfogja a pénzt{ez nem baj}.Anyuék folyton kritizálják,lenézik,pont ezért,mert kikötötte,hogy nem adunk kölcsön{mert nem adják vissza,szerintük rokonok közt ez nem szokás}Egy időben titokban adtam pénzt{volt hogy 100000 ft-ot is}de ma már nem.Anyuéknál 2 tv megy,irdatlan nagyok a számlák,de ha felvetem,hogy spórolni kellene,akkor ne szóljak bele.220000 ft-ból nem tudnak megélni 3-an.Most hitelt vettek fel,anyu segítséget kért,párom besokallt azt mondta ha adok,költözhetek.Anyu meg azt mondta,ha nem adok nem muszáj beszélgetnünk.Nem akarok adni,mert lombikozni fogunk az összel,arra gyüjtöttünk,de ez nagyon rosszul esik mindkét féltől.Van félrett pénzünk is de abból majd egyszer nagyobb házba szeretnénk költözni,ha lesz kisbaba,illetve az ő jövőjét szeretnénk megalapozni.Viszont így állandó büntudtaom van,mert nem saegítek.

2013. szept. 8. 09:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

És itt a másik.

[link]

2013. szept. 8. 20:13
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Megerősítésre volt szükségem,mert nem nagyon tudtam megbeszélni senkivel.

35 év agymosást gyerekkortól kezdve nem könnyű átprogramozni.De muszáj lesz.

Tegnap hívott anyu,hogy akkor mi lesz,elmondtam neki,hogy miért nem tudok.

Válasz:Megértjük,hogy most nem tudsz,majd legközelebb.

Páromnál az verte ki a biztosítékot,hogy anyuék felújították volna a házukat,tettek is erre félre pénzt,de egy idő után viszketni kezdtek,apu kikövetelt magának egy fűkaszát 80.000-ért,öcsém egy új mobiltelefont 40.000-ért,szép lassan elolvadt a pénz,ezért kellett hitelt felvenni.

Mi soha egy fillért nem kaptunk tőlük,mondván ők szegények,minden amink van a két kezünk munkája.Párom 16 éves kora óta egyedül áll a világban.

Mondtam anyunak,hogy innentől kezdve nincs pénz,mert ha sikerül a lombik,akkora a babára kell,ha nemsikerül,újjab lombikra.Meg különben is....

Még nem fogták fel.

Még egyszer köszönöm a válaszokat!

2013. szept. 9. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!