Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa-lánya probléma, ti mit...

Apa-lánya probléma, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A férjem előző házasságából van egy 14 éves nagy lánya, aki külföldön él. Jövőre megy középiskolába és a fejébe vette, hogy ő minden áron Debrecenbe szeretne menni. Most ezzel annyi a baj, hogy mi Szabolcsban élünk, én jelenleg Gyed-en vagyok, a férjem tanul. Nekünk kellene kocsival hozni-vinni a sulitól hazáig, ami benzinköltségben sem kevés, mert oda-vissza nekünk 400 km és mindezt hetente 2x vasárnap és pénteken. Arról nem is beszélve, hogy gyerektartást fizetünk, de ezek mellett mindig kap zsebpénzt is, sokszor nem jó az az ennivaló ami itthon van és el kell vigyük pl pizzát enni vagy gyrost. Vagy ugye vannak az állandó költségek, ruhák, cipők, stb...

Sok kollégiumot bezárnak most a rezsiválság miatt, ha véletlenül fel is vennék egybe valószínűleg nekünk kellene a felét fizetni, albérletbe bele sem merek gondolni Debrecenben...

Ha nem Debrecen, akkor egy hozzánk viszonylag közel lévő kisvárosba jönne vagy maradna Romániában. Mivel az anyja örül, ha egy gyerekkel kevesebb van otthon (4-en vannak tesók, mind más apától) így mindenképp ránk akarja nyomni. Már az is felmerült, hogy hozzánk költözne. Bár nem önszántából, hanem az anyja duruzsol neki a fülébe egy jó ideje, mert mindig ellenünk volt nevelve. Az apja nem az apja, az apja nem szereti, az apja hagyta el, stb. Holott ez az ex csalta meg a férjem mikor még pici volt a lányuk.

Nekünk jelenleg egy 7 hónapos babánk van és 1 szobán kellene a picivel osztoznia, ráadásul nem szívesen hagynám ott vele, mert mikor nálunk van pisilni nem tudok elmenni úgy, hogy odafigyelne a kistesójára. Állandóan csak a telefonját nyomkodja.

Anyagilag is nagyon megterhelő lenne nekünk.

Már éjszakákat nem alszok, mert ezen kattogok. Az anyja ide akarja nyomni a gyereket, a férjem meg még örül is, hogy ő nevelheti végre. Bár mondtam neki, hogy kamasz korban már nem hiszem, hogy sikerülne.

Úgy érzem, hogy ez nem fog nálunk hosszú távon működni. Félek, hogy a mi kapcsolatunk is rámegy majd erre, mert vagy az van, hogy évekig rengeteget fizetünk kolira, ruhákra, költőpénzre, üzemanyagra vagy ide költözik és én moshatok, főzhetek rá, takaríthatok utána. Én ezt nagyon nem akarom. Úgy érzem gonosz vagyok.

Ti mit tennétek a helyemben?

2022. nov. 16. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
85%

Jól írja a 70-es, ez tipikus más f..val csalánt verés.

A kérdezőnek a férjével kéne jó alaposan elbeszélgetnie....

2022. nov. 16. 16:19
 72/88 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy egyből rövidre zárt. Annyit mondott út újra leírok, hogy én a lánya ellen vagyok és hogy ha ide akar jönni tanulni, akkor ide jön és nincs beleszolasom. (Mert nem az én gyerekem)

Szeretem a férjem, válni nem akarok, de úgy érzem, ha a lánya átjön Magyarországra tanulni csak a feszültség lesz folyamatosan köztünk és nem szeretnék a saját picimmel sem indulatosan beszélni majd amikor ő nem is tehet semmiről.

Nem akarom fenyegetni, hogy ha idejön a lanya tanulni akkor elválok.

2022. nov. 16. 16:59
 73/88 anonim ***** válasza:
40%
Ha az anyjával valami történne, mehetne a lány a híd alá???
2022. nov. 16. 17:00
 74/88 anonim ***** válasza:
87%
De nem történt semmi, és a háztulaj nőt fenyegeti a nő által eltartott férj. Hogy a feleségének nincs beleszólása abba, hogy ő, akit eltart a felesége, hoz még egy személyt eltartani a felesége házába, a felesége pénzén.
2022. nov. 16. 17:18
 75/88 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos te menthetetlenül bugyuta vagy... Ne is vesszél össze vele, vissza se szólj, szeresd csak (még ha leszar is) engedelmeskedj, tartsd el a retyerutyáját is , szolgáld ki őket, neki erre pont jó is vagy.
2022. nov. 16. 17:25
 76/88 anonim ***** válasza:
25%

74, állj.

Házasok. Nem enyém, tiéd. Közös.

Hozzáment ahhpz, akinek gyereke van. Ebben benne van, hogy bármikor sor kerülhet arra, hogy a gyerek az ő terhük lesz. Ezt bizony vállalta akkor, amikor házasodott.

Oké, hogy a pasi most keveset keres, de nem azért, mert egy naplopó, hanem mert beteg lett.

Ha a kérdező most elválna, találna új pasit, akkor ugye őt sem zavarná, ha egy betegség esetén kirakná a gyereket az új apu, mert ne az ő pénzén élősködjenek?

Nyilván nem kell első szóra ugrani a lánynak és minden hülye ötletét támogatni, de azért ne jussunk már oda, hogy el kell hagyni azt, aki gondoskodna a gyerekéről.

2022. nov. 16. 17:27
 77/88 anonim ***** válasza:
76%
Kisbaba mellé hadd ne kezdjen már kiszolgálni egy nagy lovat is, akinek semmi baja amúgy, nincs krízishelyzet, és nem is kedves vele.
2022. nov. 16. 17:32
 78/88 anonim ***** válasza:
69%
Ahogy kinéz a dolog, arról a babáról az anya fog gondoskodni, nem más...
2022. nov. 16. 17:32
 79/88 anonim ***** válasza:
66%

Én ebbe biztos hogy nem mennék bele. Rá fog menni az egész életetek, sérülés ide vagy oda neked is egy életed van és egy kisbabád. Ahogy olvastam Románia…

Lehet sarat dobálni de én biztos hogy nem

Ráadásul helyetek sincs,

Biztos hogy nem mennék bele,

Első a gyerekem és a saját biztonságom

2022. nov. 16. 17:44
 80/88 anonim ***** válasza:
23%
Maga az, hogy a kamaszlány anyja minden gyerekét másik férfitól szülte, valami szegregátumban élhetnek...
2022. nov. 16. 17:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!