Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa-lánya probléma, ti mit...

Apa-lánya probléma, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A férjem előző házasságából van egy 14 éves nagy lánya, aki külföldön él. Jövőre megy középiskolába és a fejébe vette, hogy ő minden áron Debrecenbe szeretne menni. Most ezzel annyi a baj, hogy mi Szabolcsban élünk, én jelenleg Gyed-en vagyok, a férjem tanul. Nekünk kellene kocsival hozni-vinni a sulitól hazáig, ami benzinköltségben sem kevés, mert oda-vissza nekünk 400 km és mindezt hetente 2x vasárnap és pénteken. Arról nem is beszélve, hogy gyerektartást fizetünk, de ezek mellett mindig kap zsebpénzt is, sokszor nem jó az az ennivaló ami itthon van és el kell vigyük pl pizzát enni vagy gyrost. Vagy ugye vannak az állandó költségek, ruhák, cipők, stb...

Sok kollégiumot bezárnak most a rezsiválság miatt, ha véletlenül fel is vennék egybe valószínűleg nekünk kellene a felét fizetni, albérletbe bele sem merek gondolni Debrecenben...

Ha nem Debrecen, akkor egy hozzánk viszonylag közel lévő kisvárosba jönne vagy maradna Romániában. Mivel az anyja örül, ha egy gyerekkel kevesebb van otthon (4-en vannak tesók, mind más apától) így mindenképp ránk akarja nyomni. Már az is felmerült, hogy hozzánk költözne. Bár nem önszántából, hanem az anyja duruzsol neki a fülébe egy jó ideje, mert mindig ellenünk volt nevelve. Az apja nem az apja, az apja nem szereti, az apja hagyta el, stb. Holott ez az ex csalta meg a férjem mikor még pici volt a lányuk.

Nekünk jelenleg egy 7 hónapos babánk van és 1 szobán kellene a picivel osztoznia, ráadásul nem szívesen hagynám ott vele, mert mikor nálunk van pisilni nem tudok elmenni úgy, hogy odafigyelne a kistesójára. Állandóan csak a telefonját nyomkodja.

Anyagilag is nagyon megterhelő lenne nekünk.

Már éjszakákat nem alszok, mert ezen kattogok. Az anyja ide akarja nyomni a gyereket, a férjem meg még örül is, hogy ő nevelheti végre. Bár mondtam neki, hogy kamasz korban már nem hiszem, hogy sikerülne.

Úgy érzem, hogy ez nem fog nálunk hosszú távon működni. Félek, hogy a mi kapcsolatunk is rámegy majd erre, mert vagy az van, hogy évekig rengeteget fizetünk kolira, ruhákra, költőpénzre, üzemanyagra vagy ide költözik és én moshatok, főzhetek rá, takaríthatok utána. Én ezt nagyon nem akarom. Úgy érzem gonosz vagyok.

Ti mit tennétek a helyemben?

2022. nov. 16. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem naponta kell fuvarozni, hanem pénteken este a koleszig menni majd haza, és vasárnap este ugyanez, csak fordítva.
2022. nov. 16. 12:27
 22/88 anonim ***** válasza:
35%
Ha odaköltözik hozzátok a nagylány, az anyja mintájára hamarosan szülni is fog a kisszobába, ti meg alhattok a földön a nappalival a ti saját gyereketekkel. Én nem maradnék a pasival, pláne, hogy nem tisztel, szrik a véleményedre meg az akaratodra. Költözz el a babával, legalább a férfit nem kell tovább eltartanod, anyagilag jobban jársz, kevesebb lesz a kiadásod.
2022. nov. 16. 12:28
 23/88 anonim ***** válasza:
76%
Ő meg vegye oda lakni a nagylányt.
2022. nov. 16. 12:29
 24/88 anonim ***** válasza:
67%

Egyfelől nem is élsz a lánnyal, de már ki nem állhatod, pedig csak egy tipikus kamasz. Túl sokat vársz el egy tinitől, már ami az életvitelét illeti (hogy rendetlen, bambul..). Hálás vagyok, hogy az előző házasságomból született 13 éves lányomat a férjem úgy neveli, mintha sajátja lenne. Mi most várjuk az első közös babánkat, mindketten dolgozunk, jól elboldogulunk. A lányom soha nem volt útban, és nem is lesz. A volt férjem 20 ezer Ft gyerektartást fizet. Szerinted a férjem, aki nem is az édesapja, vajon mennyivel járulhat hozzá az életéhez? Rengeteggel. Mi úgy voltunk vele, hogy oké a volt férjem nem sokat fizet, de cserébe nem is szól bele semmibe, nem láttuk 10 éve. Néha eszembe jut, hogy bíróságon újra kellene azért ezt az összeget vizsgálni, de aztán elhessegetem, mert ez a nyugalom ami most van, sokkal többet ér.

Nálatok a saját lányáról van szó, annyit áldoz rá amennyit akar, és reálisnak érez. Saját gyereke.

Másfelől szerintem is hülyeség középsulit ilyen távolságra választani. Meg kellene vele értetni, hogy nem kivitelezhető, mert ez komoly ingázásokkal járna, ami rengetegbe kerül, meg idő is. Azzal kell élnie aki a felügyeletet gyakorolja, meg van h mennyit kell adnia gyerektartást, semmi extrát nem kell azért nyújtani szerintem, mert elváltak. Egy normális családban is meg lehet beszélni, hogy mire van lehetőség, és mire nem. 14 évesen el kell már tudni fogadnia, ha nem minden úgy van, ahogy szeretné. Ha a férjed nagyon extrán manipulálható, és már szélsőségesnek érzed a helyzetet, és hogy hátrányban vagytok a babával, én is egy külön életet kezdenék számításba venni. Nekem elváltként az 1 évessel is nyugodtabb életem volt, mint a férjemmel.

2022. nov. 16. 12:30
 25/88 anonim ***** válasza:
43%

Jaaa én azt hittem dolgozik, csak levelezőn tanul. Minek szült az ilyennek gyereket.

Menjen a francbs a gyerekével. Ingyenélő

2022. nov. 16. 12:48
 26/88 A kérdező kommentje:

Nem tudok a szüleimhez koltozni mert ők már sajnos meghaltak :(

Enyém a haz.

2022. nov. 16. 12:58
 27/88 anonim ***** válasza:
86%

Hat a ferjednek a gyereke, ha tetszik, ha nem, tehat ez mindig is benne volt a pakliban, hogy hozzatok fog koltozni. Anyagilag is ugy kell(ett volna) kalkulalni, hogy neki 2 gyereke van, nem 1!

Szoval az, hogy hozzatok koltozne, tok oke,az apja. Meg ha neked kenyelmetlen is, ez van, ha gyerekes pasival kezdesz.

Ha a kislany vallalja, hogy o majd tomegkozlekedessel hazajar, akkor koliba is elengednem, menjen, en is eleg messze tanultam otthonrol, de anyamek soha nem hoztak-vittek,nekik se fert volna mar bele ez heti szinten.

Ha nem hajlando vonatozni, buszozni, akkor megy szepen a helyi kozepiskolaba, gondolom nalatok is van valami kozelebb.

2022. nov. 16. 13:00
 28/88 A kérdező kommentje:

Tanul a férjem, de egy szakképzetlen minimálbért kap addig.

A lanyat azért nem tudna egy jó darabig buszozni, mivel nem ebben az országban él, nem ismer semmit, félő, hogy eltévedne.

2022. nov. 16. 13:02
 29/88 anonim ***** válasza:
84%
Ja, hogy tied a ház? Akkor egyenesen megmondod, hogy ide nem jön.
2022. nov. 16. 13:03
 30/88 anonim ***** válasza:
80%
Most nem azért, de magadhoz költöztetsz, eltartasz egy gyerekes elvált férfit, és még gyereket is szülsz neki? Ez már az elejétől el lett rontva.
2022. nov. 16. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!