Hogy kezeljem jól a helyzetet a szüleim és a férjem között ragadva?
Építkezünk.
Szüleimtől ajándékba kapjuk a telket és szeretnének nagyobb összeggel is támogatni, emellett aktívan részt is vesznek az építkezésben.
Telket elfogadjuk, de a pénzt csak végső esetben szeretnénk.
A probléma a szüleim és a férjem közötti kapcsolat.
Szüleim nem érzik a férjem háláját és ebben igazuk is van, tényleg nem érezhető rajt.
Viszont szüleim is -persze jó szándékból- de mindenbe is bele akarnak szólni
Milyen támogatást vegyünk fel, mit hogyan csináljunk, ha vmit magunk megcsinálunk az úgy nem jó, nem úgy kell, miért nem megy férjem munka előtt/után minden nap az építkezésre (több műszakos munkarendben dolgozik). Ő nincs hozzászokva, hogy ilyen szinten irányítsák, így inkább kivonja magát a szüleimmel történő kommunikációból. Ez vmilyen érthető, azonban úgy gondolom kicsit megalázkodhatna ilyen téren, hiszen rengeteg támogatást kapunk.
2 oldal között pedig ott vagyok én és nem igazán tudom, hogyan kezelhetném a helyzetet
Tanácsokat szívesen fogadnék!
A férjed tényleg jó nagy balek.
Neki ott semmije nincs!
- a telek a tiéd
- a ház 50-50, aminek az árát, ha válni akar ki kell perkálnia
Szerencsétlen marha, amiért ebbe belement. Válás esetén egy vasa nem lesz, háza nem lesz... csak az a bőrönd, amit elvihet.
Azért a számlákat (mindent, amit ő adott a házba!) tartsa meg és kőkeményen vasalja be, ha oda kerül a sor.
A 20 millát ketten gürizték össze, írja, hogy közel hasonló a fizetésük is.
"Mindenesetre beszélni fogok/fogunk szüleimmel ezekről a problémákról"
Falra hányt borsó lesz. A gyerekkorod az ékes példája. Szerinted, akik ennyire nem tudnak a saját életükkel foglalkozni a másé helyett, mennyit fognak fel abból amit mondanak nekik? Elárulom, semmit. Egyirányú utca mindkettő. Csak az a jó, amit ők elgondolnak. Bizonyíték rá a folyamatos belepofázás, amihez a férjednek boldogan kellene szerintük vigyorogni. Veled együtt, mert ugye téged már gyermekkorban kiképeztek a bólogató jancsi szerepére.
61, szerintem baromira félreérted.
A telek csak a kérdezőé. A ház kettőjüké. Tehát ha válnának, és a kérdező maradna a házban, akkor a ház értékének a felét kell, hogy kifizesse váláskor a férj részére.
Tehát nem egy szál gatyában megy el.
Mi minden anyagi segítséget elutasítottunk a férjem szülei részéről, mert ők is ilyen rátelepedősök. Mindenkinek el kell dönteni, hogy mi a legfontosabb az életében, a pénz, nagyobb ház, vagy más. Nekünk a család az szent. Legalábbis nekem, és ebből nem engedek. Ha valaki ennek nem adja meg a tiszteletet, akkor nem számolunk se vele, se a pénzével.
Most már ha benne vagytok a helyzetben, én megértem a férjedet, ha ilyen szülőkkel nem nagyon akarja tartani a kapcsolatot. De meg kezeld őket, állj ki a férjedért, állítsd le a szüleidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!