Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeljem jól a helyzetet...

Hogy kezeljem jól a helyzetet a szüleim és a férjem között ragadva?

Figyelt kérdés

Építkezünk.

Szüleimtől ajándékba kapjuk a telket és szeretnének nagyobb összeggel is támogatni, emellett aktívan részt is vesznek az építkezésben.

Telket elfogadjuk, de a pénzt csak végső esetben szeretnénk.

A probléma a szüleim és a férjem közötti kapcsolat.

Szüleim nem érzik a férjem háláját és ebben igazuk is van, tényleg nem érezhető rajt.

Viszont szüleim is -persze jó szándékból- de mindenbe is bele akarnak szólni

Milyen támogatást vegyünk fel, mit hogyan csináljunk, ha vmit magunk megcsinálunk az úgy nem jó, nem úgy kell, miért nem megy férjem munka előtt/után minden nap az építkezésre (több műszakos munkarendben dolgozik). Ő nincs hozzászokva, hogy ilyen szinten irányítsák, így inkább kivonja magát a szüleimmel történő kommunikációból. Ez vmilyen érthető, azonban úgy gondolom kicsit megalázkodhatna ilyen téren, hiszen rengeteg támogatást kapunk.

2 oldal között pedig ott vagyok én és nem igazán tudom, hogyan kezelhetném a helyzetet

Tanácsokat szívesen fogadnék!

2022. nov. 15. 09:35
 101/137 anonim ***** válasza:
100%
Hitelt ti vettetek fel, vagy ahhoz is fogták a kezeteket a bankban?
2022. nov. 15. 12:11
 102/137 anonim ***** válasza:
100%

100

Ez nem számít. Mi 300 km-re telepedtünk le a mérgező családtól, utánunkköltöztek, ugyanabba a városba.

2022. nov. 15. 12:18
 103/137 anonim ***** válasza:
81%
Ebben a bonyolult ugyben nem artana, ha minden szereplo nem csak erzelmileg, hanem jogilag is tisztan latna a helyzetet, ami teremtodott, illetve egy esetleges valas utani allapotot is. Ha ez nem tortenik meg, valas eseten valaki borzasztoan meg fog lepodni, le fog fagyni. Nem kivanok rosszat, valast, fokent amikor meg csak most alapozzatok meg a kozos eleteteket, de ez egy tobbszorosen nehezitett palyanak nez ki. Sajnos, hangsulyozom SAJNOS van olyan ajandekozas, amelynek lehetnek megszabott feltetelei. Nem mindig elegans, de letezik. Ezeket elore kellett volna hatarozottan kozolni, illetve leirni. Akkor korrekt. Adni tudni kell, segiteni szinten tudni kell. Elfogadni is tudni kell. Uriember modjara mindegyiket, szerintem. A hazassagi szerzodes egy abszurd dolognak tunhet sokak szamara. Azonban itt igencsak megallna a helyet. Nagyon faj a szivem, h ezt le kell irnom, de ez a kapcsolat ilyen formaban valoszinuleg nem jo vaganyon fut. A szuleid sokat adtak, cserebe sokat artanak, bar tenyleg nem feltetelezem, hogy szandekosan. Viszont ha valasra kerulne a sor, vita eseten mindent fillert bizonyitani kell, h mikor, kitol, honnan kerult bele a hazba. Ki gondol erre, amikor meg nagyon szereti a masikat? Es utana evekig tarthat a cirkusz, a melyrepules. Vagy gondolj bele, ha mindenbol fele fele aranyban kellene osztoznod vegul egy elmergesedett helyzetben??? Az rendben van? Nem tudom mit tennek a helyedben. Megprobalnam nagyon komolyan es hatarozottan megbeszelni az egeszet az osszes erintettel. Szemtol szemben. Ha lehetseges ilyesmi. Mivel Te allsz kozepen, tied a moderator szerep is, de a legnagyobb felelosseg is. Remelem, h helyre lehet hozni a viszonyokat. Mindenkinek el kell mondania az elvarasait a masikkal szemben, es onnan kell kozos nevezore jutni. En mar menekultem el ilyen anyosektol, es nem bantam meg, mert a kovetkezok teljesen normalisan alltak hozzank. De itt nem ez a cel nyilvan! En megkerdeznem magamtol, ha ez a pasi jovore lelepne mellolem, akkor mi az, ami az enyem abbol, amit mi kaptunk, vagy kapunk. Mire tartanek, tarthatnek igenyt belole. Kie az a telek, amire epitkezunk? Kie a kolcson, amit felveszunk? Hogy alakulna minden egy veszhelyzetben? Es megbeszelnem egy ugyveddel is mindezt, a tisztanlatas vegett. Senkit nem akarok hibaztatni. Azt is megertem, aki nem halalkodik, meg azt is, aki a penzeert jogot probal formalni maganak, meg akkor is, ha ez eleg visszatetszo. Ezeket Neked kell tisztaznod veluk. Az biztos, h mindenki jot akar, de mindenki mast :) Olyan erzesem van, mintha tul fiatalok, eretlenek lennetek Ti ehhez az egeszhez. Lehet, h erdemesebb lenne kozosen (mondjuk kulfoldon akar) megkeresni ezt a penzt, es akkor tudjatok, h mi mennyit er, es kinek tartoztok halaval...
2022. nov. 15. 12:24
 104/137 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.

Van amivel egyet értek, van amivel nem

A telek rész tiszta mindenki számára.

Házssági szerződés, tulajdonjog stb. Ügyvéddel megbeszélve..

Ezen felül a ház 50-50 tulajdoni részben lesz. Illetve minden más is. Közös kasszán vagyunk, minden kiadást megbeszélünk

Válás esetén minden 50-50, kivételt képez a telek.

Ezt szüleim is tudják, ebben a véleményünk a férjemmel nem fog változni. Függetlenül attól h segítenek a szülők vagy sem

További anyagi segítséget ezért is nem fogunk elfogadni tőlük, hiszen bonyolítaná, hogy azt ők csak nekem adnák és egy esetleges válás esetén követelésként jelentkezne a férjem felé. Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni

2022. nov. 15. 12:35
 105/137 anonim ***** válasza:
93%

De megint ott tartasz h

"válás esetén követelésként jelentkezne a férjem felé."

Anyádék semmit nem követelhetnek a férjeden válás esetén!!! Ha csak nincs szerződés erről.

Még mindig nem látod be 10 + oldal után sem h anyádék kvázi jogot formálnak az életedre (a házasságodra es az esetleges válásodra is)

2022. nov. 15. 12:50
 106/137 A kérdező kommentje:
Igen, ahogy írtam, emiatt nem fogadunk el tőlük ilyen segítséget, mert vszínüleg az lenne a feltételük, h írjunk róla szerződést és válás esetén a férjemnek ki kellene fizetnie a összeg felét
2022. nov. 15. 12:53
 107/137 A kérdező kommentje:

Mármint nekem kellene kifizetnie, nem a szüleimnek

Na mindegy, ezen felesleges fennakadni, mert szóba sem jöhet, hogy egy ilyet elfogadjunk tőlük

2022. nov. 15. 12:55
 108/137 anonim ***** válasza:
100%
Amíg az érzelmi zsarolással megint meg nem etetnek.
2022. nov. 15. 12:59
 109/137 anonim ***** válasza:
100%

Ezen ne csodálkozz, gyerekkorában elnyomták a szülei, és még mindig nem képes ebből kitörni(az más lap, hogy nem is akar). Az ilyeneket a koporsóból is irányítani fogják a szülei. A férje sem 100-as, hogy elvette így. De ez már legyen az ő baja. A következményeit neki kell majd viselni, ha még durvább lesz a helyzet. Mert durvulni fog. Ez még nem a vége, csak az eleje.

2022. nov. 15. 12:59
 110/137 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez a legnagyobb baj. Sosem álltál ki magadért? Miért nem sikerült érzelmileg felnőni, leszakadni? Nem bántásból kérdezem.
2022. nov. 15. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!