Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeljem jól a helyzetet...

Hogy kezeljem jól a helyzetet a szüleim és a férjem között ragadva?

Figyelt kérdés

Építkezünk.

Szüleimtől ajándékba kapjuk a telket és szeretnének nagyobb összeggel is támogatni, emellett aktívan részt is vesznek az építkezésben.

Telket elfogadjuk, de a pénzt csak végső esetben szeretnénk.

A probléma a szüleim és a férjem közötti kapcsolat.

Szüleim nem érzik a férjem háláját és ebben igazuk is van, tényleg nem érezhető rajt.

Viszont szüleim is -persze jó szándékból- de mindenbe is bele akarnak szólni

Milyen támogatást vegyünk fel, mit hogyan csináljunk, ha vmit magunk megcsinálunk az úgy nem jó, nem úgy kell, miért nem megy férjem munka előtt/után minden nap az építkezésre (több műszakos munkarendben dolgozik). Ő nincs hozzászokva, hogy ilyen szinten irányítsák, így inkább kivonja magát a szüleimmel történő kommunikációból. Ez vmilyen érthető, azonban úgy gondolom kicsit megalázkodhatna ilyen téren, hiszen rengeteg támogatást kapunk.

2 oldal között pedig ott vagyok én és nem igazán tudom, hogyan kezelhetném a helyzetet

Tanácsokat szívesen fogadnék!

2022. nov. 15. 09:35
 121/137 anonim ***** válasza:
88%
Van neki, legalábbis akkor amikor a férjét akarná kényszeríteni a szülők szőrös, büdös valagának a nyalására. Na ezt határozottan teszi.
2022. nov. 15. 14:15
 122/137 anonim ***** válasza:
89%

A "mérgezett ajándék".Ilyenről akkor beszélhetünk szerintem ha a szülők hàzat vesznek,vagy anyagilag beszállnak támogatásképpen a fiatalok hàzvásárlásába,vagg a ți esetetekben is,telket kapnak,vagy felajálják hogy besegítenek az unoka nevelésébe,nagyon kevés az olyan szülő,aki ezekért cserébe nem érzi jogosultnak magát teljes mértékben beleszólni a fiatalok életébe,valamit valamiért.

Szerintem nem kell a férjednek hálás lenni,megalázkodni meg aztán végképp nem, úgyis,előbb-utóbb fel fogják ezt a szülők hánytorgatni.

2022. nov. 15. 14:50
 123/137 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a hozzászólásokat, szóval ha valaki már írta, bocs, hogy ismétlek:

Fizessétek ki a telket, az utolsó fillérig. Legyen letisztázva, hogy az a TIÉTEK, MEGVETTÉTEK. Ha a szüleid ebbe nem mennek bele, én inkább hagynám az egész építkezést, és elköltöznék. Ha még egy darabig így megy, a férjed - teljes joggal - megunja és lelép.

Azt ennyiből nem tudom eldönteni, hogy a szüleid

1. csak azért adták ajándékba a telket, hogy irányíthassanak titeket mindenben (mondjuk ez egyértelmű)

2. van egy olyan hátsó szándékuk is, hogy szétszedjenek téged meg a férjedet, hogy az ő picilányuk maradjon csak szépen mellettük egész életére.

Ha nem állsz a férjed mellé egyértelműen, a házasságodnak annyi.

2022. nov. 15. 14:55
 124/137 anonim ***** válasza:
100%

Ha kitudták volna fizetni, akkor most nem lenne ez a helyzet. A kérdező elalélt a feltételekkel teli "segítségtől", mert önerőből sehol nem lennének. Ezért is van még mindig a feje a szülők seggében. Ugyanolyan érdekember mint azok, akik összehozták.

2022. nov. 15. 15:35
 125/137 anonim ***** válasza:
90%
Ebben az egészben az a legérdekesebb hogy a kérdező saját maga ìrja le,hogy a szülei mérgező szülők és hogy fejlődnie kell,hát ennek a fejlődésnek a legelső lépcsőfoka az kellene legyen,hogy leépítse ezeket a mérgező szülőket,nem pedig azon vacilálni,hogy jaj vajon a férjem pártjára álljak vagy anyuci-apuciéra.
2022. nov. 15. 16:05
 126/137 anonim ***** válasza:
24%

Azért elég érdekesek a kommentek.

1. Ha ezt a kérdést most a férj írta volna ki már le lenne hordva minden hálátlan ingyenelonek.

2. Abban igaza van a kérdezőnek hogy az sem normális hogy játssza a dedot a férje és nem szól a szulokhoz. Ez óvodás viselkedés amivel semmit nem visz előrébb.

3. Abban igaza van az embereknek hogy itt neked kell fellépned a szüleid ellen.

4. Szerintem nem baj ha segítenek szakembert szerezni. Nem azért mert a kérdezőnek nem menne, nyilván igen. De annyi megbízhatatlan kokler van. Ha a szülei ismernek megbízhatót akkor jobban járnak így.

Nyilván az nem fér bele ha megmondjak hogy milyen tapéta lehet, de azért ne lássuk már bele az ördögöt minden szakember ajanlasba.

2022. nov. 15. 17:17
 127/137 anonim ***** válasza:
95%

"Viszont szüleim is -persze jó szándékból- de mindenbe is bele akarnak szólni

Milyen támogatást vegyünk fel, mit hogyan csináljunk, ha vmit magunk megcsinálunk az úgy nem jó, nem úgy"

Hát ebből nem az jön le h szakit ajánlanak csupán.

Igen ha a férj írta volna ki őt is szapulnánk, mert mi a facért fogadta el. Ő se volt komplett. De a kérdező írta a kérdést neki válaszolunk, h lássa h nem normális ahogy viselkedik

2022. nov. 15. 17:24
 128/137 anonim ***** válasza:
83%
#127 valamelyik kommentbe olvastam ezt a szakembereset, már nem tudom hol mert van egy pár komment.
2022. nov. 15. 18:03
 129/137 anonim ***** válasza:
100%
Szakembert ajánlani sms-ben konkrétan 2 kattintás, ahogy elküldi a telefonszámot. Na, tuti nem ezt csinálják a szülők.
2022. nov. 15. 18:12
 130/137 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, remélem, hogy csak egy telibevert bértroll vagy...

Ha nem, a gondolkodásod még egy 12 évesre nézve is halálosan sértő, mert még neki is szemet szúr, hogy jó anyádék nem jó szándékukból juttatnak hozzá a telekhez, hanem azért, hogy a férjikéd is kivegye a részét a medence csont hátulról való masszírozásához...

Ilyen gondolkodással mi a halál farkáért házasodtál és miért nem maradtál otthon, ha ennyire nem tudsz és nem is akarsz leválni?

Én is remélem, hogy a férjed egyszer észbe kap és minden konfliktust felvállalva, tökösen mindnyájotokat úgy elküld a vérbe, hogy még az unokáid is emlegetni fogják, vagy a távoli rokonaitok, meg azoknak a rokonai is... Kíváncsi lennék minden jelenlévő fejére, az biztos :DDDD

2022. nov. 15. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!