Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeljem jól a helyzetet...

Hogy kezeljem jól a helyzetet a szüleim és a férjem között ragadva?

Figyelt kérdés

Építkezünk.

Szüleimtől ajándékba kapjuk a telket és szeretnének nagyobb összeggel is támogatni, emellett aktívan részt is vesznek az építkezésben.

Telket elfogadjuk, de a pénzt csak végső esetben szeretnénk.

A probléma a szüleim és a férjem közötti kapcsolat.

Szüleim nem érzik a férjem háláját és ebben igazuk is van, tényleg nem érezhető rajt.

Viszont szüleim is -persze jó szándékból- de mindenbe is bele akarnak szólni

Milyen támogatást vegyünk fel, mit hogyan csináljunk, ha vmit magunk megcsinálunk az úgy nem jó, nem úgy kell, miért nem megy férjem munka előtt/után minden nap az építkezésre (több műszakos munkarendben dolgozik). Ő nincs hozzászokva, hogy ilyen szinten irányítsák, így inkább kivonja magát a szüleimmel történő kommunikációból. Ez vmilyen érthető, azonban úgy gondolom kicsit megalázkodhatna ilyen téren, hiszen rengeteg támogatást kapunk.

2 oldal között pedig ott vagyok én és nem igazán tudom, hogyan kezelhetném a helyzetet

Tanácsokat szívesen fogadnék!

2022. nov. 15. 09:35
 111/137 anonim ***** válasza:
90%
Megválaszolom én neked utolsó. Mert gyenge és gyáva a jelleme. A szülei a saját seggük nyalására képezték ki gyermekként. Neki ez a normális. Ezért tartja felháborítónak, hogy a férj nem követi a példáját akármennyi pénzt fektetnek a betörésébe.
2022. nov. 15. 13:10
 112/137 A kérdező kommentje:

Nem egyszerű, ha azt súlykolják beléd, h nem fog sikerülni stb

Új ez nekem ismét, mert majdnem 10 évig több 100 kmre laktam tőlük, most pedig 60 km-re építkezünk

Azt hittem leváltam, de úgy tűnik tévedtem

2022. nov. 15. 13:13
 113/137 anonim ***** válasza:
100%

Annyira, de annyira gyermeteg vagy.

Egy házasságba 2 ember tartozik bele, nem pedig 4. Ti pedig 4 vagytok, csak nem veszed észre.

Az egyetlen vélemény aminek érdekelnie kellene, az csak is férjedé kellene, hogy legyen.

Egy szüleidtől kapott ajándéknak - legyen szó akármekkora értékről is - nem lenne szabad jogot formálnia, bármiféle beleszólásnak az életedbe.

Amit elfelejtessz, hogy, nem anyádék fognak abban a házban és telken élni, hanem te és a férjed. Nem nekik és nem az ő ízlésüknek kellene megfelelni.

2022. nov. 15. 13:17
 114/137 anonim ***** válasza:
100%
De most is hagyod! Elhitetik veled h csak ők értenek hozzá, csak ők tudják h melyik szakember jó, melyik hitelt/támogatás kell nektek.
2022. nov. 15. 13:25
 115/137 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudja a kérdező miben van sajnos, hiába a több, mint 100 komment. Valós segítséghez meg kell érnie. Én is próbáltam, de semmi reakció. Egyet hajt. Pedig benne van a megoldókulcs.
2022. nov. 15. 13:28
 116/137 anonim ***** válasza:
90%
Sosem fogsz leválni, mert nem is akarsz. És még a férjedet is kényszerítenéd, hogy olyanná váljon, mint te. Ezt nagyon megtanultad az őseidtől.
2022. nov. 15. 13:29
 117/137 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, mi történik, ha azt mondod, hogy itt és most elég? NEM akarjuk, hogy idejöjjetek, beleszóljatok mindenbe es NEM osztjuk meg veletek minden dolgunkat?

1.válasz ami tipikus: megsértődnek.

Ok, és akkor következő kérdés: ez kit érdekel? Majd megbékélnek, felnőtt emberek vagytok, nem kell futnod a szüleid megfeleléséért. Sértődjenek.

2.tipikus válasz: balhé lesz belőle.

Szinten az a kerdés, hogy kit érdekel? Ha elkezdenek ordítani, eljövök. Ahogy egy haveromnál is felállok és eljövök, ha ordítana velem. Ismétlem: ugyanolyan felnőttek vagytok ti is, mint ők.

Nem kell gyerekszerepben maradni, hogy ha ordít a szülő akkor megteszem amit mond, mert ordít. Vagy ha megsértődik. Viszonthallásra, majd beszélünk, ha nem leszel idióta.

Ez lenne a felnőtt hozzáállás.

2022. nov. 15. 13:33
 118/137 anonim ***** válasza:
100%
Ha elég kitartóan csinálod ezt a két dolgot, megszokják hogy nem irányítanak orditással meg sértődéssel. Egyszerűen vállalni kell a szerepet, hogy te leszel a szr a szemükben. Válasz: ÉS??
2022. nov. 15. 13:35
 119/137 A kérdező kommentje:

Jogos

Elő kell kaparnom a határozott énemet

2022. nov. 15. 14:03
 120/137 anonim ***** válasza:
100%

De nincs határozott éned. 🙂

Az nem csak úgy jön.

2022. nov. 15. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!