Hogy kezeljem jól a helyzetet a szüleim és a férjem között ragadva?
Építkezünk.
Szüleimtől ajándékba kapjuk a telket és szeretnének nagyobb összeggel is támogatni, emellett aktívan részt is vesznek az építkezésben.
Telket elfogadjuk, de a pénzt csak végső esetben szeretnénk.
A probléma a szüleim és a férjem közötti kapcsolat.
Szüleim nem érzik a férjem háláját és ebben igazuk is van, tényleg nem érezhető rajt.
Viszont szüleim is -persze jó szándékból- de mindenbe is bele akarnak szólni
Milyen támogatást vegyünk fel, mit hogyan csináljunk, ha vmit magunk megcsinálunk az úgy nem jó, nem úgy kell, miért nem megy férjem munka előtt/után minden nap az építkezésre (több műszakos munkarendben dolgozik). Ő nincs hozzászokva, hogy ilyen szinten irányítsák, így inkább kivonja magát a szüleimmel történő kommunikációból. Ez vmilyen érthető, azonban úgy gondolom kicsit megalázkodhatna ilyen téren, hiszen rengeteg támogatást kapunk.
2 oldal között pedig ott vagyok én és nem igazán tudom, hogyan kezelhetném a helyzetet
Tanácsokat szívesen fogadnék!
Szüleim nem érzik a férjem háláját - miért kéne "hálálkodnia"?
Mert a szüleid önszántukból! adtak bármit?
Bár én eleve el sem fogadtam volna, pontosan ezért. Ugyanis innentől kezdve a szüleid majd mindenbe bele akarnak pfázni.
De a férjed helyében vagy leállítanám az anyuciékat - ha te már erre nem vagy képes -, vagy megfontolnám, hogy elválok tőleTEK a picsbe.
Mert Manyika néni meg Józsibácsi irányítása kell egy építkezéshez,
Írja a kérdező, hogy ők hülyék hozzá, a szülők meg nem.
A tulajdonjogot meg tenyleg tisztázzátok, én is pipa lennék, ha kva sok pénzem egy válasnál a gyerekem exénél kötne ki.
A párod csak a hitelrészét teszi az egészbe??
A ház 50-50 ahogy írtam
A telek viszont az enyém lesz
Válás esetén ha úgy alakulna azt is ki kellene fizetnie nekem, szüleim kikötése volt ez és az ügyvéddel is eszerint irattuk meg a papírokat
"Ráadásul mindig elfogadja a segítségüket, annak ellenére, h tudja milyenek...mert így könnyebb, én sosem erőltetem a dolgot"
Látszólagos beletörődés. Aztán majd egyszer csak betelik a pohár.
tudta mit vállal - akkor elég idióta, amiért egy ilyen családba házasodott.
Én nem véletlenül nem jutottam el házasságig az exemmel. Nem véletlenül ex. A pontosan ilyen kedves családja miatt, és mert ő is "két tűz között" élt.
Értsd: 31 évesen nem volt képes azt mondani a szüleinek, hogy köszi, ketten megoldjuk. Vagy ha segítetek, azt is megköszönjük, de nem hánytorgatjátok fel. Pont. Vagy jószívvel, vagy sehogy.
Nem. A szülők mindenbe beleszóltak, de olyan szinten, hogy milyen gyűrűt vegyen nekem.
Itt mondtam azt, hogy köszi, inkább hagyjuk egymást.
Telek: szüleimtől (az enyém lesz)
Önerő: 20 millio ft (házasságban szerzett megtakarításunk, kb fele-fele arányban, keresetünk is nagyjából ugyanannyi)
Hitel : fele-fele
Ház: fele-fele
A nagyobb tulajdonhányad jogos az esetedben.
Viszont tényleg állítsd le a szüleidet, mert ez szánalmas. Nem, nem kell mindenbe beleszólni, akkor sem, ha értenek hozzá( persze, az ilyen típusú emberek mindenben kva nagy szakértők). Köszi, megoldjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!