Ketté szakadon , mit tennétek a helyemben?
Van egy kisfiam (3) akit imádok viszont nem sokszor találkoztunk mivel külföldön dolgozok (ennek nyomósabb okai vannak miért mentem ki amikor a fiam fél éves volt ez az ok pedig hogy nagyon nem jöttünk akkor ki sem anyagilag és barátnőm sem foglalkozott semmit a kapcsolatunkal. Az utóbbi időben belátta hogy elüldözött és viszonylag rendeződött a kapcsolatunk aminek én nagyon örülök. Természetesen az elmúlt 2.5 évben a jó fizetésemnek köszönhetően nem volt anyagi gondjuk mert mindent én fizettem kintről.
Most hozta a sort úgy hogy hazaköltöznék viszont most kaptam egy olyan munkaajánlatot ami számomra hihetetlen ez az összeg szállással ellátással +2 millió forintnak megfelelő angol font , a munka idő 1 hónap munka és 1 hónap szünet (ápolói munka egy nagyon gazdag családnál)
Barátnőm nagyon nem boldog mert azthitte hogy hazaköltözök és én is így voltam vele de most beszélgettem vele és ezt még meg kell emésztenie, persze azt ő is megérti hogy 2m forint tisztán nagyon sok pénz.
Fiamat viszont nagyon féltem mert mindig hazautaznék arra az egy hónap szünetre vagyis mind 2. hónapban otthon lennék de nem tudom hogy egy 3 éves gyerek hogyan tudná ezt feldolgozni hogy az apja minden 2. hónapban 1 hónapra elmegy...
Sajnos otthon biztos hogy nem lenne jó fizető munkám (egészségügy) és meg sem közelítené eztamit most ajánlottak. sőt....
Megtehetem azt a fiammal hogy 2 havonta lát? nyilván ő miattuk teszem hogy jó életük legyen és így már hogy minden 2. hónapban haza tudok menni így sokkal jobb mint ami az elmult 2 évben volt mert akkor a covid miatt és a kapcsolat miatt 2x mentem csak haza...
Én is a kétlaki életre szavaznék. A gyerek elviseli, végül is két hónapból 1 hónapig intenzíven az apja vagy, ez több idő, mint a kéthetes hétvégi apák. A probléma nem vele, hanem a barátnőddel van, ő viselné nehezebben, hogy csak fél társkapcsolatban él, miközben ő egészben szeretne, így viszont az idő felében gyerekét egyedül nevelő anya, háztartását egyedül vezető nő, szórakozását egyedül lebonyolító ember. Jó eséllyel ezt nem bírja, és keresni fog magának egy pasit. Tehát ezt a döntést közösen kell meghoznotok, ez nem csak a te döntésed, mert akkor gyakorlatilag nem vagytok partnerkapcsolatban, ő csak egy oldalág, hanem meg kell győzni, hogy az anyagiak miatt megéri, és akkor így dönteni, ha ő ezt őszintén elfogadja.
Ha mindhárman kimennétek, akkor már mindjárt nem olyan bomba üzlet, mert drágább a megélhetés, mint a hazaküldött pénz, meg én úgy vagyok vele, szemben az itteni állandó "költözz ki!" javaslatokkal, hogy ha minden munkaképes kimegy, akkor ki marad itt? Akkor ez az ország megszűnik létezni.
Igen nekem maximálisan az a tervem hogy kihozom őket 2 év még és settle státuszom lesz ami elég jó kezdésnek a gyereknek meg nem kicsit lenne jó ha itt tudná lezdeni az iskolát, a probléma a barátnőm , ő nem olyan nyitot gondolkodású és nagyon sokszor mondtam hogy jöjjenek ki mert meg tudom oldani de nem, "mindenkije otthon van" persze ha anyagi gondok lesznek akkor ismerem egyből a kedves aranyos oldala megszünik és megint megőrűl szóval nem nyerhetek itt... Ma megmondtam neki hogy nem érdekel a pénz és természetesen a gyerek a legfontosabb akár ezt az ajánlatot is simán feladom de ha "hazacsalogat" és megint nem leszünk anyagilag a legjobb helyzetben elkezdi a zsarolásos részét kerek perec megmondtam hogy utána 1 szó nélkül lelépek és leszek a legszemetebb "idóta" a világon akár de még 1x velem nem fogja ezt a zsarolós játékot eljátszani.
Ezért is mert ahogy többen írták eddig kb semennyit nem voltam otthon és nem önszántamból volt ez teljes mértékben és ha ezt a lehetősséget elfogadjuk akkor lehet hogy nem leszek otthon minden nap de minden 2. hónapban 100% ban velük tudok lenni úgy hogy 1 percet sem dolgozok.
Most úgy állunk az esti beszélgetés után és ebbe én is belementem (ő akarta) hogy beszéljünk az ovodai gyerek pszihologussal hogy ez szerinte mennyire lenne jó ötlet.
A feleség/ barátnő is hozhatna némi áldozatot azon kívül hogy széttette anno a lábát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!