Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ez? Mit kéne tennem?

Miért van ez? Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Apám és anyám folyamatosan lecsesznek, mert csúnya szám van, rosszul csinálok valamit, vagy ha nem csinálok meg valamit. Persze ezekből mind mamutot csinálnak. Ha az öcsémnél vannak ezek akkor persze nem szólnak úgy rá mint rám. Teljesen máshogy nevelnek engem, mint az öcsémet. Az öcsém suli mellett focizik, és heti 6 meccs van és még 1-2 edzés, plusz a suli. Anyuék azzal a kikötéssel járhat focizni és meccsekre, ha nem ront a suliban a jegyeken. 4-5 tanuló, és jönnek a kettesek, hármasok. Jönnek a négyesek és az ötösök is, de több kettes és hármas csúszik be mint amennyi kellene. Persze nem vonnak meg tőle semmit. Se a focit, se az x-boxot. De ha én akkor már is kapok mindent. Öcsém 13, én 21. És főiskolára járok. 1,5 évem van vissza. Nem egyszerű, hajtás van. és még kapok mindenért, mikor a kamasz öcsémmel, pedig nem igazán nevelik. Ezzel nem azt akarom, mondani, hogy rosszul nevelnek. Mert jól nevelnek, csak nagyon nagyon igazságtalanul és aránytalanul. Telesen fordítva kellene.

Szerintetek mit kéne tennem? Nem tudok elköltözni, mert nem dolgozok, szóval ez a terv ugrott.

2022. nov. 9. 20:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Milyen a viszonyod az ocseddel, illetve mi a velemenyed rola? Ha jol megvagytok egymassal, es o nem hasznalja ki a kivetelezest, akkor egy kicsit maskepp kell kezelni ezt a helyzetet, mintha vele is problemaid vannak.
2022. nov. 11. 10:54
 12/21 A kérdező kommentje:

Hát az öcsém pont abban a hagyj békén, hozzám se szólj, ne is nézz rám, de ha kell valami akkor kellek neki típusú kamaszkorszakban van.

*kérdező*

2022. nov. 11. 11:32
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
#12: Igy valoban sokkal nehezebb elviselni, mert nem tudod ugy csokkenteni a stresszt meg a nyomast, hogy az ocseddel beszeled meg a helyzetet. Mindig igy bantak veled (illetve veletek) a szuleid, vagy ez mostanaban kezdodott?
2022. nov. 11. 11:49
 14/21 A kérdező kommentje:

Mindig is ez volt. Hogy az öcsémmel úgymond finomabban bánnak, mint velem bánnak/bántak ilyen idősen.

Pl kaptam mindenért amikor rossz voltam, de amikor az öcsém csinálja ugyanazt, azért nem kap semmit, vagy nagyon nagyon enyhe dorgálásr

2022. nov. 11. 17:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
#14: Igy meg rosszabb, mert nem lehet remelni, hogy valtoztatni fognak a hozzaallasukon, es az ocsedtol sem kaphatsz erzelmi tamogatast. Nagyon sajnalom. Akadalyoznak vagy korlatoznak is valamiben, illetve buntetnek valamilyen formaban, ha kifogasolnivalot latnak rajtad, vagy csak beszologatnak neked, es foleg az faj neked, hogy azok az emberek igazsagtalanok hozzad, akiknek szeretniuk kellene teged?
2022. nov. 11. 18:01
 16/21 A kérdező kommentje:

Nagyon rossz, hogy nem kapok motivációt, megértő szót. Még ha hozzászólok a beszélgetésükhöz, mint 21 éves nő, vagy ha gazdasági politikai témában is elmondom a véleményem, meglátásom, akkor elkezdik, hogy te még nem tudod, nem tapasztaltam meg stb. pedig ezt tanulom közgáz szakon. Ezek mind mind nagyon tudnak fájni.

*kérdező*

2022. nov. 12. 09:57
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen már semmi közük ahhoz, hogy te mit csinálsz.

Állj a sarkadra és jelentsd ki, hogy semmi közük ahhoz, hogy mit és mikor és hogyan csinálsz.

Én már 16 évesen megmontam a szüleimnek, hogy nem szólnak bele abba amit én csinálok, mert az nem ez ő életük. És így is lett.

2022. nov. 12. 10:02
 18/21 A kérdező kommentje:

Jó értem én. Csak azt sem akarom, hogy kirakjanak, hogy akkor nem szólnak bele az életembe, és meglehet próbálni egyedül.

Azért ezt nem merem meghúzni, max amikor végezetem a fősulin.

*kérdező*

2022. nov. 12. 10:08
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Az is igaz mondjuk, hogy én 23 vagyok és 4 éve dolgozok.

Mégis a szüleim mellett lakok, akiknek nyílván adok haza pénzt.

De akkor is, még sulis koromban meg mondtam nekik, hogy semmi közük ahhoz amit én csinálok.

Mondjuk én e mellett 16 éve járok harcművészetre.

És nagyjából 11 éve segítek a nálam fiatalabbaknak edzésen.

És e miatt se akarták, hogy el legyek tíltva bármitől is.

Meg nyitott suliba is jártam, Waldorf suliba. Így annyira nem volt nehéz a sulis időm se.

Meg a szüleim is nyitottak voltak mindig is. És nem nagyon erőszakoltak rám semmit.

2022. nov. 12. 11:13
 20/21 NTBS ***** válasza:
75%
Állj a saját lábadra. Rengetegen munka mellett végzik el az Egyetemet.
2022. nov. 22. 06:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!