Miért van ez? Mit kéne tennem?
Apám és anyám folyamatosan lecsesznek, mert csúnya szám van, rosszul csinálok valamit, vagy ha nem csinálok meg valamit. Persze ezekből mind mamutot csinálnak. Ha az öcsémnél vannak ezek akkor persze nem szólnak úgy rá mint rám. Teljesen máshogy nevelnek engem, mint az öcsémet. Az öcsém suli mellett focizik, és heti 6 meccs van és még 1-2 edzés, plusz a suli. Anyuék azzal a kikötéssel járhat focizni és meccsekre, ha nem ront a suliban a jegyeken. 4-5 tanuló, és jönnek a kettesek, hármasok. Jönnek a négyesek és az ötösök is, de több kettes és hármas csúszik be mint amennyi kellene. Persze nem vonnak meg tőle semmit. Se a focit, se az x-boxot. De ha én akkor már is kapok mindent. Öcsém 13, én 21. És főiskolára járok. 1,5 évem van vissza. Nem egyszerű, hajtás van. és még kapok mindenért, mikor a kamasz öcsémmel, pedig nem igazán nevelik. Ezzel nem azt akarom, mondani, hogy rosszul nevelnek. Mert jól nevelnek, csak nagyon nagyon igazságtalanul és aránytalanul. Telesen fordítva kellene.
Szerintetek mit kéne tennem? Nem tudok elköltözni, mert nem dolgozok, szóval ez a terv ugrott.
Ezt kérdezem én is. Nem beszélek olyan csúnyán, mint egy kocsis. Kicsuszik néha a baszki, b*zmeg, k*rv* *ny*d. De nem mondom emberekre, főleg nem a családra. vagy ha mégis, mikor felmérgesítenek nagyon, de akkor is csak magamban és elvonulok.
*kérdező*
Semmit. Túlságosan is jó kislány vagyok. Nem járok sehova, nem bulizok, nem csamborgok a barátaimmal (nagyon nincsenek is). Csak itthon vagyok, olvasok, tanulok, segítek a házimunkában, a saját kutyáimmal foglalkozok
*kérdező*
Csak akkor neveletlen vagyok, nem tudok mit mondani, ha leszidnak stb. De ha leállok velük veszekedni, akkor mit képzelek magamról. Kivagyok en ahoz, hogy velük veszekedjek?
*kérdező*
És? 21 vagy, ideje lenne úgy viselkedned.
Én 14 évesen is vissza tudtam szólni, amikor tényleg igazságtalanul vádoltak vagy jogtalanul szóltak rám.
Vitáztunk? Igen, de egyetlen percig nem hagytam magam. Csak azért, mert gyerek voltam, nem tűrtem a "kss a neved" mentalitást.
Volt jónéhány kemény hónapunk, amikor minden héten 2-3 vita is jutott, aztán elfogadták, hogy nem bánthatnak szóban, nem cs.szhetnek le egy-egy rosszabb jegy miatt (amikor a hármasom a legjobb lett az osztláyban olyan kemény tz-t írtunk), és ne rajtam töltsék ki a munkahelyi stresszt.
Apa arra nevelt kislánykorom óta, hogyha bántanak, akár szóban, igenis védjem meg magam. Megvédtem, még vele szemben is (sohasem tiszteletlenül, káromkodva, de kamaszos húvvel).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!