Szerintetek gáz, ha apámnak nincs meg a 8 általános?
64 éves. Egyszerű munkásember, reggel elmegy az építkezésre, hétvégente hazahozza a pénzt. Este leül a TV elé és megissza a párszáz forintos sörét.
Anyámnak a szakmunkás megvan.
Én mérnökhallgató vagyok jelenleg.
Nem gáz.
Egyik nagyszülő párosomnak szerintem az akkori minimum volt meg, a másik mérnök - pedagógus diplomás. Találd ki melyikük adott meg mindent gyerekként, de úgy mindent, hogy a mai napig azokból a gyerekkori emlékekből merítek ha gondban vagyok. Hát nem a diplomás gang :D ők nagyjából le se szartak. Szüleimnek az akkori főiskolai fokozat meglett, de ennyi. Én meg a harmadik diplomámat nyomom. És a legjobban egyébként pont a “jó” nagyszüleim motiváltak a tanulásra, mert nekik _nem lehetett_ , bőven nem az a világ volt mint most, hogy diákhitelke zsebpénzke haverokkal összeköltözök/koli aztán n+3 évig iszunk-bszunk.. Nem lehet, hogy a te szüleidnek sem adatott meg? És te pont azért leszel talán egyszer mérnök, mert ők hajtottak mindig, hogy menj és tanulj? Ordít a soraidból, hogy lenézed őket, pedig hidd el ha lenézni valóak lennének, akkor te most a taknyodat ennéd az utca szélén beherbálozva, nem parádéznál a még meg sem szerzett mérnökségeddel (ahova bekerülni minimum pont körül is lehet, ugye :) elvégezni meg jól elvégezni a kihívás)
68 fotózzam? Lehet, hogy ez felénk a nyelvjárás része, még senki sem szólt be miatta (néhány egyéb szó, szófordulat miatt már igen), de ha jobban belegondolok, valóban inkább csak a környékbeliektől hallottam.
Amúgy szintén diplomás ismerőseim néha mondanak sokkal cifrábbakat is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!