Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek gáz, ha apámnak...

Szerintetek gáz, ha apámnak nincs meg a 8 általános?

Figyelt kérdés

64 éves. Egyszerű munkásember, reggel elmegy az építkezésre, hétvégente hazahozza a pénzt. Este leül a TV elé és megissza a párszáz forintos sörét.

Anyámnak a szakmunkás megvan.

Én mérnökhallgató vagyok jelenleg.

2022. nov. 7. 21:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
89%
Hát ha jó a családi légkör, engem nem zavarna. Biztos azt akarják, hogy te többre vidd.
2022. nov. 8. 14:53
 62/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz.
2022. nov. 8. 15:49
 63/71 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, az nem ciki hogy az ő 6 osztályos fizetéséből mereszted a feneked az egyetemen?
2022. nov. 8. 17:12
 64/71 anonim ***** válasza:
5%
#64 Ugyan már, műszakin ilyen háttérrel, ha rendesen tanul és keresi a munkát egyetemen belül, diákmunka nélkül is öneltartó simán. Én egyetem második félévétől kezdve teljesen öneltartó voltam, csak a szociális pályázathoz kértem a szüleimtől aláírásokat meg papírokat, egyébként megkerestem még alapdiploma előtt többet, mint egy pedagógus. Bár gondolom, ha a kérdező ilyen kérdést tesz fel, ő inkább az apjáról elmélkedik meló helyett.
2022. nov. 8. 17:17
 65/71 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Ez nem baj. Az, hogy valakinek milyen az iskolai végzettsége, nem egyenlő az IQ-jával. Az, hogy mérnök hallgató vagy, az azt jelenti, hogy az IQ-d biztos nem alacsony, akkor az valahonnan örökölnöd kellett.
2022. nov. 8. 18:25
 66/71 anonim ***** válasza:
27%
Ezek szerint 1958-ban született, tehát 1964-72 között kellett iskolába járnia. Akkoriban nagyon kevesen maradtak ki. Hogy lehet, hogy nem fejezte be, és később estin se?
2022. nov. 8. 20:29
 67/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz.

Egyik nagyszülő párosomnak szerintem az akkori minimum volt meg, a másik mérnök - pedagógus diplomás. Találd ki melyikük adott meg mindent gyerekként, de úgy mindent, hogy a mai napig azokból a gyerekkori emlékekből merítek ha gondban vagyok. Hát nem a diplomás gang :D ők nagyjából le se szartak. Szüleimnek az akkori főiskolai fokozat meglett, de ennyi. Én meg a harmadik diplomámat nyomom. És a legjobban egyébként pont a “jó” nagyszüleim motiváltak a tanulásra, mert nekik _nem lehetett_ , bőven nem az a világ volt mint most, hogy diákhitelke zsebpénzke haverokkal összeköltözök/koli aztán n+3 évig iszunk-bszunk.. Nem lehet, hogy a te szüleidnek sem adatott meg? És te pont azért leszel talán egyszer mérnök, mert ők hajtottak mindig, hogy menj és tanulj? Ordít a soraidból, hogy lenézed őket, pedig hidd el ha lenézni valóak lennének, akkor te most a taknyodat ennéd az utca szélén beherbálozva, nem parádéznál a még meg sem szerzett mérnökségeddel (ahova bekerülni minimum pont körül is lehet, ugye :) elvégezni meg jól elvégezni a kihívás)

2022. nov. 9. 07:43
 68/71 anonim ***** válasza:
100%
Egy diplomás így fogalmaz, hogy "a szüleimnek sincs egyeteme". :)
2022. nov. 9. 21:15
 69/71 anonim ***** válasza:
100%

68 fotózzam? Lehet, hogy ez felénk a nyelvjárás része, még senki sem szólt be miatta (néhány egyéb szó, szófordulat miatt már igen), de ha jobban belegondolok, valóban inkább csak a környékbeliektől hallottam.

Amúgy szintén diplomás ismerőseim néha mondanak sokkal cifrábbakat is ;)

2022. nov. 9. 22:38
 70/71 anonim ***** válasza:
100%
8 általános nélkül többet keres mint te egyetemistaként. gáz vagy.
2022. nov. 10. 14:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!