Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek gáz, ha apámnak...

Szerintetek gáz, ha apámnak nincs meg a 8 általános?

Figyelt kérdés

64 éves. Egyszerű munkásember, reggel elmegy az építkezésre, hétvégente hazahozza a pénzt. Este leül a TV elé és megissza a párszáz forintos sörét.

Anyámnak a szakmunkás megvan.

Én mérnökhallgató vagyok jelenleg.

2022. nov. 7. 21:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamának 4 osztálya volt. Mégis felnéztem rá. Élet más területén bölcsebbek voltak. Ha főisklán tanulsz annyira rossz emberek nem lehetnek. Légy rájuk büszke, hogy ebben az életben így is megélnek.
2022. nov. 8. 05:29
 42/71 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem gáz. Felneveltek, bíznak benned. Nekem is több diplomám van, a szüleimnek egy sincs. Nem érzem szégyennek, boldogulnak így is. Az viszont amit az anyosomek csinálnak az gáz. Nekik sincs meg de olyan nagyon okosak mindenhez is, hogy az nem igaz.
2022. nov. 8. 05:53
 43/71 anonim ***** válasza:
97%
Az, hogy anyad nem tud számolni nincs összefüggésben a vegzettsegevel. Simán lehet diszkalkulias, ahogy már írta más is, azt pedig anno még nem igazán vették figyelembe, simán xar matekosnqk számított. De lehet az is, hogy ahogy oregszik, elbizonytalanodik abban, hogy jó e, amit ő annak gondol. 47 vagyok, újabban problémáim vannak az írással, néha nem jut eszembe melyik betűt kell használnom- van erettsegim és magyarból épp kitűnő voltam.
2022. nov. 8. 06:12
 44/71 anonim ***** válasza:
78%

Hát kérdező, megnézném hogy ha 18 éves kordoban azt mondták volna hogy nem támogatnak tovább, akkor is mérnök hallgató lennél-e :-D

Undorodom a fajtádtól, aki lenézi az embertársait, holott lehet a papabank és mamahotel nélkül neked is 8 osztályod lenne.

Én két diplomás vagyok, anyukámnak szakmunkás bizonyítványa van nevelőapámnak 8 osztálya. Kő keményen végig dolgozták az életüket, olyan munkákban ahol a legtöbb diplomás sírva mondana fel egy hét után, csak hogy nekem megadhassanak mindent és támogathassanak. azt akarták hogy én többre vigyem.

És tudod mit? nem hogy nem nézem le őket, de soha az életben nem fogom tudni ezt meghálálni neki és BÜSZKE VAGYOK arra, hogy ők a szüleim.

2022. nov. 8. 06:23
 45/71 anonim ***** válasza:
88%
Számomra nagyobb "gáz", hogy egy leendő diplomás értelmiségi így gondolkodik a szüleiről, és masokkal kibeszéli őket.
2022. nov. 8. 06:43
 46/71 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz egyáltalán. Az, hogy kiből milyen ember lesz, nem ez határozza meg. Mondtak neked valamit, olvastál, hallottál valamit, hogy úgy érzed kérdéses ez számodra? Mi az oka a kérdésednek?

Én nem jövök azzal, hogy te vagy a gáz, nem látom konkrétan leírva, hogy te mit gondolsz, ezért kérdezem.

2022. nov. 8. 07:11
 47/71 anonim ***** válasza:
98%
Sokan gáznak gondolhatják ezt róluk. De amúgy ha így felneveltek, akkor az összkép az még valószínűleg ezeket az embereket is eltántorít attól, hogy putris proliknak gondolják őket.
2022. nov. 8. 07:15
 48/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha becsülettel felneveltek és becsülettel élnek/éltek akkor nincs miért szégyenkezni. Bármi oka lehet nem végezte el általánost. Meg a "iskolázottak" se mindig eszükről "híresek".
2022. nov. 8. 08:22
 49/71 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem gáz, a szüleimnek sincs egyeteme, nekem meg már van diplomám, most pedig a mestert csinálom és ezt sose éreztem gáznak, illetve senki sem éreztette velem, hogy ez gáz lenne.

Néha viszont, mikor találkoztam a haverjaim szüleivel, kicsit vágyakozva tekintettem arra az életre, ahol a családi ebéd közben zajlik az értelmiségi diskurzus. Szerintem egy egészen más szemléletet ad, ha egy ilyen közegben nő fel az ember.

2022. nov. 8. 08:54
 50/71 anonim ***** válasza:
30%

44-45-nem elgurult a gyógyszere??

Egy rossz szót nem szólt a szüleiről...

2022. nov. 8. 10:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!